Qarabag – Ferencváros BL-selejtező 1-1 – egyre közelebb a BL-csoportkör!

2022. augusztus 03. 17:53

A magyar bajnok az azeri futball mintaklubjával csapott össze, hogy eldöntsék: melyik együttes jut a Bajnokok Ligája playoff-körébe?

2022. augusztus 03. 17:53
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint ismert, a Slovan kiverésével a Fradi már egészen biztos, hogy idén is valamelyik nemzetközi kupa főtábláján folytathatja, az elkövetkező hetekben kapunk arra választ, hogy ez a BL, az Európa Liga vagy éppen az Európa-konferencialiga lesz-e?

Ha az FTC kiveri a Qarabagot, a Viktoria Plzen vagy a Sheriff Tiraspol lehet az utolsó akadály a Bajnokok Ligája-csoportkör előtt, jelzésértékű, hogy az első mérkőzésen a csehek idegenben is legyőzték (2-1) a moldovai bajnokot.

Ha a zöld-fehérek nem jutnak túl a Qarabagon, akkor a második számú nemzetközi kupasorozat, az EL rájátszásába kerülnek, és ott már csak egyetlen riválist kell búcsúztatni ahhoz, hogy főtáblára kerüljenek. (Ha mindez nem sikerülne, ebben az esetben maradna a tavaly útjára indított, harmadik számú versenysorozat, az Európa-konferencialiga csoportköre.)

A mai, baki találkozóra a Qarabag és a Ferencváros a következő összeállításban lép pályára (Sztanyiszlav Csercseszov nem változtatott a Slovan elleni idegenbeli mérkőzésen diadalmaskodó együttesen):

Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Musztafazade, B. Hüszejnov, Bajramov – Karajev, Jankovics, Ozobic – Owusu, Wadji, Zoubir

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – Boli.

A mérkőzést a svéd Andreas Ekberg vezeti – kövessék élő közvetítésünket!

Az extra játékidőben már semmi érdemleges esemény nem történik, így jó eséllyel várhatja a visszavágót a Ferencváros. 

Nem kevesebb, mint 7 perc a hosszabbítás!

90. perc

Owusu remek cselsorozta után - miután Thelander elcsúszik - Wadji elé kerül a labda, aki szerencsére megint önző, hiszen ahelyett, hogy a középen teljesen egyedül érkező Zoubir elé tolná a labdát, éles szögből kapura lő, Dibusz szögletre hárít. A beívelésből nem lesz semmi. 

87. perc

Válaszul Civic szabadrúgása után a zavaba jövő azeri védelemről Tokmac elé kerül a labda, aki ígéretes helyzetben kapu fölé bombáz. 

85. perc

Thelander bravúrosan ment szögletre Wadji elől, mely után Bajramov elé kerül a labda, aki életveszélyesen tör be a 16-oson belülre, élesen lövi középre a labdát, és az elölragadó Musztafadze térdéről mellé megy a labda. Mázlink volt - legközelebb már ne bízzuk a szerencsére! 

81. perc

Kovacevic Wadjit teríti le, ez a sárga is jogos. Ekberg jól vezeti a mérkőzést. 

74. perc

Zachariassen passzával Laidouni - csakúgy, mint a Slovan elleni idegenbeli mérkőzés hosszabbításában - ígéretesen tör előre, de a bombáját ezúttal hatástalanítja az ellenfél védelme. Ezúttal talán jobb lett volna passzolni...

Lépéselőnybe került a Ferencváros Fotó: fradi.hu
Lépéselőnybe került a Ferencváros Fotó: fradi.hu
 

Ivószünet.

69. perc

Civic szabadrúgása első pillanatban nem tűnik túlságosan veszélyesnek, de Mahammadalijev alaposan alászalad a labdának, a nem sokkal előbb beálló Kovacevic hátáról a kapu mellé pattan a labda.  

67. perc

A meglóduló Traorét Musztafadze csak sárga lap árán tudja megállítani.

66. perc

Három Qarabag-játékos vezeti a Fradi-védőkre a labdát, szerencsére Wadji túlságosan önző, lövése elakad a zöld-fehér játékosokban.

Sokkal többet birtokolja a labdát a Qarabag, jó lenne kiszabadulni a nyomásból!

61. perc

Botka gáncsolja el a félpályánál az ígéretesen meglóduló Zoubirt, jogosan villan a sárga lap. 

60. perc

Vesovic beadása szögletre perdül Dibusz kezéből: a sarokrúgás után a Fradi lódul meg, a lényeg, hogy elhárul a veszély.  

57. perc

Láthatóan el akarja dönteni a mérkőzést a Qarabag, egyre veszélyesebbek a hazaiak, a Fradi lelkesen védekezik. Olyannyira, hogy Ryan Mmaee meg is sérül, Rasmus Thelander váltja.  

50. perc

Bajramov biztató előretörése után Ozobic erőtlen lövése kerüli el a Fradi kapuját.  

46. perc

Knoester számára nem a legszerencsésebben kezdődik a második félidő: a Fradi holland légiósát Wadji rúgta meg. Ápolás miatt áll a játék.

SZÜNET UTÁN

Esiti védőmunkája ismét hibátlan volt Fotó: fradi.hu
Esiti védőmunkája ismét hibátlan volt Fotó: fradi.hu

45+3. perc

Ismét elméláz a Fradi hátsó alakzata, ezen a szinten ezt már nem lehet! Besovic előreívelésével Ojuwu tör be veszélyesen a 16-oson belülre, beadását Wadji vágja a kapuba! De mielőtt elkeserednénk, segítségünkre siet a VAR: a ghánai légiós egyéretelműen lesen vette át a labdát, így a hazai gól érvénytelen! Huhhh...  

4 perc lesz a hosszabbítás.

45. perc

Owusu és Wadji keveri meg a Fradi védelmét, Civic és Mmaee közösen hárítanak szögletre.  A beívelést követően Bajramov fejel kapura, Dibusz magabiztosan véd. 

38. perc

Villámgyors ferencvárosi ellentámadás végén Tokmac remekül ugratja ki Traorét, ám a mali támadó túlságosan közel kerül Mahammadalijevhez, így csak spiuccel tud lőni, a hazai kapus hárít. 

34. perc

Laidouni keresztlabdáját csípi el a Fradi térfelén Zoubir, akit csak szabálytalanul tud elválasztani a labdától a Fradi-védelem. A 24-25 méteres, szabadrúgást Ozobic végzi el, a kellemetlenül pattanó lövés után Dibusz nyakáról pattan ki a labda, Owusu csap le rá, és kiegyenlít. Qarabag - Ferencváros 1-1!  

28. perc

Villan a mérkőzés első sárga lapja. A Botkát megrúgó Jankovics kapja a figyelmeztetést, a szabadrúgást bravúrral hárítja az azeri kapus, a szöglet után Knoester fejel fölé. 

25. perc

Boli nagyszerúen vesz át egy átadást a tizenhatoson belül, de addig kavar, amíg odalesz a lehetőség. 

Franck Boli szerezte meg a vezetést Fotó: m4sport/Facebook
Franck Boli szerezte meg a vezetést Fotó: m4sport/Facebook

Ivószünet.

17. perc

Civic addig ügyeskedik a jobb szélen, amíg Vesovics csak szögletre tudja szerelni. A bosnyák beadását még kifejelik a védők, Laidouni kapásból rárúgja, a nagy kavarodásban Knoester a kapufára lő, ám a kipattanót Franck Boli - szokás szerint - igazi lesipuskás módjára négy méterről a kapuba fejeli! A játékvezetők egy kicsit VAR-oznak, de kétség sem férhet hozzá, hogy érvényes a találat. Qarabag - Ferencváros 0-1!

14. perc

Samy Mmaee veszít labdát a kapu közelében, Wadji csap le rá, kissé kisodródva lő, de Dibusznak nem okoz gondot a hárítás. 

12. perc

Ismét Owusu villan: a nigériai beadására Bajramov érkezne, de Botka szépen ment. 

9. perc

Az első veszélyes ferencvárosi támadás: Zachariassen éles beadására Tokmac és Boli is gólra éhesen érkezne, ám Mahammadalijev merész kivetődéssel megkaparintja a labdát.

Egyelőre csendesen csordogál a mérkőzés - ez nem is olyan nagy baj...

Az első szögletet a hazaiak rúgják, Owusu beadásába lép bele Knoester. A beadásból semmi nem lesz. 

2. perc

A Ferencváros kezdi a mérkőzést. 

1. perc

 

Nyitókép Franck Boli a Slovan után a Qarabag ellen is betalált Fotó: fradi.hu

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. augusztus 04. 22:43
Tippmixliga!
brekker
2022. augusztus 04. 22:41
Kicsit nem figyelek oda, erre 3-0. Kubatov örül, Fidesz örül, a magyar foci meg ugyanolyan szar mint volt. Pedig komolyan drukkoltam én is.
brekker
2022. augusztus 04. 21:31
Kubatovisták, drukkoljatok ellent! -:)
brekker
2022. augusztus 04. 21:28
Kisvárdáról nem lesz cikk, eddig lefocizza a norvég bajnokot? Valahogyan ott sikerül megoldani, hogy emberhez rúgják a labdákat, miközben kicserélődött a fél csapat. Lehet, hogy mégis az edző teszi, meg a klubvezetés, aki igazol, és kiderül, hogy jót, mert nyereséggel tudja eladni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!