A Mandiner szakértői állítják: A Ferencváros képes arra, hogy meg se álljon a BL-főtábláig!

2022. augusztus 02. 19:49

A magyar bajnok szerdán este sorsdöntő mérkőzést játszik az azeri Qarabaggal, a továbbjutó már a BL playoff körébe jut. Az első, idegenbeli találkozó előtt a Ferencváros korábbi vezetőedzőit és a magyar futball ismert szakembereit kértük föl egy kis esélylatolgatásra.

2022. augusztus 02. 19:49
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Bozsik Péter

korábbi szövetségi kapitány

Nem féltem a Fradit, de…

A Ferencvárosnak nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a Qarabag hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkezik: Bajnokok Ligája- és Európa Liga-csoportkörben is szerepeltek már. A Fradinak mindkét mérkőzésen azt a koncentrált játékot kell nyújtania, amelyet a Slovan elleni, pozsonyi mérkőzésen is láttunk tőlük; egy nagyon zárt védekezésből kiindulva kell maximálisan alkalmazkodni a mérkőzések körülményeihez. De nem féltem a Fradit, hiszen vannak olyan sokoldalú játékosaik, akik képesek egy felállt védelmet is megbontani; mindehhez megvan a kellő gyorsaságuk is, tehát viszonylag komplex játékra képesek.

A Fradi továbbjutására jelen pillanatban 50 százalék esélyt adok.

 

Csank János

a Ferencváros korábbi vezetőedzője, egykori szövetségi kapitány

Kapnak-e újra „vérszagot” a Ferencváros játékosai?

A Fradinak ebben az idényben már voltak nagyon jó dolgai, a Slovan kiverése nagy fegyvertény volt. Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de kifejezetten jót tett a csapatnak, hogy hazai környezetben kikaptak, hiszen míg a Ferencváros futballistái „vérszagot” kaptak, a Slovan játékosai pedig nem bírták el a nagy nyomást, a kötelező továbbjutás terhét. A Qarabag egy offenzív csapat, jól le kell védekezni őket, és ha gyorsan mennek át a védekezésből támadásba, a Fradinak esélye lehet az eredményes kontrákra, hiszen föllazulhat az azeri csapat védelme, így a magyar bajnok már idegenben is gólt szerezhet.

akad közöttük gyors, kombinatív, technikás és „verekedő” futballista is. Biztos, hogy a Ferencváros már az első mérkőzésen is szerez majd gólt, így hatékony védekezéssel idegenben is nyerhet!

Gellei Imre

a Ferencváros korábbi vezetőedzője, egykori szövetségi kapitány

A Slovan idegenbeli legyőzése a a bajnokcsapat valós értéke

A Ferencváros játékát látva sokszor a tűz és a víz is az eszembe jutott, hiszen a mérkőzések alatt különböző benyomások értek. A Slovan idegenbeli legyőzése parádés volt, meggyőződésem, hogy az ott látott teljesítmény a bajnokcsapat valós értéke. Remélem, ezt a produktumot ismétlik meg Zachariassenék a Qarabag elleni kupamérkőzéseken is, amelyhez maximális koncentráció és odafigyelés szükséges, de biztos vagyok benne, hogy ezt átérzik a játékosok is.  A 30 ezer néző, a remek hangulat biztos, hogy nem zavarja meg a zöld-fehéreket, hiszen a telt házhoz hozzászokhattak az Üllői úton is. Mindenképpen bizakodó vagyok, hiszen a mai Ferencváros képes olyan teljesítményre, amely predesztinálja őket arra, hogy a BL-főtábláig meg se álljanak!

Megszokott kép a Fradi közelmúltbeli mérkőzéseiről: Kristoffer Zachariassen gólt szerez! Fotó: MTI/Illyés Tibor
Megszokott kép a Fradi közelmúltbeli mérkőzéseiről: Kristoffer Zachariassen gólt szerez! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egervári Sándor

korábbi szövetségi kapitány

A mai Fradi kulcsjátékosai: Laidouni, Esiti és Zachariassen

Szurkolok a Ferencvárosnak, hogy az utóbbi évek szép sikereit újra együtt élhessük át. A sorozatban játszott tétmérkőzések hatására a játékosok egyre jobb formába lendülnek, nyilván az idény elején ez még nem volt annyira érzékelhető. Az elmúlt napokban lejátszott találkozók viszont egyértelműen arról győzhettek meg minket, hogy a zöld-fehérek fölvették a fordulatszámot és a Qarabag ellen is eséllyel pályáznak a továbbjutásra. A mai Fradi legfőbb erényei közé tartozik, hogy rendkívül zártan védekeznek, a két középpályás, Laidouni és Esiti kiválóan rombol, remekül szűrik meg az ellenfelek támadásait, és ezzel rendkívül nagy segítséget nyújtanak a hátsó alakzatnak. A támadósorban is kiemelkedő képességű, kreatív játékosok találhatóak, a norvég Zachariassen pedig már nem csak futómennyiségével és hasznos játékával, hanem a góljaival is kitűnik.

Mészöly Géza

az U19-es válogatott egykori szövetségi edzője, korábbi válogatott játékos

Már az első mérkőzésen dominálni kell!

Nagyon nagyon tetszik az a stílus, amelyet a Ferencvárostól főleg a Slovan elleni visszavágón láthattunk. Különösen szívet melengető volt, hogy 30 év után magyar játékosok (Dibusz Dénes, Botka Endre és Vécsei Bálint) is tevékenyen hozzájárultak ehhez a csodálatos mérkőzéshez. Ha szabad, külön is kiemelném Vécsei Bálintot - az U19-es válogatottnál a játékosom volt –, aki Pozsonyban ugyan csak csereként állt be, de a labdaszerzéseivel, megindulásaival, pontos passzaival rendkívül sokat tett a győzelemért, meggyőződésem, hogy nélküle a Fradi nem is érte volna el ezt az örökké emlékezetes diadalt. A mai Ferencváros egy remekül felépített és menedzselt csapat, amely számára az eredményesség természetesen nem csupán a marketing szempontjából fontos, hiszen

A csapat erényei közé tartozik, hogy – a magabiztos labdabirtoklás mellett - rendkívül gyors játékra képes, és nagyon fontos tényező, hogy sok futballista kapura is igen veszélyes. Éppen ezért már a Qarabag elleni első mérkőzésen dominálni kell, nem szabad a visszavágóra hagyni a továbbjutás eldöntését. De gondolom, ezzel a Fradi összes játékosa tökéletesen tisztában van…

Sztanyiszlav Csercseszov már tudja a helyes irányt? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sztanyiszlav Csercseszov már tudja a helyes irányt? Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Prukner László

a Ferencváros korábbi vezetőedzője

A csapat bizonyította, ez az utóbbi évek legerősebb Ferencvárosa

Sokan úgy tartják, hogy a jelenlegi az utóbbi évek legerősebb Ferencvárosa, és hogy ez mennyire így van, a csapat bebizonyította a Slovan idegenbeli legyőzésével is. Bízom benne, hogy a Qarabag elleni mérkőzéseken is a legjobb arcát mutatja majd a bajnokcsapat, és magabiztosan jutnak be a Bajnokok Ligája csoportkörébe!

Nyitókép Minél több fradista gólörömöt szeretnénk látni a Qarabag ellen is! Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. augusztus 07. 16:47
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....................................................................1-3 magyar-passz!
petabi
2022. augusztus 07. 16:47
Ennek a Ferencvárosnak már csak a neve Ferencváros. A játékosok zöme nem magyar.Van hogy 11 pályára menőből csak egy magyar van.És az edző is import. Akkor mitől vagyunk rá oly büszkék?
OrangeOrder
2022. augusztus 07. 16:46
A pozsonyi visszavágó óta bármit kinézek a Fradiból, úgyhogy bizakodó vagyok. De ha nem jön össze, az se a világ vége - ami engem érdekelt, azt lehozták a fiúk :)))
magyar demokrata
2022. augusztus 07. 16:46
Hajrá Magyarország, hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!