Európa-konferencialiga: az utolsó tíz percben végezte ki a Molde a Kisvárdát!

2022. augusztus 04. 21:21

Az Európa-konferencialiga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén a Kisvárda 3-0-s vereséget szenvedett a norvég Molde otthonában. Lett volna esély a jobb eredmény elérésére is, ám az NB I tavalyi ezüstérmese a találkozó végére összeroppant…

2022. augusztus 04. 21:21
null
Vámos Tamás

A magyarországi 35-37 fokhoz képest már a kezdés előtt hidegzuhany érte a tavalyi szezon ezüstérmesét, hiszen 10-12 fokban kezdődött a mérkőzés, ráadásul műfüvön, bár mindkét tényre számítani lehetett. 

Jelzésértékű:

 a kezdőcsapatban is helyet kapó dán Benjamin Hansen, az elefántcsontparti támadó, David Fofana valamint az utóbbi futballista kispadon csücsülő honfitársa, Mathis Bolly teszi ki a külföldi kontingenst.     

A mérkőzést Hauge (mellé sistergett), majd Ötvös felpattanó lövése (Kallström ütötte ki) vezette be, majd Camaj villanása után a rétköziek rúghatták a mérkőzés első szögletét, de a beívelést nem követte biztató kísérlet.

Sokan féltették a Kisvárdát, de a szabolcsiak remek teljesítménnyel rukkoltak elő, az első játékrész első felében a Molde játékosai igazán komoly helyzetet nem is tudtak kialakítani.

A 33. percben először harsant fel a lelátón a „Kisvárda, Kisvárda!” buzdítás; ez persze nem azt jelenti, hogy a csalódott Molde-szurkolók máris elpártoltak volna kedvenceiktől, sokkal inkább azt, hogy

Amire senki nem számított: a találkozó első, kaput eltaláló lövésére 45 percig kellett várni, ekkor Fofana kissé tompa kísérletét hárította magabiztosan Odincov. 

A második félidőt ugyanolyan hatékonyan kezdte a Kisvárda, ahogy az elsőt abbahagyta, sőt az 52. percben – Ötvös Bence révén – összejött az első várdai kapura lövés is.

Jasmin Mesanovic és a többiek ezúttal nem tudták feltörni az ellenfél védelmét Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Jasmin Mesanovic és a többiek ezúttal nem tudták feltörni az ellenfél védelmét Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 63. percig bírta a nyomást a Kisvárda, ám az egészben az a bosszantó, hogy egy több szempontból is elkerülhető gólt kapott a rétközi együttes. A hazaiak alaposan körbeadogatták a védelmünket, több alkalommal is lett volna lehetőség a hárításra, végül a jobbhátvéd Martin Linnes által keresztbe lőtt labda az öt perccel azelőtt beálló Etzaz Hussain a kapufánál piszkált bele – erősen lesgyanús helyzetben. Ám mivel az Európa-konferencialiga ezen szakaszában még nem VAR-oznak, (a mérkőzést követő sajtótájékoztatón ezt kifogásolta Török László vezetőedző is...) keserű szájízzel ugyan, de tudomásul kell vegyük, hogy a macedón játékvezetők úgy látták, nem volt leshelyzet (...), és megadták a hazai találatot. Molde - Kisvárda 1-0! 

Megjegyzendő: ez volt az első gól, amelyet a Kisvárda Master Good a nemzetközi kupaszereplése során kapott… Sokáig azt hittük, kihúzhatja a tavalyi bajnokság második helyezettje 0-1-gyel, ám a mérkőzés utolsó 10 percére összeroppantak a várdai vitézek.

A 80. percben David Fofana a félpályától indult meg, az összes eléje kerülő kisvárdai védőn áthámozta magát vagy kicselezte őket (Anton Kravcsenko és Matheus Leoni volt a szenvedő fél), ráadásul Odincov sem a legjobb ütemben robbant ki a kapujából, így a visszapattanó labdát az elefántcsontparti könnyedén továbbította az üres kapuba. Molde - Kisvárda 2-0! 

A kegyelemdöfést pedig két perc múlva kapta meg Török László együttese: Emil Breivik ellenállhatatlanul tört előre, önzetlenül Linnes elé tolta a labdát, és az első hazai találat előtt gólpasszt adó jobbhátvéd ezúttal a hosszú sarokba lőtt. Molde - Kisvárda 3-0! 

amely azért fájdalmas kissé, mert sokáig esély volt a döntetlen elérésére, és igazán elkerülhető gólokkal kerekedett felül a Molde.

Azt már csak a slusszpoén és a számmisztika kedvéért említjük meg, hogy a két, egyaránt 1911-ben alapított klub 111 év után találkozott először egymással. S milyen szép lett volna, ha 1-1-gyel zárul a mérkőzés…       

 Nyitókép Az utolsó 10 percben nyomta le a Molde a Kisvárdát Fotó: kisvardafc.hu        

        

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. augusztus 05. 20:46
Mindenkinek a kieséséről lesz önálló cikk, csak a Felcsútéról nem? Arról nem szabad? Vagy senki sem mer?
yanoo
2022. augusztus 05. 20:46
Az első akkora les volt, hogy szinte már ciki ezen a szintén ezt benézni.
gyaloggos
2022. augusztus 05. 12:19
MÉ? KIESETT a FELCSŰT?
OszkárOszi
2022. augusztus 05. 11:06
Igazán szimpatikus volt a Kisvárda.Sokáig már azt hittem, hogy......pedig nem.Nem baj.Érvényesült a papírforma.Ez a Breivik nevű játékosa a norvégoknak azonban emlékeztetett valakire.Főleg, amikor a szpíker azt mondta, hogy "Breivik tüzel".Nem tudott bennem nem felidéződni az, hogy 77 ember élete bánta, amikor legutóbb, 2011-ben Breivik tüzelt.Egy másik Breivik, persze.És a Mayhem?!... Norvégia különös hely.Oszlóban az élet.Európa árnyékszemélyisége.De egy hét múlva Kisvárdán talán minden kiderül... Hajrá, magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!