A Liverpool óriásit lépett a BL-döntő felé

2022. április 27. 22:57

Öt perc varázslat, negyedóra foci, a többi felejthető. Az eredmény és a játék képe alapján szinte biztos, hogy ebből a párharcból a Liverpool jut a döntőbe. A spanyol Villarreal úgy teljesített az elődöntő első mérkőzésén, mint aki már elégedett az eddigi eredményével. Liverpool- Villarreal 2-0. Visszavágó kedden Spanyolországban.

2022. április 27. 22:57
null
Edvi László

Ahogy az várható volt, a keddi elődöntőt nem tudták felülmúlni a Bajnokok Ligájában szerdán pályára lépők. Előzetesen is ettől a párharctól várt kevesebbet a többség.. Aki így gondolkozott, az sajnos nem tévedett. Egy, csak egy csapat volt talpon ezen a mérkőzésen, és félő, hogy a visszavágó sem tartogat nagy izgalmakat.

Alexander-Arnold, az FC Liverpool (j2) és Francis Coquelin, a Villarreal játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Alexander-Arnold, az FC Liverpool (j2) és Francis Coquelin, a Villarreal játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super

A liverpooli rendezők a mérkőzés előtt igyekeztek vendégeik kedvében járni, és a „sárga tengeralattjárónak” becézett Villarreal kedvéért lejátszották egy innen származó banda, bizonyos Beatles azonos című dalát. Bár lehet, hogy csak jó előre "el akarták húzni a nótájukat" a szó igazi értelmében. Majd reménykedtek, hogy ezt a focicsapat majd átvitt értelemben is megteszi. Persze az is lehet, hogy csak üzenni akartak a Spanyolországból érkezett gárdának: még a beceneveteket is egy liverpooli csapatnak köszönhetitek.

Andrew Robertson, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Andrew Robertson, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super

Az biztos, hogy egyoldalú találkozót vívtak a felek a második BL-elődöntőben. Szinte csak a hazaiak veszélyeztettek a találkozó során.

A 12. percben Szalah jobbról ívelt be, középen a védők közül berobbanó Mané hat méterről a kapu mellé fejelt.

Ezt követően is a várakozásoknak megfelelően a hazaiak birtokolták többet a labdát, voltak kisebb helyzetek, és kicsit nagyobbak. Utóbbiak közül Szalah próbálkozását érdemes megemlíteni a 27. percben, amikor ballal a kapu fölé csavart, vagy a 35-ben Alexander-Arnold jobbról kapásból a kapu elé tett beadását, mely végén Szalah szintén kapásból lőtt --- de kicsit tévedett.

Ekkor 12-0 volt a kapu irányába tartó lövések száma, de egyik sem volt olyan, melynél úgy érezte a semleges szemlélődő, hogy itt és most gólt kellett volna látnia. A gólhoz a 42. percben járt a legközelebb az angol csapat. Egy spanyol, Thiago célozta meg a spanyol armada kapuját, de a jobb oldali alumínium felső részét találta el. Az argentin Rulli-kapus szemmel védte a bombát.

Pervis Estupinan, a Villarreal (b) és Luis Diaz, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Supe
Pervis Estupinan, a Villarreal (b) és Luis Diaz, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Supe

A második félidőből még csak öt perc telt el, amikor bekerült a labda a vendégek kapujába, de Fabinho lövése előtt már leshelyzet történt, így minden ezt követő megmozdulás érvénytelenné vált. Ám hamarosan jöttek az érvényes találatok is!

Az 53. percben Henderson jobboldali beadása ugyan nem ért el a címzetthez, mert Estupinán beleért egy kicsit, de ezt egyetlen hazai szurkoló, és játékos sem bánta. Ugyanis a kapu felé ment a labda, és a kapust becsapva a hosszúban landolt 1-0.

Két perccel később Szalah a 16-os vonaláról kiugratta Manét, aki a kapuba gurított. 2-0.

Ez volt az a bizonyos ötperces varázslat. Ezt követően jött a hazaiak nyugodt focija. Nagyon nem erőltették az újabb gólt, mert ők is érezték, hogy jobb csapatuk van. A korábbi fordulókban a Juventust és a Bayern Münchent kiejtő Villarrealon kicsit az érződött, hogy ő már megtette idén a magáét, többre nem képes. Így nyert a Liverpool egy izgalommentes meccsen 2-0-ra, és nem féllábbal, hanem majdnem mindkettővel már a fináléban érezheti magát. Mert az első találkozót elnézve elképzelhetetlennek tűnik, hogy hat nap alatt annyit változzon a két csapat, hogy a Villarreal megnehezíthesse a Liverpool dolgát.

Geronimo Rulli, a Villarreal kapusa (b) és Mohamed Salah, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Geronimo Rulli, a Villarreal kapusa (b) és Mohamed Salah, az FC Liverpool játékosa. Fotó: MTI/AP/Jon Super

A mérkőzés után az első gólnál elévülhetetlen érdemeket szerző Jordan Henderson ezt mondta:

Szervezetten játszottunk, és megvolt a kellő önbizalmunk is. Az első gólnál ugyan szerencsénk volt, de a labdabirtoklás is mutatja, hogy folyamatosan nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket.

Andrew Robertson: 

Az első gól után felszabadultabbak lettünk. A BL-elődöntőben energiával teli játékot kell produkálni, úgy érzem ez ma sikerült nekünk, továbbá magabiztosak is voltunk.

A vesztes Villarreal focistája, Arnaut Danjuma szerint természetesen még nem dőlt el a továbbjutás:

Nehéz mérkőzés volt, de jó teljesítményt nyújtottunk, főleg az első félidőben. Mindenki kitett magáért. Nem adjuk fel a 0-2 ellenére, a jövő héten mi leszünk hazai pályán, és nagyon fel fogunk készülni. Nyilván mást kell játszanunk mint itt, Liverpoolban. Nem lesz könnyű fordítani, de ha ők szereztek két gólt 90 perc alatt, mi is képesek lehetünk erre.

 

 

A nyitóképen: Sado Mané, az FC Liverpool játékosa kapura fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája FC Liverpool -Villarreal elődöntőjének első mérkőzésén a liverpooli Anfield Stadionban 2022. április 27-én.

MTI/AP/Jon Super

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frankie Bunn
2022. április 28. 23:46
Kurva unalmas már ez a BL... Hajrá sárga tengeralattjáró!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!