Eseménydús hosszabbítás: győztes Fradi-gól, majd Ryan Mmaee újra megcsinálta a cirkuszt! Ferencváros – Paks 3-2

2022. november 09. 20:55

Az őszi szezonban az összes hazai meccsét megnyerte a Fradi. A Paks ellen sem szakadt meg a remek sorozat, de a vendégek kétszeri vezetése után nem mindennapi körülmények között sikerült a három pont megszerzése.

2022. november 09. 20:55
null
Vámos Tamás

Fentieket igazolandó: a Paks ezúttal is villant, rögtön az első lehetőségét kihasználta! Történt, hogy a 6. percben Kádár Tamás remek indításával a korábbi Fradi-játékos, Bőle Lukács ugrott ki, és magabiztosan gurított a jobb sarokba. A VAR is áldását adta a találatra, így Ferencváros – Paks 0-1!

A 9. percben a vendégek házi gólkirálya, Varga Barnabás kapott figyelmeztetést, mert későn lépett oda Adnan Kovacevicnek – éppen a hazai kispad előtt.

A vendégjátékos nem csak sárga lapot kapott, de még a közelben álló Sztanyiszlav Csercseszov is alaposan leteremtette.

Majd Samy Mmaee két percen belül kétszer is veszélyeztetett: a 12. percben Pászka szöglete után a védő lövését csak nagy nehezen hárította Nagy Gergely, majd nem sokkal ezután a marokkói éles lökete alig ment mellé.

A 17. percben Adama Traoré kissé lecsúszó beadása pattant meg a felső lécen.

Majd a 21. percben ritkán látható nagy hiba után egyenlített a hazai csapat: Tokmac labdájába a válogatott Szabó János rendkívül szerencsétlenül ért bele, mely után Ryan Mmaee elé került a játékszer: a támadó lövését még nagy bravúrral védte a paksiak kapusa, majd a kipattantót a zöld-fehérek ügyeletes gólszerzője, a norvég válogatottba is meghívót kapó Kristoffer Zachariassen gurított a kapuba. Ferencváros - Paks 1-1.

A norvég válogatottba meghívott Kristoffer Zachariassen (középen) ezúttal is csak a gólszerzéssel törődött Fotó: fradi.hu
A norvég válogatottba meghívott Kristoffer Zachariassen (középen) ezúttal is csak a gólszerzéssel törődött Fotó: fradi.hu

A 27. percben jött a paksiak válasza: Varga Barnabás passza után a korábbi NB I-es gólkirály, Hanh kissé kisodródva lőtt, Dibusz Dénes csak kiütni tudta a labdát.

A 38. percben Muhamed Besic kapott sárga lapot, mert a félpályánál felelőtlenül lépett rá Bőle Lukács lábára.

A 39. percben azonban már újra a Paksnál volt az előny: Osváth Attila bedobása után Bőle ezúttal gólpasszt adott korábbi csapata ellen: Balogh Balázs elé pöccintette a labdát, a középpályás lövése nem tűnt túlságosan veszélyesnek, de megpattant Henry Wingón és Dibuszt alaposan becsapva a bal alsó sarokba vágódott: Ferencváros – Paks 1-2!

És még nem volt vége: az első játékrész utolsó percében a korábbi válogatott Kádár Tamás rúgta meg Ryan Mmaee bokáját. Elsőre nem tűnt szabálytalannak az eset, de a lassítás és a VAR egyértelműsítette: szabálytalanság történt. A büntetőt a sértett magabiztosan emelte a kapuba. Ferencváros – Paks 2-2!

Érdekesség: Muhamed Besic hátat fordított a büntetőnek, csak a közönség moraja után fordult meg, és ünnepelt együtt a társakkal.

A második játékrész első lehetőségére az 57. percig kellett várni. Tokmac és a szünetben beálló Marquinhos remekül kényszerítőzött egymással, ám szöglet lett a támadás vége. Laidouni sarokrúgása után hosszú ideig a hazaiaknál maradt a labda, végül Traoré fejezte be látványosan az akciót: nagy erejű lövése a jobb oldali kapufáról pattant az alapvonalon túlra. Nagy Gergelynek esélye sem volt a hárításra…

A 64. percben Osváth kapott sárga lapot a meglóduló Marquinhos lerántásának kísérletéért.

A 72. percben Ryan Mmaee-t figyelmeztette sárgával Andó-Szabó. A történtekről tudni kell: közvetlenül előtte az NB I góllövőlistáját vezető támadó lépett oda a marokkói védőnek, amit a Fradi-játékos igencsak zokon vett…

A 74. percben Hahn János villant: addig kavart a Fradi tizenhatosa előtt, amíg tiszta lövőhelyzetbe került: tekerését Dibusz Dénes látványos röppálya után ütötte szögletre.

A korábbi gólkirály, Hahn János ezúttal sem talált be - csak a társaknak tudott gratulálni... Fotó: paksifc.hu
A korábbi gólkirály, Hahn János ezúttal sem talált be - csak a társaknak tudott gratulálni... Fotó: paksifc.hu

A 79. percben Balogh Balázs buktatta felelőtlenül - teljesen fölöslegesen – Wingót a félpályánál, újra villant a sárga lap.

Sárgaláz: ezúttal a csereként beállt Auzqui találta el Osváth fejét, meg is kapta a lapját, a 20 méteres szabadrúgást Balogh Balázs tekerte fölé.

A meccs helyzetét hagyta ki a 84. percben Hahn János! Remek cselekkel játszotta ismét tisztára magét a Fradi tizenhatosán belül (szegény Botka Endre forgolódott, mint a ringlispíl), ám az ex-gólkirály lövését óriási bravúrral, lábbal hárította Dibusz Dénes.

A 90. percben újra egy meccslabda – ezúttal a Fradi előtt: Tokmac ugratta ki Traorét, akinek a beadása teljesen tiszta helyzetben találta Auzquit, az argentin azonban csúnyán eltörte a labdát!

Majd a végén jött a csattanó: a 92. percben Ryan Mmaee beadását Papp Kristóf kifejelte, ám Botka Endre úgy stukkolt bele a labdába, hogy az átszállt Nagy Gergely feje fölött, és hálóba hullott. Ferencváros - Paks 3-2!

A hosszabbítás hátralévő része sem telt eseménytelenül, ugyanis Auzqui és Ryan Mmaee keveredett összetűzésbe a paksi játékosokkal,

végül a játékvezető Szélpál Tamásnak és Mmaee-nak adott sárga lapot. Az ebben az idényben többször is indolensen viselkedő támadó (emlékezzünk csak a Debrecen elleni bajnoki végére, ahol Dzsudzsák Balázzsal szemben viselkedett rendkívül sportszerűtlenül), nem bírta idegekkel, és addig magyarázott Andó-Szabó Sándornak, míg a játékvezető kiállította őt…

A marokkói légióst a társak alig bírták levonszolni a pályáról…

Nyitókép Ryan Mmaee pozitív és negatív értelemben is a mérkőzés főszereplője volt  Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepita
2022. november 17. 17:27
Még szerencse, hogy ennél a jófiúnál kés nem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!