Hosszú Katinka döntőt úszik 400 vegyesen a medencés úszás utolsó napján, szombat este a hazai vizes vb-n

2022. június 25. 15:43

Hosszú Katinka ötödikként jutott a szombat este 19.01-kor kezdődő döntőbe 400 vegyesen a medencés úszás záró napján a hazai vizes világbajnokságon. Mihályvári-Farkas Viktória csak hat századdal maradt le a szám fináléjáról, a kilencedik helyen zárt.

2022. június 25. 15:43
null
Bánfalvi Szabolcs

A hazai rendezésű vizes világbajnokság utolsó medencés úszónapján, szombat délelőtt egy magyar érdekeltségű verseny zajlott le. A női 400 méter vegyes középdöntőjében három előfutamot rendeztek, és a harmadik futamban indult Hosszú Katinka és Mihályvári-Farkas Viktória.

A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú remekül kezdett, 200 méternél elsőként fordult, végül az első helyen ért célba 4:39.15-ös idővel.

Összesítésben Hosszú az ötödik legjobb időeredménnyel jutott a szombat este 19.01-kor kezdődő döntőbe.

„A pihenő egyértelműen jól jött. Sejtettem, hogy ez az utolsó előfutam sokkal lassabb lesz, mint a második, viszont szerencsére be tudtam jönni az első helyre. Ez nem a legjobb idő tőlem, de őszintén, nem is akartam kiúszni magamat. Remélem, az estém még jobban sikerül” – nyilatkozta Hosszú az M4 Sportnak.

Hosszú Katinka (balra) vigasztalja a csalódott Mihályvári-Farkas Viktóriát (jobbra) a női 400 méteres vegyesúszás előfutama után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 25-én. Hosszú Katinka az ötödik idővel döntős, Mihályvári-Farkas Viktória a kilencedik helyen zárt összesítésben, ezzel kiesett. MTI/Illyés Tibor

Mihályvári-Farkas pedig szinte végig a negyedik pozícióban úszott, és negyedikként végzett a futamban, ám

összességében a kilencedik helyen végzett, a 4:41.16-os idejével mindössze hat századdal maradt le a fináléról.

A versenyszám tokiói olimpiai hatodik helyezett úszója nagyon elkeseredett, hogy nem kvalifikálta magát a világbajnoki döntőbe. A futam után a 18 éves Mihályvári-Farkas elsírta magát a medence mellett, és Hosszú vigasztalta őt.

„Az igazság az, hogy ennyire még soha nem fájt a 400 vegyes, pedig fiatal korom ellenére leúsztam már jó néhány alkalommal. Nem gondolom, hogy az lett volna a baj, hogy túl lassú volt ez a futam. Csalódott vagyok, azonban idén ez a legjobb időm ezen a távon, úgyhogy legalább valami pozitívum van benne. Azért vagyok itt, hogy tanuljak, fejlődjek, ez most így sikerült, viszont örülök, hogy itt lehettem. Még van egy Európa-bajnokság augusztusban, megpróbálom a legjobbamat nyújtani. Mondanám, hogy elégedett vagyok, de nem” – mondta Mihályvári-Farkas könnyek között az M4 Sportnak.

 

A SZOMBAT DÉLUTÁNI ÚSZÓPROGRAM A DUNA ARÉNÁBAN:

18.02: férfi 50 m hát, döntő

18.09: női 50 m mell, döntő

18.17: férfi 1500 m gyors, döntő

18.47: női 50 m gyors, döntő

19.01: női 400 m vegyes, döntő (Hosszú Katinka)

19.20: férfi 4x100 m vegyes váltó, döntő

19.38: női 4x100 m vegyes váltó, döntő

 

Nyitókép: Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel jutott a 400 méteres vegyesúszás döntőjébe a a hazai rendezésű vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: Trenka Attila

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2022. június 26. 02:56
Hálásan köszönjük amit eddig elért, Magyarszinekben, de már ideje lenne vissza vonúlni, a legutóbbi olimpián sem kellett volna már indúlni! Hajrá Egerszegi! Gyere kicsi lány, gyere..
nuknuk
2022. június 25. 21:38
Nem tudom érdemes-e így úszni egy valamikori klasszisnak. Nekem kicsit lelombozó.
hatvanas
2022. június 25. 20:00
Nem baj, Viki, még előtted az élet! Bármi lehet, csak fel a fejjel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!