A 29 milliárdot érő tehetség már az 1. percben villant – a végén mégis Juventus-csalódás...

2022. február 23. 02:36

Bármennyire meglepő, a Villarreal és a Juve korábban még sohasem találkozott egymással, a debütáló mérkőzésen a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutás volt a tét.

2022. február 23. 02:36
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Olaszországban úgy vélekednek, hogy a bajnokságban is döcögő Öreg Hölgy abszolút esélytelen a végső Bajnokok Ligája-győzelemre, ugyanakkor alap, hogy a legrangosabb nemzetközi kupában legalább a legjobb nyolc közé bejussanak.

Az elvárásokkal kapcsolatban Massimo Allegri vezetőedző úgy fogalmazott, pontosan ismeri a forgatókönyvet, amely révén legalább a bajnokság negyedik pozíciójában maradhatnak, így biztosítva be a jövő évi BL-indulást. (Nem vagyunk abban biztosak, hogy a Juve-szurkolók egyetértenek azzal, hogy 12 fordulóval a zárás előtt fel kellene adni az aranyálmokat, bár az kétségtelen:

Visszatérve a Bajnokok Ligájába: a Villarreal játékosai azért is várhatták nagy reményekkel a találkozót, mert az olasz sztárcsapattal ellentétben remek formában vannak, utolsó négy bajnokijukból hármat megnyertek, legutóbb a Myrto Uzunit is a soraiban tudó (az albán fiú 77 percet játszott) Granada otthonában győztek magabiztosan, 4-1-re. Ráadásul a Juve dolgát az is nehezítette, hogy az alapemberek közül Federico Chiesát, Paulo Dybalát, Giorgio Chiellinit és Federcio Bernardeschit is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak.  

A futball kiszámíthatatlansága azonban ezúttal is beigazolódott alig telt el ugyanis mindössze 32 másodperc a mérkőzésből, a torinóiak télen igazolt csatára, Dusan Vlahovics remekül élt Danilo előre ívelésével. és a 37 éves Raul Albiol mellett a hosszú sarokba lőtt. Megjegyzendő, az argentin kapus, Rulli mintha elszámította volna magát, kívülről legalábbis úgy tűnt, mintha azt gondolta volna, hogy mellé megy a lövés…

De ki is ez a szerb gólvágó, aki élete első Bajnokok Ligája-mérkőzése 1. percében álomszerűen mutatkozott be?

A Juventus már az előző idényben is megkörnyékezte őt, de aztán úgy alakult, hogy ez év január 28-án, éppen 22. születésnapján kanyarintotta alá a nevét a kontraktusra, amely arról szólt, hogy a Juventus nem kevesebb, mint 81,6 millió eurót (kerekítve 29 milliárd forintot) áldozott érte.

A Fiorentinát három és fél éven át erősítő támadó a jelenlegi bajnokságban már 18 gólnál tart – talán nem is csodálkozunk azon, hogy első Juventus-mérkőzésén, a Verona ellen is góllal köszönt be – enyhe szépséghiba, hogy minderre nem 32 másodpercet, hanem 13 percet kellett várni...  

Hiába a futbal(l)ett, a vége iksz lett... Fotó: juventus.com
Hiába a futbal(l)ett, a vége iksz lett... Fotó: juventus.com

Visszatérve az Estádio de la Cerámicába: a kapott gól természetesen megfogta Alberto Morenóékat, de azért lassan kezdtek magukhoz térni a sokkból. Ezt jelezte Lo Celso kapufája, majd Danjuma „madjeri” kísérlete: sarokkal szerette volna a kapuba juttatni a labdát, ám a Danilón megpattanó próbálkozást Wojciech Szczesny nagy bravúrral hárította.

A második játékrészben az olaszok elkövették azt a hibát, hogy túlságosan magukra húzták a Villarrealt, és több helyzet után, a 66. percben góllá is érett a fölény: a Juve-védelem totális csődje után a teljesen egyedül hagyott Dani Parejo idei első BL-gólja (a bajnokságban is csupán egy találatot jegyez, a Mallorca ellen lőtte) hozta meg az egyenlítést.

E találat után ugyan még akadtak helyzetek itt is, ott is, a vége előtt Vlahovics (ki más?) állt újra a legközelebb a gólszerzéshez, de az eredmény már nem változott, Villarreal – Juventus 1-1 – döntés március 16-án…

A keddi másik BL-találkozón:

Chelsea – Lille 2-0 (1-0)

Gólszerző: Havertz (8.), Pulisic (63.)

Nyitókép: Nem véletlen, hogy a gólerős Vlahovicsnak könnyen megy a beilleszkedés! Fotó: juventus.com 

           

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!