Ezért igazolta le az egyik legnagyobb magyar tehetséget a négyszeres BL-győztes!

2024. március 08. 13:35

Csütörtökön vált hivatalossá: a Ferencváros szélsője, Imre Bence a német THW Kielben folytatja pályafutását.

2024. március 08. 13:35
IMRE Bence
Vámos Tamás

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A 21 éves játékos karrierje eddig sikertörténet, bár volt honnan táplálkoznia: édesapja, Imre Géza kétszeres olimpiai ezüstérmes, négyszeres világbajnok párbajtőrvívó, édesanyja, Kökény Beatrix, a Ferencváros olimpiai ezüst- és bronzérmes, vb-ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdalegendája.

Imre Bence tagja volt a 2023-as junior világbajnokságon ezüstérmet szerző csapatnak, majd a Litvánia elleni Eb-selejtező mérkőzésen a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott. A világelitbe a 2024-es Európa-bajnokságon robbant be, ezek után nem meglepő, hogy Európa egyik legjobb kézilabdacsapata csapott le rá. A megállapodás értelmében a szélső nyártól lesz a Bundesliga-élcsapat játékosa.

Imre a keddi hivatalos bejelentés után többek között elmondta:

„Nagyon örülök a szerződésnek, hiszen ez egy óriási lépés, egy nagy váltás a karrieremben. Nem gondoltam volna, hogy a sikeres Eb után egy ilyen nagymúltú klub keres majd meg, és kínál szerződést. Szeretnék minél hosszabb ideig kint játszani, hiszen 

a gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy külföldön is kipróbálhatom magam.

 Magyarországon viszont csak a Ferencváros létezik számomra”

NYÍRI Zoltán; IMRE Bence; KÖKÉNY Beatrix
Mindenki elégedett: a Ferencváros ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán, Imre Bence és Kökény Beatrix a szerződéskötés bejelentése után Fotó: fradi.hu

A Ferencváros honlapjának az édesanya, Kökény Beatrix sem titkolta az érzéseit:

„Nagyon, nagyon izgatott vagyok, ugyanakkor kicsi félsz is van bennem, de büszke vagyok Bencére! 

Mindent köszönünk a klubnak, és az összes edzőjének, akik segítettek abban, hogy elérje ezeket az eredményeket, és megkapja azt a tudást, amivel most rendelkezik. A profi pályafutáshoz konkrét tanácsot nem tudunk adni, hiszen sem én, sem Géza nem szerepeltünk légiósként, talán csak annyit, hogy koncentrált legyen, és minél jobb teljesítményt nyújtson!”    

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­­ö­g­­ö­­s­­­ ­­l­á­n­­­y­­o­k­­­ ­­­v­­­á­r­­n­­­a­­k­ ­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!