Égtünk szinte végig Izraelben: minimális magyar előny a férfi kézilabda világbajnokság selejtezőjében

2022. április 13. 18:55

A világbajnokságért játszik a magyar férfi kézilabda-válogatott a héten. Ma, szerdán idegenben kezdünk, Izraelben, ahol az előzetes cél a megnyugatató előny kivívása lett volna a hazai visszavágóra.

2022. április 13. 18:55
null

Nincsenek jó emlékei a férfi kézilabda-válogattotunknak a kötelező meccsekről. A hazai rendezésű Európa-bajnokság nyitómeccsét Hollandia ellen elveszítettük, ami nyílegyenesen vezetett a később, erősebb ellenfelek ellen feljavuló játék dacára is az első körös búcsúhoz.

Az a kudarc Gulyás István szövetségi kapitány megbízatásába került. Helyét a stábtag Chema Rodríguez vette át, akinek két Németország elleni felkészülési meccs (egy döntetlen, egy vereség) után az Izrael elleni világbajnoki selejtező-párharc az éles bemutatkozása.

Izrael meglepetésre került egy lépésre attól, hogy világbajnokságra jusson ki 20 év után újra: az esélyesebb Litvániát verték ki az előző selejtezőkörben.

Magyarország a rontott EB-szerepléssel is kiemelt volt a világbajnoki selejtezőben, és a jó szerencsének köszönhetően könnyű dolga ígérkezik a vb-részvételre. Ezt az egy, két meccses párharcot kell abszolválni.

Folyamatosan frissülő tudosításunk:

A ritkán átélt szintű esélyesség ritkán láthatóan rossz hatással van a válogattunkra. A védekezés szellős, engedékeny, az első félidőben Izrael 18, azaz tizennyolc gólt szerzett, és vezet a szünetben egy találattal. Lehangoló...

A második félidő sem kezdődik jobban, Izrael három gólra is ellép tőlünk.

Szép lassan kijön, ami minden mozdulaton látszik még a randán sápadt teremvilágításban is: a magyar kategóriákkal jobb képességű csapat. Bár továbbra is bántóan sok gólt kapunk, azért csak átvettük tartósan a vezetést a második félidő derekán végre.

Három perccel a vége előtt hárommal megyünk. Ha a játékerőt nézzük, a visszavágón mínusz tízről is képesek lennénk visszajönni, de láthatóan ez bénítja az egész csapatot – kéne a nyugatató előny.

A végére olvadt az előny, Mikler Rolandnak az utolsó másodpercben még védenie kellett, hogy meg ne dobják a harmincharmadik góljukat(!), és ezzel ki ne egyenlítsenek az izraeliek.

A ritkán átélt szintű esélyesség ritkán láthatóan rossz hatással van a válogattunkra. A védekezés szellős, engedékeny, az Izrael 18, azaz tizennyolc gólt szerzett, és vezet a szünetben egy találattal. Lehangoló... A , Izrael három gólra is ellép tőlünk. Szép lassan kijön, ami minden mozdulaton látszik még a randán sápadt teremvilágításban is: a magyar kategóriákkal jobb képességű csapat. Bár továbbra is bántóan sok gólt kapunk, azért csak végre. Három perccel a vége előtt hárommal megyünk. Ha a játékerőt nézzük, a visszavágón mínusz tízről is képesek lennénk visszajönni, de láthatóan ez bénítja az egész csapatot – kéne a nyugatató előny. A , Mikler Rolandnak az utolsó másodpercben még védenie kellett, hogy meg ne dobják a harmincharmadik góljukat(!), és ezzel ki ne egyenlítsenek az izraeliek.

A meccs egyetlen pozitív magyar szereplője az irányító Hanusz Egon és a jobb szélső, Pedro Rodríguez volt. Ezzel a meccsel egyetlen feladata van annak, aki látta, vagy részese volt: elfelejteni.

Ennek legfőbb feltétele a párharc lezárása a szombati visszavágón, Tatabányán. 

 

Nyitókép: Bodó Richárd, a magyar (b) és Samir Benghanem, a holland válogatott játékosa a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott mérkőzésen a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 13-án. Hollandia-Magyarország 31-28. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
monuskaroly
2022. április 18. 21:14
Megvolt!!!!!!!!!!
vip era
2022. április 14. 15:00
Kézilabda válogatottunk elég hosszú ideje gödörben van.
monuskaroly
2022. április 14. 15:00
Itthon akkor elég egy döntetlen is. Hajrá Magyarok!!!
Parm
2022. április 14. 14:02
Nem képesek többre. Fejben gyengék, fizikailag gyengék. A kettő nyilván összefügg. A többi csak a szokásos magyarosch önáltatás. Tudomásul kéne venni a valóságot, mielőtt úgy járunk a kézisportban is, mint az ellenzék a választással - négy évre kiütnek bennünket mindenhonnan :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!