Ferencváros – Puskás Akadémia 1-0 – kimaradt vendégbüntető után a hosszabbításban nyert a bajnokcsapat!

2022. július 31. 22:35

A nemzetközi kupaporond után az NB I nyitó fordulójában egymás ellen lépett pályára a legutóbbi szezon aranyérmese és bronzérmese. Favorov kihagyott büntetője után ismét Zachariassen lett a nyerőember!

2022. július 31. 22:35
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint ismert, a Fradi már négy tétmérkőzésen van túl. hiszen Laidouniék kiverték a kazah Tobolt (0-0; 5-1), és emlékezetes csatában felülkerekedtek a szlovák Slovan Bratislaván is (1-2; 4-1)

A Puskás Akadémia az Európa-konferencialiga selejtezőjében az egyik legnehezebb ellenfelet kapta: a portugál Vitória Guimaraes ellen (0-3; 0-0) esélyes sem volt a felcsútiaknak, akik ráadásul a visszavágót „vezáráldozatokkal” vívták meg. Két válogatott játékosuk is megsérült: a júniusi Nemzetek Ligája-meccseken parádézó Nagy Zsoltra (részleges, belső oldalszalag-szakadás miatt három hónapot hagy ki) az őszi válogatott mérkőzéseken biztos nem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány, míg Szolnoki Roland olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy rá féléves kihagyás vár.

A papírforma tehát a Ferencváros mellett szól, de ne feledjük, az utóbbi években a Puskás Akadémia valóságos mumussá vált a zöld-fehérek számára: az utolsó 10 mérkőzésen csupán a megszerezhető pontok harmadát, tízet szerzett meg a bajnokcsapat!

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti – kövessék élő közvetítésünket!

A két csapat összeállítása a következő:

FERENCVÁROS: Dibusz - Thelander, Knoester, Kovacevic, Pászka - Azuqui, Laidouni - , Loncar Mercier, Vécsei - Bassey

PUSKÁS AKADÉMIA: Tóth B. - Favorov, Stronati, Spandler, Mezgrani - Komáromi, Van Nieff, Posztobányi, Corbu - Kiss T. Zahedi

90+6. perc

A mérkőzés utolsó eseménye egy Puskás-szöglet: a lepattanó utáni beadást az előre húzódó kapus, Tóth Balázs fejeli kapura, Dibusz hárít, majd rutinosan addig fekszik a bőrgolyón, amíg Karakó le nem fújja a meccset...

90+4. perc

Pászka sokadik badása fejet talál: ismét az ezúttal csereként beálló Kristoffer Zachariassen lett a nyerőember! Ferencváros - Puskás Akadémia 1-0! 

Hat perc lesz a hosszabbítás!

90. perc

Pászka szabadrúgása után Thelander - kissé szorongatott helyzetben - kapura fejeli, a labda felső lécen megpattanva hagyja el a játékteret.

A norvég légiós ebben az idényben egyszerűen nem tud hibázni! Fotó: fradi.hu
A norvég légiós ebben az idényben egyszerűen nem tud hibázni! Fotó: fradi.hu

86. perc

Pászka szabadrúgása uán Thelander fejeli középre a labdát, Traoré stukkolását magabiztosan húzza le Tóth Balázs. 

83. perc

Vécsei remek inditásával Bassey-nek és Traorénak is jó lenne, ám a két légiós egymást zavarja, így oda a lehetőség...

A kihagyott büntető a vendégeket bosszantja fel jobban - egyfolytában a Puskás szorongat!

78. perc

A VAR egyelőre azt vizsgálja, nem ugrott-e ki a lövés előtt a Fradi kapusa - marad minden az eredeti forgatókönyv szerint. Hááát...

75. perc

11-est kap a Puskás! Esiti billenti ki Favorovot az egyensúlyából a 16-oson belül, Karakó elsőre 11-est ítél, a VAR "rábólint", Favorov azonban a felső kapufára bombázza a labdát! Dibusz talán hozzáért...

73. perc

Skribek addig cicáz Knoesterrel, amíg kapura tud lőni, a labda alig kerüli el a hosszú sarkot.

70. perc

Tokmac - Vécsei - Traoré-összjáték után Van Nieff kétségbe esve rúgja ki a labdát a 16-oson belülről.

68. perc

Komáromi passza után Corbu lő, Dibusznak ez sem okoz gondot.

64. perc

A második félidő első szögletét követően (Pászka a tettes) Auzqui elé pattan a labda, az argentin légiós gyatrán ad be.

Csercseszov remek cseréinek is köszönhető volt a Fradi-győzelem (archív) Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Csercseszov remek cseréinek is köszönhető volt a Fradi-győzelem (archív) Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

59. perc

Kiss Tamás lövésszerű beadására Zahedi becsúszva érkezik, azonban a labda egy védőről Mezgrani elé pattan, aki ahelyett, hogy az üres kapuba passzolna, keresztbe ellövi a labdát. A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete marad ki!

56. perc

Pászka vár egy ütemet, hogy ne legyen les, Vécseihez passzol, akinek pontos beadása után Auzqui nem sokkal fejel mellé.

49. perc

Zahedi ismét villan egyet: 21 méteres, kellemetlen lövését hárítja Dibusz.

48. perc

Mercier indítása után Pászka kerül helyzetbe, ám kissé kisodródva csak az oldalhálóba lő.

47. perc

Addig adogat a Puskás körbe-körbe, amíg a tizenhatoson belül Zahedi elé kerül a labda, az iráni elől a dán Thelander bravúros becsúszással ment, 

SZÜNET UTÁN

Békésen, csendben ér véget az első játékrész, a vendégek egyszer találták el a kaput a Fradi - egyszer sem...

1 perc lesz a ráadás.

40. perc

Kiss Tamás késve lép a labdáért, Knoester lábát találja el, ezt már megunja Karakó is, villan a mérkőzés első sárga lapja.

37. perc

Zahedi tiszta helyzetbe kerül, 21 méteres lövése a védőkről Kiss Tamás elé pattan, akinek a beadását magabiztosan húzza le Dibusz.

Kissé körülményes a Fradi játéka, nyilván ebbe az is közrejátszik, hogy a zöld-fehérek soha nem játszottak még ebben az összeállításban. Mindenesetre a felcsútiak könnyedén hárítják vissza a hazai próbálkozásokat.

30. perc

Kiszabadul a Puskás! Van Nieff remek indításával Komáromi tör ki, Auzqui csak nagy nehezen tisztáz szögletre. Kiss Tamás kétszer is próbálkozhat egymás után, egyik sarokrúgás sem jelent veszélyt a Fradi kapujára.  

24. perc

Vécsei beadása tiszta helyzetben találja Loncart, a bosnyák azonban magasan az égbe lő!

23. perc

Van Nieff kaszálja el oldalról Vécseit, Karakó ezúttal is jószívű, Csercseszovot ez nem hatja meg, tajtékzik a kispadnál.

22. perc

Mercier jól ugratja ki Auzquit, az argentin beadása után Pászka nem találja el jól a labdát. Ígéretes helyzet volt!

Rendkívül fegyelmezetten védekezik a Puskás Akadémia. Vajon meddig bírja a nyomást?

18. perc

Mercier kétszer is próbálkozhat egx beadással: előbb szögletből, majd mezőnyből kísérletezik, a beíveléseket kifejelik a felcsúti védők.

15. perc

Favorov szabadrúgása zúg fölé. Dibusz meg sem mozdul.

11. perc

A ferencvárosi szempontból biztatóan kezdő Mercier meglódul a középpályán, Spandler hátulról buktatja. Vajon miért nem ad sárgát Karakó?

4. perc 

Pászka beadása után a labda Mercier elé kerül, a francia rátűzi, a labda alig megy fölé.

1. perc

A Puskás Akadémia kezdi a mérkőzést.

Nyitókép Ismét Kristoffer Zachariassen (jobbra) volt a Ferencváros nyerőembere - archív Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2022. augusztus 05. 07:53
A NS minden hülye kommentelője itt kötött ki? 1. A Fradi tartalékjai az első félidőt letudták; 2. A második félidőre beállt alapgárda sem tudta megakadályozni, hogy Karakó elvtárs ne itéljen meg büntetőnek egy olyan mozdulatot, amiből eddig már tucatot elengedett ha a felcsutiak csinálták; 3. A vendégek az NB1 - ha csak nem az egész bajnokság - egyik legunszimpatikusabb csapata a viselkedésük alapján. Bár most a fő csonttörő (Szolnoki) hiányzott, de pont olyan alattomosan játszottak mint mindig, fetrengtek, szimuláltak, aljas eszközöket vetettek be. S amig Hornyák lesz az edzőjük, ez nem is fog változni. A portugálok ellen látható volt, hogy ez bírói segítség nélkül nem megy.
zakar zoltán béla
2022. augusztus 01. 12:51
Nem Fradi!
zakar zoltán béla
2022. augusztus 01. 12:51
IGAZ
Dr. Greta Grünberg
2022. augusztus 01. 12:51
Minek? A Fradinak sokkal jobban megy a foci a tehetségtelenebb, ügyetlenebb magyarfocisták nélkül. Hajrá Fradi, Black Lives Matter!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!