A német Rekordbajnok olyan bakit követett el, ami a magyar megye III-ban sem fordulhat elő

2022. április 02. 22:24

Egészen hihetetlen és nevetséges hibát követett el a világ egyik legjobb, és legprofibb csapata, a Bayern München. Ráadásul nem egy "sörmeccsen", hanem egy nagyon fontos bajnoki rangadón. Ugyanis a csere miatt lehívott ember nem hagyta el a pályát, hanem tovább játszott, miközben a "helyére érkező" is vidáman focizott. Így a Rekordbajnok 12 emberrel támadott, és ha az ellenfél egyik játékosának ez nem tűnik fel, akkor talán a meccs végéig ez így maradt volna.

2022. április 02. 22:24
null
Edvi László

A Freiburg-Bayern München Bundesliga rangadó 85. percében a vendégek edzője, Julian Nagelsmann kettős cserét határozott el. A döntése szerint Tolissonak és Comannak kellett (volna) elhagyni a pályát, helyükre Sülét és Sabitzert küldte. A szabályok értelmében a csapat technikai vezetője, Kathleen Krüger felmutatta az erre rendszeresített "villanyújságon" a cseréket jelző mezszámokat.

Majd elkezdődött egy bohózat, mely egy

írni-olvasni nem tudó lakosokkal rendelkező kis szigetecskén is furcsa lenne

, nemhogy a világ legszervezettebb bajnokságának elsőosztályában. 

Krüger kisasszony először jelezte, hogy 24-es helyett 4-es, majd 29-es helyett 18-as. A 24-es Tolisso le is jött, és bement a 4-es Süle. Továbbá bement a 18-as Sabitzer is. És a játékvezető engedélyt adott a folytatásra. Javában zajlott a mérkőzés (3-1-es Bayern-vezetésnél), amikor a Freiburg csapatkapitánya, Nico Schlotterbeck  odament a sípos emberhez és kérte, hogy számolja meg az ellenfél játékosait ő is, mert azok 12-en vannak.

Tényleg annyian voltak.

Lehet, hogy a Bayern hétfői edzése a 12-ig számolás gyakorlásával kezdődik? Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland
Lehet, hogy a Bayern hétfői edzése a 12-ig számolás gyakorlásával kezdődik? Fotó: MTI/EPA/Philipp Guelland

Schlotterbeck, aki egyébként védő, tehát azonnal érzékelte, hogy létszámfölényben jön az ellenfél a kapujuk irányába, a meccs után elmondta, hogy ő már a cserék pillanatában látta, hogy ketten jönnek be, de csak egy játékos megy le. 

A Bayern edzője így magyarázta a megmagyarázhatatlant:

"Tolisso gyorsan elhagyta a pályát, mondta, hogy fáj a hasa, és beszaladt az öltözőbe. Ez megzavart engem, közben

a negyedik játékvezető is takarta előlem a kilátást, így nem láttam, hogy Coman nem jött le.

Hibák előfordulnak, de ez a mérkőzést nem befolyásolta, és a találkozót megérdemelten nyertük meg."

Ráadásul 4-1-re, mert -- ez az igaz csattanó! -- még Sabitzer is betalált a 96. percben. Aki ezen csere-mizéria során került pályára.

A 96. percben? -- kérdezheti joggal, aki tudja, hogy egy focimeccs 90 percig tart.

Igen, ugyanis amikor a bíró megszámolta a Bayern játékosait, azonnal megállította a játékot.

Elkezdődött egy óvoda középső csoportjába illő számolgatás

, amely során az újjaik segítségével próbálták rekonstruálni néhányan, hogy mennyi focista van a gyepen.

Egyértelműen 12-en voltak a Rekordbajnoknál. A nyolcperces bohózat során szót kapott a két edző, az összes bíró, jött magyarázkodni Krüger kisasszony, és bevonták a tanácskozásba a Kölnben üldögélő videóbírókat is, akiknek minden kamerakép a rendelkezésükre áll.

Végül Coman elhagyta a pályát, Christian Dingert játékvezető nyolc perc hosszabbítást rendelt el (hisz' addigra lejárt a 90), majd folytatódott a mérkőzés.

Kingsley Coman akaratán kívül a Bundesliga történetének egyik legviccesebb bakijának lett a főszereplője. Fotó: MTI/EPA pool/Manu Fernández
Kingsley Coman akaratán kívül a Bundesliga történetének egyik legviccesebb bakijának lett a főszereplője. Fotó: MTI/EPA pool/Manu Fernández

A találkozó után a jelentésébe azt írta, hogy 15-16 másodpercig a Bayern 12 emberrel játszott, ezen idő alatt gól nem esett, és a hiba észlelésekor azonnal megszakította a játékot. 

A játékvezető(k), illetve

a Bayern esetleges büntetéséről a szövetség fegyelmi bizottsága dönt majd.

Az előbbieket mindenképp' felelősség terheli a figyelmetlenségükért, de Dingert elkövetett egy olyan bakit is, amelyért ő sem vezethetne a magyar megye III-ban. Ugyanis a dolgok tisztázása után labdaejtéssel folytatta a játékot. Holott közvetett, vagy közvetlen szabadrúgással kellett volna, attól függően, hogy a plusz játékos hozzáér a labdához, vagy nem. De labdaejtésre nem kerülhetett sor. És a fegyelmi bizottságok -- melyek elegánsan túllépnek a legordítóbb bírói tévedéseken is, mondván "ez benne van a játékban" -- az ilyen alaki hibákra "harapnak".

A Freiburg legkésőbb hétfőn nyújthat be óvást az eset kapcsán, de mielőtt pont kerülne a történet végére térjünk ki arra, hogy miért nem jött le Coman, mert az egész cirkusznak ez a kiindulópontja.

Ugyanis ő nem 29-es, hanem 11-es!

A Bayern keretében nincs 29-es játékos!

Tavaly még volt: Kingsley Coman. Ám több játékoshoz hasonlóan ő erre az évre megváltoztatta a mezszámát. A lényegesen "elegánsabb" 11-est kérte, mert az felszabadult.

Krüger kisasszony ezt elfelejtette, és ezzel a Bundesliga történetének egyik legviccesebb bakiját követte el. Aminek azonban még súlyos következményei lehetnek, ha emiatt a Bayernt megfosztják a 4-1-es diadalával kiharcolt három ponttól...

 

 

A nyitóképen: Ha még mindig mutogatással hívnák le az edzők a játékosaikat a pályáról, mint régen, akkor ez nem fordulhatott volna elő.

MTI/EPA/Philipp Guelland

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!