„A fiam szeme világa csupán egy-két milliméteren múlt” – Sallai Roland édesapja a Mandinernek

2022. szeptember 29. 15:43

Sallai Roland súlyos arccsonttörést szenvedett a Leverkusen elleni mérkőzés ötödik percében és nem túlzás, hogy a válogatott játékos bal szemére akár meg is vakulhatott volna. A történtekről édesapját, Sallai Tibort kérdeztük. Interjú!

2022. szeptember 29. 15:43
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint arra talán olvasóink is emlékeznek, a szeptember eleji Leverkusen elleni mérkőzés 5. percében a hazaiak válogatott védője, Jonathan Tah arcon rúgta a magyar válogatott játékosát, Sallai Rolandot, akit hordágyon kellett levinni a pályáról. Noha az első pillanatban nem tűnt súlyosnak az eset, nem sokkal később rémisztő diagnózis látott napvilágot:

Sallai Roland súlyos arccsonttörést szenvedett, azonnal műteni kellett, és nem túlzás, hogy a válogatott játékos bal szemére akár meg is vakulhatott volna,

ha két centivel odébb találja el Tah. Sallai Roland úgy tervezi, hogy a novemberi, barátságos mérkőzésekre már visszatér a válogatottba, de ez egyelőre csak a terv. Mindent meg is tesz a gyógyulásáért, napról napra javul a szeme. A baleset után lapunk Sallai Roland édesapját, korábbi NB I-es labdarúgót kérdezte a történtekről.

Mi volt a tét?

Ijesztő dolgokat lehetett olvasni a fia sérüléséről, Tényleg a szeme világa volt a tét?

Tényleg. Nem az arccsontja, hanem a szemürege sérült meg, több helyen is eltört a csontja. Cseppnyi túlzás nincs abban, ha azt mondom: a fiam szeme világa csupán egy-két milliméteren múlt!

Édesapaként miként élte át a történteket?

Rendszeresen kijárok Roli mérkőzéseire, de szeptember elején úgy alakult, hogy éppen a Leverkusen elleni meccset a televízión keresztül követtem.

Miután megtörtént ez a brutális belépő, hajnal 1 óráig nem is tudtam vele beszélni, képzelheti mit éltem át, senkinek nem kívánom azt az érzést.

Amikor végre elértem, elmondta, hogy a bal szemét nem tudja kinyitni, de annyira nem érezte, hogy mekkora a baj, hogy azt mondta: a Freiburg öt nap múlva sorra kerülő Európa Liga-mérkőzésén már játszani szeretne…

Roland hogy viselte az eseményeket?

Voltak nehéz pillanatok, amikor tudtam, én is kimentem hozzá, de a barátnője, Bettina végig vele volt.

Szerencsére a pozitív gondolkodás sokat segített, és persze az a legfontosabb, hogy Roli nem vakult meg…

Miként élte át a németek elleni, számra presztízsnek bizonyuló győztes és az olaszok elleni vesztes mérkőzést?

Természetesen örült a németek elleni győzelemnek, de amiatt bánkódott, hogy éppen a németek ellen nem játszhatott. Az olaszok elleni vereség után főleg azért volt szomorú, mert kis szerencsével meg lehetett volna az első hely, de pár nap elteltével már nem bánatos, mert „csak” a második helyen végeztünk az A-divízióban.

Sallai Roland a világklasszis angolok ellen is villogott! Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sallai Roland a világklasszis angolok ellen is villogott! Fotó: MTI/Kovács Tamás

A beszélgetést Roli majdani visszatérésével kezdtük. Valós lehet, hogy novemberben már újra címeres mezben is láthatjuk őt?

Addigra remélhetőleg már teljesen gyógyult lesz a szeme, a futóedzéseket korábban is elkezdheti, de minden Rolin múlik majd! Mondhat bármit az orvos, mondhatok bármit én, ő érzi majd legjobban, mikor lesz 100 százalékos állapotban.

A vétkes Leverkusen-futballista, Jonathan Tah egyáltalán bement Rolihoz a kórházba, küldött neki üzenetet?

Közvetlenül a meccs után küldött egy sms-t, amelyben elnézést kért, ennyi.  De a több mint háromórás műtét után biztos, hogy jólesett volna Rolinak, ha Tah küld neki egy-két bátorító szót.

Nyitókép: UWE KRAFT / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eszbé
2022. október 07. 21:36
Sajnálom! Szerencsére látni fog mindkét szemére. Szilassy Zoltán ( jégkorong) most a válogatott egyik edzője, elvesztette az egyik szeme világát sport közben. Ha jól tudom neki pár miliméteren az élete is múlt. Szóval van pozitív példa szerencsére. Ez talán erőt adhat rossz pillanatokban.
ergo07
2022. október 07. 18:10
Tah-ó Mit várunk ezektől? Hála Istennek, hogy Sallai felépül
B I L
2022. október 07. 18:10
Mielőbbi gyógyulást. :)
nemecsekerno_007
2022. szeptember 30. 13:04
Ezt nem kéne annyiban hagyni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!