13 érdekesség, amit mindenképpen tudnod kell Cristiano Ronaldóról!

2022. március 14. 06:41

A Mandiner Sport az alábbi színes összeállítással tiszteleg a világklasszis portugál előtt, aki szombaton, a Tottenham elleni mesterhármasával minden idők legeredményesebb (807 gól) labdarúgója lett - CR7 a cseh Josef Bicant taszította le a trónról.

2022. március 14. 06:41
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

1. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro a Madeira szigetén található Funchal nevű városban született, José Dinis Aveiro és Maria Dolores dos Santos Aveiro legkisebb gyermekeként, 1985. február 5-én, egy bátyja (Hugo) és két nővére (Emma és Lilana Cátia) van. Érdekesség: Lilianával közösen Funchalban egy butikot nyitott, melynek – minő meglepetés! – CR7 a neve. Egyébként a portugál fővárosban, Lisszabonban is található egy CR7-szaküzlet.

2. Édesanyja kedvenc színésze a későbbi amerikai elnök, Ronald Reagan volt, az egyik keresztneve ezért lett Ronaldo, míg a Cristianót Emma nővére adta neki.

3. Első klubja a CF Andorinha volt, majd a Nacionalhoz szerződött. 12 évesen már a Sporting labdarúgója volt, ám egy bizarr eset miatt kis híján abbahagyta a futballt. A lisszaboni csapat éppen Madeira szigetére utazott egy tornára,

4. Cristiano Ronaldo csupán 20 éves volt, amikor alkoholista édesapja májelégtelenségben, mindössze 52 évesen elhunyt. Ez is az oka, hogy a portugál világklasszis sohasem iszik alkoholt!

5. Természetesen a cigarettát is gyűlöli, büszke arra, hogy életében egyszer sem gyújtott rá!

6. A cukros üdítőket is megveti, ennek fényes bizonyítéka volt, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon, éppen a Magyarország elleni csoportmérkőzés előtti sajtótájékoztatón látványosan félretolta az egyik főszponzor, a Coca Cola termékét, és hangosan felkiáltott: „Igyatok inkább vizet!”

7. Sir Alex Fergusont a mai napig második apjának tekinti, hiszen amikor 2003-ban (mindössze 18 évesen) a Manchester Unitedhez szerződött, a klub legendás menedzsere egyből a szárnyai alá vette a Cristiano Ronaldót, és nem hagyta, hogy a zabolátlan ifjú elkallódjon.

8. A mai kor futballistadivatjával ellentétben

9. Édesanyjával rendkívül szoros a kapcsolata: a szűkös gyermekkor után első dolga volt, hogy Doloresnek családi házat és menő autót vegyen. S cseppet sem mellékesen: 2009 márciusában 100 ezer eurót adott annak a kórháznak, amely meggyógyította rákos édesanyját.  

Fontos személyek, Florentino Perez Real-elnök és édesanyja, Dolores társaságában Fotó: EPA/Sergio Barrenechea
Fontos személyek, Florentino Perez Real-elnök és édesanyja, Dolores társaságában Fotó: EPA/Sergio Barrenechea
  

10. Első gyermeke, Cristiano Ronaldo Jr. 2010-ben született. Az édesanya személyazonosságát titokban tartották, egy béranya szülte meg a csecsemőt, akivel kapcsolatban Ronaldo kijelentette: egyedül gondoskodik róla! 2017 júniusában ismét egy béranya szült neki ikreket, Evát és Mateót. A negyedik gyermeke édesanyja már közismert, jelenlegi párja, a korábbi modell, Georgina Rodriguez 2017 novemberében adott életet Alana Martinának.

11. 2011 és 2014 között 5,7 millió eurót követelt tőle a spanyol adóhivatal. Az adósság miatt két év börtönbüntetésre ítélték, de ezt kiváltotta azzal, hogy 19 millió eurót fizetett az államkasszába. Ez az intermezzo azonban bántotta az önérzetét, és – az anyagiakon túl - nagyban hozzájárult, hogy 2018 júliusában (kilencévnyi madridi tündöklés után) az olasz Juventushoz szerződjön.

12. Cristiano Ronaldo a futball és a csinos hölgyek mellett az autócsodákért is rajong: mesés, 7,2 milliárdos flottával rendelkezik, amelyben - többek között - megtalálható számos Bugatti, Ferrari és Rolls-Royce is.

Ez is egy nagy páros! Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ez is egy nagy páros! Fotó: MTI/Kovács Tamás
    

13. A világ immáron legeredményesebb labdarúgója a 7-es szám bűvöletében él: karrierje kezdete óta ebben a mezben játszik, hét gyermeket tervez, és mi sem természetesebb, hogy hétszer szeretné megnyerni az Aranylabdát is (jelenleg ötnél tart).             

Nyitókép: A Tottenham védői sem tudták feltartóztatni CR7-et. Fotó: MTI/EPA Andrew Yates 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
di maggio
2022. március 16. 10:23
Nagyszerű sportember.
Vámos Tamás
2022. március 16. 10:23
@foldizs Köszönöm a jogos észrevételt, korrigálva!
reepcze
2022. március 16. 10:23
Erről a hisztis bájgúnárról szóló minden "érdekesség" hidegen hagy. (Bocs a fanoktól.)
foldizs
2022. március 14. 19:41
"és mi sem természetesebb, hogy hétszer szeretné megnyerni az Aranylabdát is (jelenleg háromnál tart)" Ötnél tart...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!