Megúszták: Ingyen távozhatnak a Liu fivérek Kínába!

2022. december 21. 09:56

Mutatjuk a részleteket!

2022. december 21. 09:56
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Elérkezett a búcsú ideje – így köszön el a magyar korcsolyasport a Liu-fivérektől

November 8-án robbant bombaként a hír, hogy az olimpiai bajnok Liu testvérpár országváltással kapcsolatos kérelmet terjesztett elő a Magyar Országos Korcsolya Szövetség felé. Ahogy a Mandiner cikksorozatban számolt be róla, a távozással kapcsolatban a versenyzőkkel kötött korábbi sportszerződés feltételei szerint országváltási kérelem esetén a versenyzőknek vissza kellett volna fizetniük a válogatottban számukra biztosított több százmilliós felkészülési támogatást. Pontos számítások készültek a szövetség költségvetési beszámolói alapján, s bár a végső összeget a MOKSZ nem hozta nyilvánosságra a béke kedvéért, a több százmillióra tehető felkészülési támogatás visszafizetésétől végül is eltekint a szövetség elnöksége, amely az alábbi közleménnyel bocsátja útjára a Liu fivéreket.

Íme a MOKSZ közleménye:

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a 2022. december 20-án megtartott rendkívüli elnökségi ülésén az alábbi döntést hozta: 

A MOKSZ sajnálattal veszi tudomásul

További pályafutásukhoz sok sikert kíván Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak.

A Mandiner kereste a MOKSZ vezetőségét, hogy bármilyen kiegészítést szeretnének-e a közleményhez hozzáfűzni, de sem a szövetség, sem pedig a Liu-fivérek nem kívánták kommentálni a közlemény tartalmát. 

 

A nyitóképen: Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2023. március 02. 22:19
Mit szól ehhez a gyorskorcsolya és a csergeri örökség koronázatlan kerálya, Kósa Húszszázalékos Lajcsi?
rókabácsi
2023. március 02. 22:17
ezé eléggé genny világ következik! o politikusok sportolok cserélgetik köpegenyeiket!
norbert1970
2023. március 02. 22:15
Ami vissza jár az vissza jár.
norbert1970
2023. március 02. 22:14
Ha már az ország váltás mellett döntöttek akkor érezniük kellene a tettük súlyát. Kár ennyire jó fiút játszani a szövetségnek, ami jár az jár vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!