Infantino agyondicséri a világbajnokságot: szerinte ez minden idők legjobbja - helyszíni beszámolónk

2022. december 13. 14:37

Gianni Infantino FIFA-elnök szerint négy mérkőzéssel a vége előtt ez eddig minden idők legjobb labdarúgó vébéje. Nem szerénykedik a jelzőkkel.

2022. december 13. 14:37
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Csisztu Zsuzsa helyszíni beszámolója Katarból

Infantino nem szerénykedik a jelzőkkel

Gianni Infantino a FIFA elnöke, a Qatar Tribune-nek adott interjújában még a legfontosabb mérkőzések rajtja előtt is lazán  katari világbajnokságot minden idők legjobbjának nevezte. Nem fukarkodott a jelzőkkel, amikor a vébé eddigi hangulatát jellemezte: „Egy elképesztő, hatalmas, fantasztikus, és érzelmekkel teli világbajnokság szemtanúi vagyunk Katarban" – mondja az elnök. Miközben gratulált mind a négy csapatnak, amelyik eljutott az elődöntőkig, közben minden szerénység nélkül – hiszen a szervezéssel a FIFA elnöke nem csak a helyieket, de a szervezetet, magát is pironkodás nélkül dicsérte -, ezt mondta: 

„Ez minden idők legjobb futball-világbajnoksága, legjobb vébét kiszolgáló légitársasága, legjobb reptere, és itt vannak a legjobb emberek, itt Katarban a világbajnokság alatt"

- amely utolsó utalás valóban nehezen értelmezhető, bár érzékelhető, hogy a rendező ország felé tett kommunikációs gesztusban valami nagyon ütőset akart mondani az olasz-svájci elnök. 

A képen: A Qatar Tribunnek adott interjúban Infantino nem fukarkodott a jelzőkkel.
A képen: A Qatar Tribunnek adott interjúban Infantino nem fukarkodott a jelzőkkel.

Nagyszerű mérkőzéseket vár a magyar idő szerint ma este nyolc órakor az Argentína - Horvátország elődöntővel kezdődő hátralévő négy összecsapástól. A Qatar Tribune is

tekintélyes terjedelmű cikket szentelt a Messi - Modric összecsapásnak, ahol két játékos ikon külön párharcát is említik a mérkőzés pikantériájaként.

Az argentín válogatott mestere, Lionel Scaloni is úgy beszél a druszájáról, mint egy megállíthatatlan vezérről, aki élete lehetősége előtt áll. Nicolas Taglafico, a dél-amerikai csapat védője szerint az egész csapat számára az adja a legnagyobb motivációt, hogy az ő csapatukban játszik Messi, a foci zsenije, aki nem csupán Lothar Mattheus 25-mérkőzéses világbajnoki meccs rekordját állíthatja be, de egyetlen „asszisztra" van már csak az isteni Diego Maradona vébék alatti nyolcas gólpassz-rekordjától. 

A képen: A Qatar Tribune esélylatolgatása. Fotó: Csisztu Zsuzsa/Mandiner
A képen: A Qatar Tribune esélylatolgatása. Fotó: Csisztu Zsuzsa/Mandiner

Horvátoknak ezüst- és bronzérmük van, aranyuk még nincs. Vinnék!

A horvátok mestere, a már eddig is történelmet író Zlatko Dalic úgy nyilatkozott, hogy amennyiben bejutnak a döntőbe, az minden idők legnagyobb sikere lesz Horvátország számára.

„Mi azonban ennél is többet akarunk. Bronzérmünk és ezüstérmünk már van világbajnokságról, de aranyunk még nincs" - utalt a legfőbb célra Dalic mester, aki szerint ma este Argentína sokkal nagyobb nyomás alatt játszik majd, mint ők. 

Luka Modric szerint eljött az idő, hogy a horvát csapat élete legjobb meccsét játssza, ha Messi-vezette Argentínát le akarja győzni. 

Modric arról is beszélt, hogy örül, hogy a hozzá hasonló tapasztalt veteránok mellett olyan fiatal játékosok is felnőttek fejben a világbajnokság különleges elvárásaihoz, mint a kapus Dominik Livakovic. 

„Hatalmas mentális erőt mutattak eddig a mieink és új minőséget és érettséget hoztak a csapatunk játékába"

- emelte ki a horvát csapat erényeit a csapatkapitány, aki ha ma kezdő lesz, akkor a világon a negyedik olyan játékos, aki hat egymást követő meccsen kezdő egy ugyanazon világbajnokságon. 

A katari utcák és a helyi sajtóközpontban tesztelt hangulat szerint azonban a mai mérkőzésnek mégiscsak az 1986-os világbajnokság óta újabb trófeára vágyó argentín válogatott az esélyesebb csapata. Ha semmi másért, csak azért, mert

egy olyan égi támogatójuk ücsörög valamelyik felhő szélén, hogy megsegítse a kritikus pillanatokban a csapatát, mint a két éve elhunyt utánozhatatlan ikon, Diego Maradona. Martin Mazur, argentin szakújságíró szerint nem csupán felülről figyeli Maradona

a mostani csapatot, de alig várja, hogy Lionel Messi közelebb hozzá, vagyis az ég felé emelhesse a vébé-trófeát. 

Azt már látták mire készül Ganxsta Zoli az argentiok továbbjutása esetén? Itt a videó:

A  nyitóképen: Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke sajtóértekezletet tart a katari fővárosban, Dohában a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtti napont, 2022. november 19-én.MTI/EPA/Mohamed Meszara

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. december 25. 22:59
Az epe elöntötte az agyad helyét! Ha a versenysportot nem szereted akkor az azt jelenti hogy világ életedben a "pozitív diszkrimináció" -cionista, vagy vérkomcsi... mindegy is... esetleg mindkettőnek...- nyertese voltál... és nem tudod értékelni a tisztességes versenyt... -mivel te az előre kihírdetett győztest azaz önmagadat tudod csak elviselni...
brekker
2022. december 16. 20:30
"Tapsolj kopasz, mert elvisz az ávó" :)
apika2
2022. december 16. 20:29
Következik Irán, vagy Észak Korea? Csak pénz kérdése...
nuknuk
2022. december 16. 20:29
Nem nagyon érdekel a foci, de Katarban tényleg jó meccsek voltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!