Így emlékezett meg a francia lap Csollány Szilveszterről

2022. január 25. 12:09

Sportteljesítményéről, valamint Orbán Viktor Facebookon közzétett búcsúüzenetéről is írt a Le Figaro.

2022. január 25. 12:09
null

Mint arról írtunk, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter, az olimpiai bajnok haláláról a Le Figaro is beszámolt. Mint írják: az 51 éves az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász még december elején fertőződött meg a koronavírussal, és súlyos állapotban került kórházba. 

Mint a lap is írja: 1998-ban Európa-bajnok lett, 1996-ban az atlantai olimpián ezüstérmet szerzett, majd 2000-ben Sydneyben aranyérmet nyert gyűrűn. Miután 2003-ban visszavonult, edző lett, az utóbbi időben egy kis ausztriai klubnál dolgozott. Csollány Szilveszter gyerekekkel végzett munkája miatt beadatta a Janssen vakcináját – idézi a Le Figaro Blikk január eleji írását. Hozzáteszik: az oltás azonban nem sokkal azelőtt történt, hogy megbetegedett, és a sportoló nem tudott megfelelő mennyiségű antitestet termelni.

A Le Figaro cikkében felidézte a Magyar Olimpiai Bizottság közleményét, amelyben „mély fájdalommal” tudatták a tornász halálát, valamint írtak arról is:  Orbán Viktor fekete-fehér fotóval búcsúzott Facebook-oldalán a sportolótól, rajta azzal a felirattal: „Isten veled, Bajnok”.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asdas
2022. január 25. 21:34
Ilyenkor jok a francia lapok mi nyomikak? Csak amikor orbanrol irnak rosszatt akkor nem jo. SZANALMASOK vagytok.
Valeri Anna
2022. január 25. 20:00
Utalgassuk a pénzeket, a Covidos árvákat segítve! Szilveszter három lányt is itt hagyott a nemzetre bízva- https://regoczialapitvany.hu/
szemle
2022. január 25. 14:14
Az osztrák "Heute" szép cikkben búcsúzik Tőle, részletesen ismerteti a pályafutását, fotóval illusztrálva. https://www.heute.at/s/impfkritischer-olympia-sieger-stirbt-an-corona-100186185
Bellmondo
2022. január 25. 12:51
Az olimpiai és más sporteredmény sem véd a vírusok ellen. Az oltás esetleg. Mindenki halála szomorú ám elkerülhetetlen +-30 év nem számít. Oltást mindenkinek! Stop Gyurcsányok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!