Vizes vb: keserédes siker, Magyarország Montenegrót legyőzve a hetedik helyen végzett

2022. július 03. 12:35

Amire senki nem számított a hazai rendezésű vébé előtt: a magyar férfi vízilabda-válogatott csupán a 7. helyért szállt harcba, de legalább győzelemmel sikerült búcsúzni a világbajnokságtól.

2022. július 03. 12:35
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Az olaszok elleni fájdalmas vereséget követően (10-11)  az Egyesült Államok ellen a szerencse is elkerülte a mieinket, hiszen a 11-11-es döntetlent követő büntetőpárbajban elbuktuk a csatát.

A Montengró elleni újabb siker (a világbajnokság első mérkőzését is Petkovicsék ellen játszottunk, 12-8-ra győztük le őket) egy enyhe szépségtapasz lehet csupán. De mint azt Märcz Tamás szövetségi kapitány is megfogalmazta: mindez becsületbeli ügy kell, hogy legyen! Kövessék figyelemmel élő közvetítésünket!

Minden idők második leggyengébb világbajnoki szereplésének lehetünk szemtanúi (az 1986-os világbajnokságon csupán a 9. helyen zártunk)...

AZ ELSŐ NEGYED

a mi labdaszerzésünkkel kezdődik,  de könnyedén szerelnek a montenegróiak, ám Lévai szépen védi az első vendég próbálkozást. A második támadásunk is lövés nélkül ér véget, de kapusunk meccsben tartja a csapatot. 

Megvan azt első lövésünk, Varga Dumi próbálkozása után Lazovics a kapufa segítségévelk hárít. 

Zalánki szerelése után miénk az első emberelőny, de a Pro Recco klasszisa is csupán a kapufát találja el. 

Még mindig nem talált be egyik csapat seml - a vébé leggólszegényebb mérkőzését láthatjuk?!

Nagy Ádám viszont ott folytatja, ahol az amerikaiak ellen abbahagyta:a két nappal ezelőtti mesterhármas után ő szerzi meg a vezetést - Magyarország - Montenegró 1-0! 

Lévai már 3/3-nál tart, újabb nagy védés, a sarokdobás után még mindig érintetlen a hálónk! 

Lévai: 4/4 - az ellentámadás végén mi sem találunk a kapuba, marad a magyar előny...

A MÁSODIK NEGYED  

újra a mi labdaszerzésünkkel kezdődik, és másodszor kerülünk emberelőnybe. a Pohl Zoltán elleni szabálytalanság után ötméterest lőhetünk: Zalánki Gergő értékesíti - 2-0 már ide!

Lévai fantasztikus, még egy emberelőny a javunkra: Burián Gergő kegyetlenül bevágja az újabb találatunkat - 3-0 (két perc alatt két magyar gól!)

Perkovics lövését - kell-e mondani? - Lévai ismét hárítja, majd egy rossz bejátszás után elhalásszuk a labdát, Burián kapufát lő, de miénk marad a labda.  

Lévai Márton kalsszis teljesítményt nyújtott Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Lévai Márton kalsszis teljesítményt nyújtott Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Kontrafault után egy Matkovic-lövés, amely utat talál a hálónkba: 3-1.

Zalánki újabb remek védekezés, Jansik Szilárd megúszik, és kihasználja a 100 százalékos ziccert: már 4-1 a javunkra! 

Dusan Matkovic az egyetlen, aki túl tud járni Lévai Márton eszét, így történik ezúttal is, egy magyar kiállítás után: 4-2-re módosul az állás.  

Egy vendégtámadás végén a kapufa "hárít", ám ezt  követően elszórakozzuk a támadásunkat, majd montenegrói időkérés következik.

Hiába az okosítás, a negyed utolsó attakja a miénk: Vámos Márton gyönyörű bombával növeli az előnyünket: 5-2!  

A HARMADIK NEGYED 

Jansik Szilárd ejtésszerű lövésével kezdődik, kitűnő magyar védekezéssel folytatódik, majd Varga lövése után sarokdobás, és végül magyar gól nélkül zárul a támadás. 

Nagy Ádám remek blokkja után Varga Dénes értékesíti a ziccert (6-2), a mérkőzés kritikus szituációjából egyelőre mi jövünk ki jobban!

Pohl Zoltán kiállítása után öt a négyben állnak föl a montenegróiak, de Manhercz Krisztián blokkja ellen nincs ellenszer; a labda ellenfelünknél marad, de a vége kapufa, illetve egy Lévai-védés lesz. 

Vámos látványos, csavart próbálkozása eredménytelen, de a montenegrói támadást ezúttal Jansik hárítja, majd a ziccert a Ferencváros jázékosa eélrontja.

Averka egy blokkról lepattanó lövéssel szépít (6-3).

A világbajnokság második felére alaposan belelndülő Nagy Ádám tartja meg a négygólos előnyünket (7-3), a következő montenegrói támadás közben pedig véget ér a harmadik negyed...

Feljövünk-e a víz alól a világbajnoki hetedik hely után? Fotó: Mandiner/Trenka Attila
Feljövünk-e a víz alól a világbajnoki hetedik hely után? Fotó: Mandiner/Trenka Attila

A NEGYEDIK NEGYED 

szinte rögtön emberelőnnyel kezdődik, de a montenegrói kapus háromszor is (!) véd, az ellentámadás kapufával zárul, mi viszont eredményesebbek vagyunk: Angyal passzát Zalánki Gergő értékesíti (8-3)

A montenegróiak egy szép centergóllal szépítenek (8-4, Perkovic lő gólt), és  miután mi eredménytelenek maradunk újra ellenfelünk centere eredményes (8-5)!

A védekezésünk szerencsére rendben, ezúttal Vámos blokkol, majd nem sokkal ezután Mezei Tamást állítják ki, de a jobb oldali kapufa ismét velünk van.

Ezúttal Märcz Tamás kér időt, három és fél perc van hátra, egy újabb magyar találat valószínűleg a győzelmünket jelentené. De rossz a centerezésünk, és Averka kísérleténél ezúttal sem Lévai, sem a kapufa nem tud hárítani (8-6)

Hárai kontrafaultját követően megússzuk az újabb vendéglehetőséget, ráadásul Balázst kiállítják, vérszagot kap  montenegrói kapitány, időkérés...

Averka kapufája után Vámos kissé elhamarkodottan lő, montenegrói ellentámadás, kiállítás nálunk, de Lévai a helyén van. Most már csak meglesz ez a győzelem!

A végén Petkovic lövését védi Lévai Márton, a mintegy 2500 néző vastapssal búcsúztatja a magyar válogatottat a 2022-es vizes világbajnokságtól...

A mérkőzés legértékesebb játékosa Zalánki Gergő lett.
 

Nyitókép A magyar válogatott egyik legjobbja a két gólt szerző Nagy Ádám volt Fotó: Mandiner/Trenka Attila 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. július 04. 04:11
A futballválogatottat legalább nem érheti ilyen szégyen, hiszen a tétmeccseken nem teljesítettek úgy, hogy kijussanak a világbajnokságra. Utána az edzőmeccseken persze fényes győzelmeket arattak, de az meg pont senkit nem érdekel rajtunk kívül.
westend
2022. július 04. 04:11
vagyis kamuztál.
grün
2022. július 04. 04:11
nyilvánvaló, hogy költői túlzás volt, de van benne igazság, elég megnézni a balkániakat
westend
2022. július 04. 04:11
hát persze, és te nyilván erről konkrét adatokkal rendelkezel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!