Az Újpest-szurkoló ismét szót kér és világgá kürtöli: A Duchatelet-korszak maga volt a pokol!

2022. január 30. 13:49

Zoltán a közelmúltban rendszeresen elmondta a véleményét a kedvenc klubja körül kialakult anomáliákról, legutóbb a tavaszi rajt kapcsán kerestük meg. Ezúttal ő jelentkezett, hiszen – mint mondja – „az elmúlt napokban több fontos, életbe vágó esemény is történt a Megyeri úton!”

2022. január 30. 13:49
null
Vámos Tamás

Először természetesen a címerügy került szóba. Ismert, a Kúria úgy döntött: az Újpestnek vissza kell kapnia a régi logóját, pontosabban 30 nap alatt vissza kell állítani az eredeti állapotot, amely többek között azt jelenti, hogy a játékosok is hamarosan a régi logóval ellátott mezekben futballozhatnak tovább.

- Erről csak az jut eszembe – mondja rezignáltan Zoltán – hogy jobb későn, mint soha! Ebben az egész történetben számomra az a legfurcsább (persze, azon túl, hogy egyáltalán olyan galádságra vetemedhetett Duchatelet, hogy önös érdekeit előtérbe helyezve önkényesen megváltoztassa egy 137 éves klub jelképét), hogy az illetékesek miért hoztak oda-vissza döntéseket, amikor teljesen egyértelmű volt, hogy ez egy abszolút törvénytelen lépés volt. Persze, boldogan fogadtuk a változást, de nem kell annyira örömködni: hiszen csupán annyi történt, hogy amit elvettek tőlünk, azt most a klub visszakapta. A címerügy nyugvópontra, az alapállapotba került, nem is kellett volna elkezdődnie ennek az egész hajcihőnek.

Visszatérnek azok a boldog, szép napok Újpestre? Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Visszatérnek azok a boldog, szép napok Újpestre? Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

- Az igazi „örömködést” nyilván az okozza, hogy hosszú tárgyalássorozat végén – mint arról a Mandiner is beszámolt – megtörtént az Újpest FC tulajdonosváltásának első lépése, Roderick Duchatelet és az új tulajdonos képviseletében a korábbi megyeri kedvenc, Kovács Zoltán aláírta az eladásra vonatkozó megállapodást.

- Kovács Zoli személye hiteles, másrészt valóban egy nagy kedvencünkről van szó. E lépés után mindenki pozitív változásokat remél, és Kokó szerepvállalása a garancia arra, hogy mindez meg is történik! Hozzáteszem: a kisördög azért mindenkiben ott bujkál, hiszen mindez még csak a tulajdonosváltás első lépése volt. Akkor realizálódik majd a teljes átadás-átvétel, ha megfelelő ütemben érkeznek a pénzek. Meg kell tehát várni, hogy a teljes összeg kifizetésre kerüljön, amelynek nagysága nyilván üzleti titok. Hallottunk róla, hogy már hónapok óta zajlanak a tárgyalások, de most már joggal bízhatunk abban: nem lesz akadálya, hogy huzamosabb időn át lesz annyi tőkéje a klubnak,

- Egyébként hogyan értékeled a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet 11 éven át tartó újpesti „uralkodását”?

- Annak idején önként vállalta ezt a pozíciót, ez pozitívum, de az végig rejtély maradt: sportszakmailag mit akart elérni Magyarország egyik legpatinásabb klubjával? Nagyon egyszerűen működött: olcsón vett néha kétes képességű játékosokat, akiket aztán kisebb, nagyobb haszonnal próbált eladni. Ez az üzletpolitika nekünk, régi törzsszurkolóknak (akiknek 25-30-35 éve szívügyünk a klub sorsa) maga volt a pokol! A hideg kiráz az ügyvezető, Berta Csaba korábbi nyilatkozatától, amelyben egyszerűen tranzitklubként degradálta az Újpestet.

- A Ferencváros elleni derbi előtt kérdezem: mire lehet képes a megújult Újpest tavasszal?

- Nagyon sok függ attól, hogy tudunk-e még magyar szinten minőségi játékosokat igazolni, másrészt kérdés, hogy a rengeteg légiós miként éli meg, hogy most egy teljesen új, a korábbiaktól merőben eltérő korszak kezdődik Újpesten? Ami kissé aggasztó: edzőtábor és edzőmeccsek nélkül készült fel a csapat tavaszra. Éppen ezért azt mondom: most

Nyitókép A jövőben már nem kell Roderick Duchatelet-nek az újpesti gondok miatt a fejét vakarnia... Fotó: MTI/Illyés Tibor 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2022. február 01. 04:43
Végre nem egy komcsi hozzászólás.
Robur
2022. február 01. 04:43
Most meg orbán jár Moszkvába segget nyalni.
Robur
2022. február 01. 04:43
Sok buzi narancskomcsi, nem tudja, hogy mi az a piaci alap.
Imike1975
2022. február 01. 04:41
Ha nem jön anno a belga, most kb. a megye kettőben lennétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!