A klub korábbi klasszisai bizakodóak: Most már armageddonnak kell bekövetkeznie, hogy a Fradi ne jusson tovább!

2022. október 14. 19:15

Bár még csak négy forduló zajlott le az európai kupaszezonból, a Fradi máris döntögeti az eddigi magyar rekordokat: a legtöbb győzelmet (3), és legtöbb pontszámot (9) érték el Dibusz Dénesék. Vajon a klub korábbi klasszisai miként értékelik az utódok menetelését?

2022. október 14. 19:15
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Dragóner Attila

a Ferencváros korábbi válogatott hátvédje

A Fradinak nem lesz veszíteni valója!

Nagyon örömteli, hogy a mai Ferencváros ilyen jelentős játékerőt képvisel, és nemcsak eredményes, hanem játékban is nagyon pozitív teljesítményt nyújt. A Fradi sikere kihat a teljes magyar labdarúgásra, hiszen a válogatottal együtt egy magasabb polcra helyezték a sportágat. A zöld-fehérek most már nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz; az eredményesség mindig összetett, a vezetőség nyugodt hátteret teremtett, a szakmai stáb remek munkát végez, a játékosállomány minőségi, a szurkolók a csapat mögött állnak, és mindez nagy összhangot teremt. Ez a csapat bármeddig eljuthat! Két csoportmérkőzés van hátra, az oda-visszavágós mérkőzésekben pedig azért is nagy lehetőséget látok, mert a Fradinak – nem lesz veszteni valója!          

Hajdu Attila

a Ferencváros korábbi válogatott kapusa

Most már Európa meghatározó klubjainak is egyenrangú ellenfelei vagyunk!

Három-, négyéves fejlődés előzte meg a Fradi mostani sikereit. Az ember lassan kezd hozzászokni a győzelmekhez, és saját magán észreveszi, hogy nőnek az elvárásai a magyar bajnokkal szemben. De akarva-akaratlanul párhuzamba állíthatók ezek a győzelmek a magyar válogatott menetelésével is. Visszatérve a Ferencvárosra: e sikerek még csak állomások egy hosszú úton – és ki tudja, hol lesz a vége? Ami a legnagyobb pozitívum, hogy a csapat most már bárhol képes kellemes meglepetéseket okozni, egyik riválissal szemben sem játszunk alárendelt szerepet, ezért is fért bele a belgrádi vereség. Óriási szint, hogy egyenrangú ellenfelei vagyunk Európa meghatározó klubjainak, ráadásul most már armagedonnak kell bekövetkeznie, hogy a Fradi ne jusson tovább! A mi időnkben az volt a nagy álom, hogy a BL főtábláján minél több pontot szerezzünk, és a szereplésünkért kapott pénzt visszaforgassuk. Ez több ok miatt nem igazán jött össze, de akkor más időket éltünk – minden szempontból…

A Crvena zvezda ellen győztes gólt fejelő Samy Mmaee a mai Ferencváros meghatározó játékosa Fotó: Mandiner/Trenka Attila
A Crvena zvezda ellen győztes gólt fejelő Samy Mmaee a mai Ferencváros meghatározó játékosa Fotó: Mandiner/Trenka Attila

 Lisztes Krisztián

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

A játékosok között számos karakter megtalálható, a vezetőedző pedig egy rutinos róka

Nagyon jó érzés látni, hogy a Fradi vezeti a csoportot! Ez egy hosszú folyamatnak köszönhető; a klub évek óta ügyel arra, hogy a télen szerződtetett játékosokat a nyári szezonkezdetre beépítsék, és a keret minősége ma már kiemelkedő. A játékosok között számos karakter megtalálható, megvan közöttük az egészséges konkurenciaharc, a vezetőedző pedig egy rutinos róka, aki átélt már jó pár rázós mérkőzést, így pontosan tudja, hogyan kell mentálisan is felkészíteni a futballistákat. Így azt is tudja, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell haladni, hátra van még két nagyon nehéz meccs, de nagyon bízom benne, hogy meglesz a továbbjutás, mindenesetre a 9 pont komoly reményekre jogosít fel mindenkit.

Nyilas Elek

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

Látható egy tudatos koncepció, mely révén mindenki a helyén van

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mind a két, Crvena zvezda elleni meccset élőben láthattam. A belgrádi vereség után nem voltam biztos abban, hogy miként tudjuk ezt a kisiklást orvosolni, ráadásul a bajnokságban is tapasztalható volt egy kis megtorpanás. De örömteli, hogy az NB I-ben és a nemzetközi kupában is újra olyan Ferencvárost láthatunk, amilyent a vezetők és a szurkolók is elvárnak. Nem ismerünk elveszett labdát, a játékosok alázatosak, küzdenek, és sok olyan egyéb pozitívumot is tapasztaltam, amely a klubra mindig is jellemző volt. A Zvezda elleni siker azért is lehet fordulópont, mert egy kitűnő erőkből álló riválist vertünk meg. A mai Ferencváros egy remekül összerakott együttes, jó játékosok alkotják a csapatot, a szurkolók mögöttük állnak, és nagy elismerés illeti a klubvezetést is, hiszen látható egy tudatos koncepció, mely révén mindenki a helyén van, nem ad hoc módon működik a klub. Karnyújtásnyira vagyunk egy régen látott, nagy sikertől, a továbbjutástól, de ehhez egy pillanatra sem lehet lazítani.

"Sztanyiszlav Csercseszov egy rutinos róka, aki már jó pár rázós meccset átélt" Fotó: Mandiner/Trenka Attila
"Sztanyiszlav Csercseszov egy rutinos róka, aki már jó pár rázós meccset átélt" Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Vincze Ottó

a Ferencváros korábbi válogatott középpályása

Hihetetlen erős szimbiózis alakult ki a csapat és a szakmai stáb között

A Fradinál évek óta tapasztalható az egyértelmű fejlődés. Három-négy éve nem hittük volna, hogy a Dinamo Zagreb a Crvena zvezda vagy a Slavia Praha szintjére eljuthatunk, ma pedig már ezekkel a riválisokkal együtt a közép-európai régió meghatározó csapatai között tartanak számon minket. S pontosan ezt lehet látni a pályán is, A Crvena Zvezda ellen élőben élhettem át a nagy sikert, és nagyon jó volt tapasztalni a pályán és a lelátón is a remek hangulatot. Sztanyiszlav Csercseszov Fradijának egyik legnagyobb erénye, hogy mer támadni, és ha be is szorítja az ellenfél – mint legutóbb a Crvena zvezda ellen is – a játékosok nem elrugdossák a labdát, hanem megpróbálják megjátszani. A siker nagyon fontos tényezője, hogy a játékosok megbíznak a vezetőedzőben, a szakmai stáb pedig megbízik a csapatban, és ezzel egy hihetetlen erős szimbiózis alakul ki közöttük. Az is fontos mérce, hogy egy trénernél mennyit fejlődnek a játékosok. Ez Rebrovnál, és most, Csercseszovnál is egyértelműen tapasztalható. Mi azért sem tudtunk hasonló sikereket elérni, mert a tehetségünkhöz mérten játszottunk, és győztünk egyszer, kétszer, de bele is szaladtunk nagy pofonokba, Ennek a fő oka, hogy nem volt lehetőségünk négy-öt éven keresztül bármelyik európai kupa csoportkörében szerepelni, és így nem szokhattunk hozzá az ilyen hangulatú mérkőzésekhez. A mai Fradi pedig már egyértelműen eljutott erre a szintre…

Sztaniszlav Csercseszov egyértelmű jelét adta annak, hogy messzire akar jutni a Ferencvárossal ebben a sorozatban is.

Látták már, hogy korábban mit mondott a Mandinernek az Európa-liga trófeát illetően? Itt megnézhetik:

Nyitókép A Crvena zvezda legyőzéséhez teljes erőbedobásra volt szükség Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2022. október 19. 08:34
A Fradi magyar rekordokat dönget???? A pofám leszakad. Volt idő, mikor magyar csapatok ( Újpest, Vasas) bejutottak a négy közé, sőt ( FTC, MTK ) a döntőkbe is. Most meg az EL egyik csoportjáról van szó. Miközben a BL-ben 32 csapat jobb, mint az EL bármelyikje.
Ferer
2022. október 19. 08:33
Armageddonnak vagy III. Világháborúnak
nuknuk
2022. október 19. 08:33
Nyerjenek már valami kupát és akkor szóljanak.
Reszelő Aladár
2022. október 15. 14:22
A hátralévő 4 meccs 81 féle kimenetelt tartogat. Ebből mindössze egy olyan van, ami nem jó nekünk összesen (pontosan ez volt a helyzet az NL-ben is). A fejlődés egyértelmű és a legszebb a klubfociban, hogy mindig van feljebb, mindig van magasabb polc, mindig lehet több pénzt kasszírozva jobb játékosokat hozni, akikkel újra magasabb célokért lehet megküzdeni. A Monaco ellen meg kell védeni a hazai pályát és pontot kell legalább szerezni, Zvezda győzelemmel pedig meg is lenne a csoportelsőség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!