Fantáziadús, nívós örömfoci – és MI JÁTSZOTTUK!

2022. június 14. 23:37

De MEGY! Az Angolok ellen is! (2.0) Ugye, mondtam a múltkor is!

2022. június 14. 23:37
null
Csisztu Zsuzsa

Míg szokjuk az érzést, hogy a mieink élvezetes, és EREDMÉNYES játékát néztük – igen fociról beszélek –, 

kíváncsian vizslatnám most az ipari kárörvendők arcát, akik egy jól azonosítható szájbiggyesztős arckifejezést fejlesztettek ki az elmúlt évtizedekben azokra a pillanatokra, amikor a magyar labdarúgás került szóba.

 Nekik üzenem: 4-0-ra vertük meg az angolokat, pont négyszer annyi gólt rúgtunk nekik, mint azon a meccsen, amire hatvan évet vártunk előtte. És mindkettőn a magyar válogatott nyert!

„Pontokat se nagyon reméljünk!” - Így nyilatkozták nekünk is a rutinos mogulok még a magyar-angol előtt, és valljuk meg, az angol, az olasz és a német válogatott ellen ez tűnt reálisnak.

Aztán csodát emlegettünk a magyar-angol 1-0-ja után, és mi más is jutott volna eszünkbe, ha az Eb-ezüstrémes ellen hatvan győzelem nélküli esztendővel a hátunk mögött nyerni tudtunk a Puskásban!

Na, de náluk, otthon? Wolverhampontban? És 0-4!!! Akkor ez most mi?

Én megmondom: szisztematikus fejlődés, egy nagyszerű taktikus, Marco Rossi utasításainak maradéktalan betartása, átgondolt és fantáziadús játék, tűpontos megoldások, jól átgondolt cserék, és ami a legfontosabb: FÉLELEM NÉLKÜLI FOCI!

Legutóbb is arról írtam, hogy Marco Rossi a középpontjában áll ennek a minden fronton jól érzékelhető fejlődésnek, és

most kezd a fölösleges agyag végre lefoszlani a kapitány által elképzelt szoborról, és előbújik egyenként annak a focistának a képe, aki tudja, mi a dolga a pályán, ha a magyar válogatottban játszik.

Micsoda megkönnyebbülés, hogy végre nem azt érzékeljük, hogy a magyar játékosok elfogynak, kipukkadnak, nem bírják szuflával, és csak azért imádkozunk csendesen, hogy bárcsak nyolcvan perces lenne az eredeti kilencven!

Csettintésre érdemes egyéni akciók, bátor egy-az-egyek, sikeres játéktördelés, ha az ellenfélnél pattog éppen a labda, de ami a legszembetűnőbb, nem megremegő lábak az ellenfél kapuja előtt!

Gyönyörű akciógólokat rúgtunk, bármilyen pályán, bárki megirigyelhetné bármikor! Nagyszerű volt azt látni, hogy a húzó nevek, Szoboszlai, Szalai Ádám, Szalai Attila mellett,

Sallai Roland már lassan a világ bármelyik válogatottjában helyet kaphatna, de szerencsére a miénkben játszik.
A képen: Wolverhampton, 2022. június 14. Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd
A képen: Wolverhampton, 2022. június 14. Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött. MTI/Koszticsák Szilárd

Ám ez a csapat nem lenne most ott, ahova eljutott, a Nagy Zsolt-féle áldozatos és letaposhatatlan hozzáadott érték vagy Schäfer fricskaszintű becsúszásai, mentései nélkül, de Ádám, Nagy, Nego nyitott szeme és persze minden szerephez jutó játékos egészséges, hittel teli játéka nélkül sem.

Ilyenkor jönnek majd a „Zsuzsikázós" kommentek: a ne nagyon éld bele magad, ne hidd, hogy így lesz ez mindig kis anyám, majd jön még kutyára nokedli típusú kommentáradat, és azt is tudom, nyilván akadnak még most is olyanok, akik a sorozat, vagyis a Nemzetek Ligája „komolytalanságára”, a nagy csapatok vállrándítására hivatkozva keresik a megpattanó szálat a tiszta, hibátlan szöveten. 

Nem hiszek én semmit. Csak a szememnek, és amit láttam, azt a világ bármelyik csapata bezsebelte volna ma este örömmel!

Szép volt, Fiúk! Ez tényleg az volt! De a munka persze még nem ért véget... Úgyhogy, hagyjuk őket dolgozni, ma pedig ünnepelni!

A nyitóképen: Wolverhampton, 2022. június 14.Szalai Ádám (k) és csapattársai a győzelmüket ünneplik a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzés után a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra győzött.MTI/Koszticsák Szilárd

Interjúnk Marco Rossival:

„Magyarország rengeteget adott nekem!” – Marco Rossi a Mandinernek

A himnusz éneklése számomra azt fejezi ki, hogy nagyon erősen kötődöm Magyarországhoz” – vallja Marco Rossi. A magyar férfi-labdarúgóválogatott szövetségi kapitányát életről és fociról, olaszságról és magyarságról, Istenről, családról és hazáról, no és kedvenc itáliai és hazai étkeiről kérdeztük az Útravalóban, a Mandiner nyári-őszi különszámában!
Elolvasom!

„” – vallja Marco Rossi. A magyar férfi-labdarúgóválogatott szövetségi kapitányát életről és fociról, olaszságról és magyarságról, Istenről, családról és hazáról, no és kedvenc itáliai és hazai étkeiről kérdeztük az Útravalóban, a Mandiner nyári-őszi különszámában!

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stonecircle
2022. június 29. 22:10
Én egy svédtől hallottam az aranycsapat névsorát!
westend
2022. június 28. 14:35
Egy komment a bbc sport oldaláról, a vereségükről szóló cikk alatt: "Ronin 21:37 I'm Scottish, so I'm away to Macdonalds to buy four big Mac's to celebrate. I'm really Hungary. Haha." :D
TRUMP2020
2022. június 28. 14:34
Sok millió magyar embert tettek boldoggá újra focistáink. Köszönjük... ...és komolyan: bárcsak Knézy Jenő is megélhette volna ezt a csodát!
KamuGeli
2022. június 28. 14:34
A szebb napokat látott BBC riportere pedig dicsérte az angol szurkolókat, hogy kifütyülték és gyalázták a magyar himnuszt!! Ez ma a BBC: agresszív szélsőséges balliberális aktivisták gyűjtőhelye. Szégyen nekik. Nagy győzelem nekünk. Most végre igazán letérdeltek az angolok!! :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!