Ezt már Csercseszov sem bírta tovább: Nehéz szavakat találni egy ilyen eredmény után…

2022. február 27. 01:31

Mindenki magabiztos Fradi-győzelmet várt az újonc Gyirmót ellen, ám a szombati meccs is csak szenvedés volt a zöld-fehérek számára, akik így a tavasszal lejátszott mérkőzéseken már 10 vesztett pontnál járnak…

2022. február 27. 01:31
null
Vámos Tamás

Pedig egész biztatóan indult: Kristoffer Zachariassen már a 40. másodpercben gólt szerezhetett volna, majd az ígéretesen mozgó, de eddig gól nélküli Fortune Bassey hagyott ki két óriási helyzetet.

Ám a Ferencváros hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben – jellemző, hogy a középső védő, Miha Blazic a félpályánál, utolsó emberként, pontosabban inkább szervezőként tüsténkedett – a 26. percben a Gyirmót szerezte meg a vezetést!

Történt, hogy Zeke Márió beadását a télen igazolt, fehérorosz válogatott középpályás, Vlagyiszlav Klimovics élesen fejelte a kapuba – igaz, a Róbert Makon irányt változtató labda alaposan megtréfálta Dibusz Dénest. Érdekes volt hallani, hogy az addig szünet nélkül énekelő, daloló Fradi-tábort mennyire hidegzuhanyként érte a találat, hiszen

Jellemző a Fradi meddő mezőnyfölényére, hogy az öngól után érthetően kettőzött erővel bizonyítani akaró szlovák légiós nagy igyekezetében akkora gólt akart rúgni, hogy jobb híján bedobás lett a dolog vége…

Ám még mielőtt a szórványos füttyszó tartós elégedetlenségbe csapott volna át, a sors kisegítette a hazaiakat: Civic beadását elvétette az addig hibátlanul védő Rusák Edvárd (a labda helyett saját csapattársát, Hajdú Ádámot ütötte el, akit enyhe agyrázkódás miatt le is kellett cserélni), így Bassey-nak csak az üres kapuba kellett bólintania – csak összejött a nigériai támadó első gólja zöld-fehérben! Megjegyzendő: a VAR ugyan hosszan tanakodott, hogy nem lesről indult-e a hazai csatár, de végül meggyőzték magukat, hogy szabályos körülmények között esett a találat.

Egy pacsit mindenképpen megérdemel a Gyirmót pontszerzése! Fotó: gyirmotfc.hu
Egy pacsit mindenképpen megérdemel a Gyirmót pontszerzése! Fotó: gyirmotfc.hu

Nem tudni, mi hangzott el a szünetben a hazai öltözőben, de vélhetően Sztanyiszlav Csercseszov nem csomagolta selyempapírba a véleményét. Mindenesetre a második játékrészre egy jóval aktívabb Fradi érkezett a pályára, rögtön össze is jött három helyzet, de az orosz mester, a legnagyobb, Botka Endre által kihagyott lehetőség után már nem bírta tovább. Mak és a haloványan teljesítő Carlos Auzqui helyett a mozgékony Franck Boli és Marquinhos érkezett a pályára. Egyből aktívabb is lett az FTC játéka, nagy kérdés, hogy például a technikás brazil fiú miért nem kezdett, hiszen az MTK ellen sem játszott rosszul…

Feltűnő volt, hogy a hajrához érkezve, a tizenhatos környékén a Fradi-játékosok az átlövések helyett rendre a körömpasszokban hittek, annak ellenére, hogy csak nem akart összejönni az újabb hazai találat.

Hozzátesszük, teljes joggal, hiszen a magyar futball kirakatcsapata tavasszal a Puskás Akadémia ellen elmaradt mérkőzésen vereséggel nyitott, Újpesten egy öngóllal nyert, majd a Groupama Arénában kapott ki a színmagyar Pakstól 3-0-ra, s bár összehozott egy győzelmet Zalaegerszegen, a kiesés ellen küzdő MTK és Gyirmót ellen csupán egyetlen gólt tudott szerezni – azt is hatalmas kapushiba előzte meg. Ennél valóban több kell, ennél valóban többet érdemel a lelkes Fradi-tábor!       

A mérkőzés lefújása után a történteket talán éppen Sztanyiszlav Csercseszov fogalmazta meg legtalálóbban: „Nehéz szavakat találni egy ilyen eredmény után…”

Nyitókép: Bassey legalább megszerezte első ferencvárosi találatát... Fotó: fradi.hu

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. március 02. 10:05
Na jó, de azért adni kell nekik egy fél évet, hogy az új edző megtalálja a saját elképzelésének megfelelni tudó csapatot, meg a csapat is hozzáidomuljon az új edzső elvárásaihoz. Ez sehol sem megy máról holnapra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!