CR7 könnyek között, tovább íródik a marokkói csoda, legyőzték Portugáliát, és a világ legjobb négy csapata közé jutottak!

2022. december 10. 15:46

Ha egy csapat sem Horvátországtól, sem Belgiumtól, sem Spanyolországtól, sem Portugáliától nem kap gólt, megérdemli, hogy a világ legjobb négy csapata közé kerüljön!

2022. december 10. 15:46
null
Vámos Tamás

A két csapat az alábbi összeállításban kezdi a találkozót, a játékvezető az argentin Facundo Tello lesz.

A Spanyolország elleni ütközethez képest az afrikaiaknál annyi a változás, hogy a kissé bizonytalanul játszó Agerd helyett el-Jamrik, míg az elfáradó Mazraui helyett Attijat Allah kezd.

Marokkó: Bunu – Hakimi, el-Jamik, Szaissz, Attijat Allah – Amrabat – Unahi, Amallah – Zijes, en-Nesziri, Bufal.

A luzitánok összeállításával kapcsolatban a legfontosabb bejelenteni való, hogy a Svájc elleni találkozóhoz hasonlóan Cristiano Ronaldo ismét a kispadon kezd (CR7 a nyolcaddöntőben is csak a 72. perben állt be), Fernando Santos szövetségi kapitány másik fontos döntése, hogy William Carvalho helyett pedig Rúben Neves kezd.  

Portugália: Diogo Costa – Dalot, Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro – Otávio, Neves – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Félix – Goncalo Ramos.

A mérkőzés nagy kérdése: a spanyolokkal ellentétben a portugáloknak vajon sikerül-e feltörniük a marokkói reteszt, no és hogy a Cristiano Ronaldót kiszorító Goncalo Ramos a Svájc elleni mesterhármas után ezen a találkozón is ellenállhatatlan lesz-e – kövessék élő közvetítésünket!

Azért is érdekes találkozóra van kilátás, mert míg Portugália a támadási mutatókban, Marokkó a védekezéssel kapcsolatos statisztikákban áll az élen, ráadásul az európai csapat utolsó tíz vb-mérkőzésén egyaránt  eredményes volt!. 

ITT A VÉGE, MAROKKÓ TÖRTÉNELMET ÍRT, ELSŐ AFRIKAI CSAPATKÉNT A LEGJOBB NÉGY KÖZÖTT! 

Jelzésértékű: Cristiano Ronaldo zokogva, az elsők között igyekezett az öltözőbe...

90+7. perc

Ez volt az utolsó lehetőség? Rafael Leao beívelését Pepe fejeli kapu mellé.

90+6. perc

Egy felszabadító rúgás egyértelmű gólhelyzetben találja a kiugró Abukallt, de a lövést hatalmas bravúrrqal védi Diogo Costa.

Pepe sem hiszi el: itt a vége! Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Pepe sem hiszi el: itt a vége! Fotó: MTI/EPA/Ali Haider

 90+3. perc

Walid Cheddira két buta szabálytalanságot is elkövet egy perc alatt, a játékvezető ki is szórja a marokkóit! Ez volt a mindössze harmadik játékos, akit kiállítottak a katari vb-n. 

90+1. perc

Megvillan Cristiano Ronaldo, de éles lövését magabiztosan védi Bunu.

8 perc lesz a hosszabbítás!

88. perc

Marokkó mámorban, a portugál játékosok kapkodnak, már rendre  rossz megoldást választanak. Készülőben a csoda? Afrikai csapat még sosem jutott egy vébén a legjobb négy közé...

87. perc

A csereként beállt Vitinha rúgja meg ellkésve Ounahit, jogosan villan a meccs második sárga lapja. 

82. perc

A cserekélnt beállt Horta szerez labdát a tizernhatos csücskénél, Ronaldóhoz passzol, aki visszagurítja a labdát Joao Félixnek, a hatalmas bombát Bunu óriási bravúrral üti kapu fölé. Ez a kísérlet volt a portugálok második kapura lövési kísérlete...

70. perc

A mérkőzés első sárga lapja: Dari rúgja fel az ígéretes helyzetbe kerülő, másodpercekkel korábban beállt, a katari vb-n eddig két gólt is szerző Rafael Leaót.

68. perc

Bruno Fernando löbbölése Cristiano Ronaldo fejét keresi, Bunu magabiztosan húzza le a labdát. 

63. perc

Bruno Fernandes tiszta helyzetből, 18 méterre a kaputól fölé bombáz!

62. perc 

Tello játékvezető figyelmezteti a marokkói kapust, Bunut: kicsit korán kezdi el az időhúzást...

58. perc

A svájciak ellen villogó Goncalo Ramos első nagy lehetősége: Otávio remek beadását fejeli mellé!

56. perc

CR7 hét egyenes kieséses találkozón szerepelt eddig világbajnokságokon. A mérlege: 0 gól...   

51. perc

Sporttörténelmi pillanat: Cristiano Ronaldo Rúben Nevest váltja. Ezzel a 37 éves klasszis válogatottsági világcsúcstartóvá lép elő: 197-szor szerepelt eddig a portugál nemzeti csapatban. Az Európa-bajnok még egy cseréje: Joao Cancelo helyett Guerreiro is játszik. 

49. perc

Egy szabadrúgást Hakimi cselesen csavar kapura, Diogo Costa most sincs a helyzet magaslatán, csak kiütni tudja a labdát, amely végül el-Jamik hajáról jut az oldalvonalon túlra.  

48. perc

A portugál cserejátékosok - élükön CR7-tel - elkezdték a bemelegítést...

A gólszerző el-Nesziri sajátos gólöröme Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
A gólszerző el-Nesziri sajátos gólöröme Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

46. perc

Az első félidő labdatartási statisztikája: Portugálié 63 százalék, Marokkóé 27 százalék. S ami ennél is fontosabb információ: Fernando Santos egyelőre nem cserél, Cristiano Ronaldo továbbra is a kispadon. Vajon meddig? 

Csupán 2 perc lesz a hosszabbítás!

45. perc

Majdnem egyenlít Portugália: Bruno Fernandes remek helyzetfelismerése után egy pattanás után lő, a labda a felső kapufán csattan!

42. perc

És amire kevesen számítottak, Marokkó megszerzi a vezetést! Attijah Allah remek beadására rendkívül rosszul jön ki Diogo Costa és a Rúben Diast is túlugró el-Nesziri bombaerős fejese utat talál a kapuba! Marokkó - Portugália 1-0!   

Az első félidőben Marokkó átlépett Portugálián Fotó: MTI/EPA/Ali Haider
Az első félidőben Marokkó átlépett Portugálián Fotó: MTI/EPA/Ali Haider

34. perc

A szórványos marokkói ellentámadások egyike: Attijah Allah vissazagurtását Amallah vágja fölé!

30. perc

Egy kifejelt labdát Joao Félix szúrja rá, Bono már elmodult az ellenkező sarok irányába, de szerencséjére a labga el-Jamrik hátáról szögletre pattan. 

26. perc

El-Nesziri újabb kisebb villanása: egy szabadrúgást ismét fölé fejel.

18. perc

Kiszabadul a szorításból Marokkó: Zijes a kaputól 19 méterre - egy befelé csel után - a kapu mellé bombáz.

15. perc

A spanyolok elleni találkozóhoz képest a koreográfia és hangult hasonló: Marokkó zártan védekezik, a drukkerei pedig - ha nem a kedvenceknél van a labda - hangos "méhzúgással" próbálja megzavarni az ellenfelet.

5. perc 

Itt a marokkói válasz: Zijes szögletét, a Sevilla támadója, en-Nesziri alig fejeli fölé!

4. perc

Máris egy portugál helyzet: egy szabadrúgás után Joao Félix fejjel kapura, Bunu bravúrral szögletre hárít.

1. perc

Marokkó úgy került a negyeddöntőbe, hogy már öt vb-mérkőzés óta veretlen - ez vb-csúcs. Portugália viszont még sohasem veszített ebben a szakaszban. Az Európa-bajnok kezdi a találkozót. 

Nyitókép Itt a vége? Cristiano Ronaldo is csak szenvedett a marokkói védők gyűrűjében Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 12. 07:44
Ezt a rengeteg pontatlan passzt és beadást, idétlen labda gurigázást hátul. Ötlettelen volt a portugál csapat, balfasz sok hibával, a gólhelyzeteket nem használta ki. Nyomulni kellett volna előre, betőrni a kapu elé. Ez az anti-foci nem működik már, lásd. spanyolok.
kisgul
2022. december 12. 07:44
Na, kezdődhet az "ünneplés" Brüsszelben, Amszterdamban, és a többi városokban!
pollip
2022. december 12. 07:43
Azt hiszem, a FIFA jó döntést hozott Katarral. Annyi szenny a felszínre került,hogy hihetetlen. Mindenkeppen változásokat fog hozni hosszabb távon ez a vb.
Istók3
2022. december 12. 07:43
Brüsszelben most barnulnak a nadrágok. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!