Magyar éremeső az öttusa EB-n

2022. szeptember 18. 19:15

A magyar férfi csapat aranyat, a nők ezüstérmet szereztek, több egyéni dobogós helyezés is született.

2022. szeptember 18. 19:15
null

Aranyérmet nyert a Bereczki Richárd, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású magyar csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében, melyben egyéniben Bereczki nagy fölénnyel győzött, Szép pedig második lett.

A döntő további hazai résztvevői is remekeltek, Demeter az utolsó métereken hajrázta le Bőhm Csabát, ezzel a hatodik és a hetedik hely lett még a magyaroké. A bronzérmet az ukrán Makszim Aharusev harcolta ki. Csapatban a magyarok mögött a franciák és a csehek végeztek a második, illetve harmadik helyen.   

Ezüst és bronz a nőknél

Ezüstérmet nyert a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca összeállítású magyar csapat a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság női versenyében. Egyéniben Gulyás harmadikként végzett.

A csapatoknál a britek lettek az elsők, a litvánok a harmadikak. Simon Sarolta a 6. helyen végzett, míg a magyar csapatba még Barta Luca fért be, aki nagy hajrában néhány centivel előzte meg Guzi Blankát. Előbbi 10., utóbbi 11. lett.

„Nagyon örülök a harmadik helynek, mert szoros volt a verseny. A kombinált szám előtt nem hittem, hogy sikerül felfutnom a dobogóra. A jó lövészetemnek és annak köszönhetem az érmet, hogy fejben koncentrált voltam. Fontos volt az Európa-bajnokság, mivel egy hazai világverseny mindig fontos, ráadásul itt lehettek a szüleim és a barátaim” – értékelt Gulyás Michelle.

(MTI)

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. szeptember 19. 14:21
Gratulálok fiúk, lányok!!
csulak
2022. szeptember 19. 13:10
Koszonjuk szepen ! Hajra Magyarorszag !
tevevanegypupu
2022. szeptember 19. 09:14
Szivből gratulálok.
kata56
2022. szeptember 19. 00:10
..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!