Balszerencsés vereség után 2-0-ra vezet a Salzburg.

2022. április 08. 12:23

A Hydro Fehérvár AV 19 kétszer is vezetett, kivédekezett egy ötperces büntetést, a hajrában talpra állt, mégis 2-0-s hátránnyal megy vissza Salzburgba. Mozart városában reméljük ördögi szombat esti lázat varázsol majd a harmadik találkozón, és hétfőn a fehérvári pokolban újra az egyenlítésért küzdhet!

2022. április 08. 12:23
null
Edvi László

Már az első korongbedobás előtt megnyert egy párbajt a Volán a Salzburg ellen. Igaz nem a játékosok, hanem a nézők. Az osztrák televízió kommentátora egy zajmérő berendezéssel mérte, és döbbenten mutatta a nézőknek a csarnokban uralkodó pokoli hangzavar dokumentált eredményét.

Mozart városának, kis éji zenéhez szokott

hokidrukkerei álmukban sem tudnak ilyet produkálni. Ez mindenképp’ szokatlan az osztrák csapatnak, és repítheti a magyart.

Jól is kezdett a Volán! A 12. percben

Hári János megbolondította a vendégek kapusát, és vezetett a Volán.

A közönség ovációjától talán a kommentátor mérőműszere is kiakadt, vagy kigyulladt. Lángolt a jég is, a lelátón pedig ezernyi torokból szólt a „győzedelmi ének”:

„még, még, még, még, még, ennyi nem elég!”

Csakhogy a túloldalon az alapszakasz legjobbjai vettek kezükbe botot. Akik idén még nem veszítettek mérkőzést a rájátszásban. Brennan egyenlített a 19. percben, vagyis az első szünetre döntetlennel mentek a harcosok.

Az első harmadban mindkét kapus egy-egy gólt kapott. Fotó: Soós Attila/ Hydro Fehérvár AV19
Az első harmadban mindkét kapus egy-egy gólt kapott. Fotó: Soós Attila/ Hydro Fehérvár AV19

A második harmadban megint jött egy tündérmesébe illő mozdulat Hári Jánostól, ám ez a kör széléről indított bomba nagyon is valóságos volt. Újból előnybe került a Volán!

Sajnos ezúttal csak 1 perc 47 másodperce. Schneider emberelőnyből egalizált, majd a meccs felénél már az alapszakasz legjobbja vezetett. Ezekben a percekben bizonyította, hogy miért utasította maga mögé a mezőnyt a bajnokság nagyobb részét kitévő időszakban. Majd jött egy szerencsétlen megmozdulás, mely romba dönthetett mindent, amit a magyar csapat addig felépített. Az előző körben játszott Villach elleni első hazai meccs hőse,

Shaw úgy ütközött, hogy ellenfele, Dalhuisen a jégen maradt.

Nem mindenki volt meggyőződve arról, hogy súlyos szabálytalanság történt, de a négy „zebra” sajnos igen. És náluk volt a síp, és a döntés joga, és ez akkor is megfellebbezhetetlen, ha sokan másképp’ látták az esetet. Shaw 5+ végleges büntetést kapott, és ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a Volán. Ám ez a csapat számtalanszor bizonyította, hogy micsoda tartása van, és mennyire tud küzdeni.

Együtt, egymásért. És persze nem voltak egyedül a zsúfolt csarnokban.

„Gyerünk, gyerekek, Fehérvár veletek!”

Szólt régen a nóta.

Az ötperces büntetés kivédekezése után ismét felcsillant a remény, hogy el lehet húzni a Mozart városából érkezettek nótáját. A második szünetben 3-2-es osztrák előnyt mutatott az eredményjelző.

A záróharmad előtt még volt remény. Fotó: Soós Attila/ Hydro Fehérvár AV19
A záróharmad előtt még volt remény. Fotó: Soós Attila/ Hydro Fehérvár AV19

A harmadik harmadra minimális hátránnyal jött a Volán. Majd az el is tűnt!

Bő hat perccel a vége előtt Hári ezúttal előkészített, Petan egyenlített. A hangulatot csak az tudja elképzelni, aki járt már itt hokimeccsen. De aki nem volt ott csütörtökön, az a legutóbbi itteni élményét szorozza meg legalább kettővel.

Sajnos ez a Salzburg nagyon jó csapat!

Egy percig tűrte a döntetlent, ekkor az a Lebler talált be, aki a harmadik gólt szerezte.

Bő öt perce maradt a Volánnak az újabb egyenlítésre. És bő hárommal a vége előtt a kapusa helyett is csatárt küldött a jégre.

Miért?

Schneider beütötte a pakkot az üres kapuba. 3-5

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2-0, a Salzburgnak. A harmadik mérkőzés szombaton Ausztriában, a negyedik hétfőn ismét Magyarországon.

 

 

A nyitóképen: őrült hangulatban ejtették le a korongot Fehérváron.

Soós Attila/ Hydro Fehérvár AV19

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!