Becsületes helytállás a világ legjobb csapatának otthonában

2022. február 22. 22:55

Négy győzelem, egy döntetlen, négy vereség. Ezeket az eredményeket produkálta az OSC Újbuda a vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során. Ezzel „vonal felett volt” a keddi játéknap előtt. Ám csak két ponttal előzte meg a már nem továbbjutó helyen lévő Hannovert. Amikor az újbudaiak medencébe ugrottak Olaszországban, akkor már tudták, hogy ezen a napon a Hannover mögöttük marad.

2022. február 22. 22:55
null
Edvi László

Kora este a német Hannover hazai medencében 14-7-re kikapott az Olympic Marseille-től, és ha ezt az eredményt tudták az OSC játékosai akkor kicsit megnyugodhattak.

A francia csapat tartja a lépést a „nagy Reccoval”, kicsit meglepő, hogy kilenc játéknap után

a Marseille 11 ponttal gyűjtött többet, mint a magyar csapat.

Az egyetlen vereségét még az 1. fordulóból szenvedte el, akkor a Pro Recco 13-7-re verte. Az erőviszonyoknak megfelelő különbség, vélte október 27-én mindenki, arra viszont senki nem gondolt, hogy azóta minden meccsét megnyeri a Marseille a BL-ben. A keddi volt a kilencedik győzelme a sorozatban—sorozatban.

December első napján az OSC is kikapott tőle a magyar fővárosban,14-9-re. Ezen kívül az újbudai gárda

veszített a Pro Reccoval és a Dubrovnikkal szemben is, és nulla pontot szerzett a Spandau ellen

, mert nem tudott kiállni, ugyanis túl sok koronavírusos játékosa volt a meccs előtti napon. Lehet, hogy csak a teszt mondta ezt, mert voltak másfajta orvosi eredmények is, de a mai világban már egy gyanú is partvonalon kívülre (jelen esetben: a medence partjára) száműz nem egyértelműen negatív eredményt produkáló játékosokat.

Az OSC-nek nagyon hiányzik a január elejei Spandau elleni három pont, mert az egy biztos győzelem lett volna, még tartalékos gárdával is.

Hannoverben döntetlent játszott a csapat, és utóbb még kiderülhet, hogy ennek sorsdöntő jelentősége van.

Az öt, győzelem nélküli találkozón eltűnt pontokat bravúrral kell pótolni

, mert veszélybe kerülhet a legjobb négy közé kerülés a csoportban. A nyolc csapat részvételével megrendezendő végjátékba jutáshoz pedig ez kell.

Azt természetesen kevesen remélték, hogy a Pro Recco otthonában szerez majd meglepetéspontokat a gárda.

A pesszimisták hozzáállása ellenére remekül kezdett az OSC.

Legalábbis támadásban, mert a nyitónegyedben négy gólt lőni az megsüvegelendő dolog. Az öt kapott viszont már elkeserítőbb. A második játékrész elején 6-4-re, majd 7-5-re osont el a Recco, a végére pedig

háromgólos különbséget alakított ki: 9-6.

A harmadik negyed elején négy góllal meglépett az olasz csapat, de a magyar nemcsak remekül tartotta magát, és ezt a játékrészt meg is nyerte, így még ekkor is volt esélye a pontszerzésre. Ám a „húzd meg-ereszd meg” játék során a Recco soha nem engedte közelebb két gólnál. Az olasz csapatban különösen a magyar  Zalánki Gergő volt elemében, aki a negyedik negyedben háromszor, az egész találkozón hatszor volt eredményes.

Akárcsak az első játékrészt, az utolsót is 5-4-re nyerte a világ talán legjobb csapata.

Az OSC a 14 lőtt gólra nagyon büszke lehet

, hisz ellenfele a korábbi nyolc találkozóján csak 57-et kapott ( a Dubrovnik ellen megállapított eredmény a 10-0, mert a horvátok nem tudtak kiállni ellene) ami csak egy picivel több a meccsenkénti hétnél. Most ennek a dupláját rámolta be a magyar csapat, és ezért akkor is dicséret jár, ha a mérlege a BL-ben 10 találkozó után negatívba ment át.

Ám továbbra is „vonal felett van”.

Pro Recco- OSC Újbuda 17-14 (5-4, 4-2, 3-4, 5-4)

A csoport másik három mérkőzése közül a Hannover-Marseille-ről már volt szó, a Dubrovnik 17-11-re győzte le a Crvena Zvezdat, míg a Spandau 16-5-re győzött Bukarestben.

 

Az állás 10. forduló után:

 

1.Pro Recco                  27 pont

2.Olympic Marseille      27 pont

3.Dubrovnik                   21 pont

4.OSC Újbuda               13 pont

5.Hannover                    11 pont

6.Spandau                     10 pont

7.Crvena Zvezda            4 pont

8.Steaua Bucuresti          4 pont

 

 

A nyitóképen: A Pro Recco csapata egy korábbi Bajnokok Ligája mérkőzésen.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!