Harry Kane egy büntetőt belőtt, mégis antihős lett, Franciaország remek mérkőzésen verte Angliát!

2022. december 10. 19:38

A világbajnok franciák megvédhetik címüket, Kane pedig Anglia első büntetőjét hagyta ki egy vébén. Végzetes hibának bizonyult...

2022. december 10. 19:38
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Az Eb-ezüstérmes és a világbajnoki cím védője a következő összeállításban kezdi a találkozót:  

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Henderson, Rice, Bellingham – Saka, Kane, Foden.

Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernández – Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Griezmann, Mbappé – Giroud.

A mérkőzést a brazil Wilton Pereira Sampaio vezeti – kövessék élő közvetítésünket!

A két elődöntőben tehát Argentína - Horvátország és Franciaország - Marokkó mérkőzésekre kerül sor!

VÉGE!

90+10. perc

Egy másik csereemberen, Marcus Rashfordon a világ szeme, de a még mindig csak 24 éves tehetség éppen hogy a kapu fölé kanyarint.

90+9. perc

Az előre húzódó Maguire-t a csereként beállt Coman felrúgja - vajon ismétli-e magát a történelem? - természetesen a pénteki Argentína - Hollandia mérkőzésre gondolunk. 

5 perc a hosszabbítás!

89. perc

Maguire felökleli Griezmannt, a jutalma egy sárga lap.

81. perc

Remek a meccs, egyből jöhet az angol válasz! Ugyanis Hernández teljesen egyértelműen fellöki a csereként éppen hogy beállt Mountot a tizenhatoson belül, a VAR videózásra invitálja Sampaiót, aki természetesen megítéli az angol büntetőt. Ám az óriási egyenlítési lehetőséget Harry Kane magasan a kapu fölé bombázza! Ez már a hatodik elhibázott büntető a katari vébén. (Persze, amit rendes játékidőben követtek el.)  

Olivier Giroud (középen) ismét a franciák hőse lett! Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Olivier Giroud (középen) ismét a franciák hőse lett! Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

78. perc

Bárcsak fogta volna! Ugyanis Griezmann szöglete után bár kifejelik a francia védők a labdát, de az Hernández révén visszakerül a feladóhoz, és a  remek beadást az érkező Giroud - Maguire szorításában - a hálóba fejeli! Anglia - Franciaország 1-2!  

77. perc

Egy lendületes francia támadás végén a beívelést Dembelé tökéletesen fejeli Giroud elé, akinek lövését Pickford óriási bravúrral - sok mindent jóvátéve - szögletre üti.

70. perc

Egy angol szabadrúgás uán Maguire fejese a jobb oldali kapufa külső éléről pattan az oldalvonalon túlra. Ahhoz képest, hogy a franciák a Manchester United védője előretöréseitől tartottak leginkább... 

65. perc

A világbajnokot láthatóan felpaprikázta a bekapott gól, de a mezőnyfölény eddig nem párosul eredményességgel. 

55. perc

Rögtön jön a francia válasz: Rabiot nagy lövését ezúttal bravúrral üti oldalra Pickford. 

52. perc

Megvan az angol nyomás eredménye:az első félidő hőse, Tchouaméni feleslegesen gáncsolja Sakát a tizenhatoson belül, egyértelmű büntető! A két csapattárs, Harry Kane és Hugo Lloris néz farkasszemet egymással, a világ egyik legjobb tizenegyesrúgója ezúttal sem hibázik - Anglia - Franciaország 1-1! 

Harry Kane ezt a büntetőt még értékesítette... Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Harry Kane ezt a büntetőt még értékesítette... Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

46. perc

A történelem alapján le sem kéne játszani a meccset. Ha ugyanis a franciák egy világbajnokságon a szünetben vezettek, 25 alakalommal győztek, és csupán egy döntetlent engedélyeztek az ellenfélnek (Dél-Koreának a 2006-os vébén...) Mindeközben Dembelé kap sárga lapot Bellingham felrúgásáért, Sampaio  remekül alkalmaz előnyszabályt, és szöglettel folytatódik a meccs. Fodden sarokrúgását követően Bellingham lövését óriási bravúrral tornázza újabb szögletre Lloris - ezt is hárítja Maguire elől a francia kapus.  

SZÜNET UTÁN

45+4. perc

A félidő utolsó szögletét az angolok rúgják: eredménytelenül... 

4 perc lesz a hosszabbítás!

39. perc

Egy francia szabadrúgás-kombináció után a sorozatban 71. válogatott mérkőzését játszó (!) Antoine Griezmann passzát Hernández lövi középre, érkezik Mbappé, de magasan a kapu fölé vágja a labdát.

29. perc

Harry Kane 25 méteres bombáját Lloris szögletre üti. Fodden beívelése kisebb kalamajkát okoz a franciák ötösén belül, végül Rabiot vezeti ki a labdát.

25. perc

Upamecano igencsak gyanús körülmények között szereli - mondjuk ki, egyértelműen szabálytalanul! - Harry Kane-t a tizenhatos vonalánál, a VAR mindenható urai azonban "továbbot intettek". Valoószínű azért, mert mivel nem a büntetőterületen belül történt az eset, a protokoll szerint ebbe a szituációba a videószobában ülőknek nem kell beavatkozniuk...

21. perc

Rögtön érkezik egy angol válasz: Shaw 22 méteres szabnadrúgását az egyes források szerint a franciák "leggyengébb láncszeme", Hugo Lloris magabiztosan védi. Halkan megjegyezzük: véletlenül senki nem lehet 143-szoros válogatott...

Pickford mintha kicsit későn vetődött volna... Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin
Pickford mintha kicsit későn vetődött volna... Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin

17. perc

Eddig jobbára a franciák támadtak, és meg is lesz az eredménye: Mbappé - Dembelé-összjáték után Giroud hátrapasszolja a labdát Tchouaméninek, és akitől talán a legkevésbé várták, hatalmas gólt rúg - mintegy 25 méterről - a jobb alsó sarokba. Pickford kicsit későn reagált a lövésre... Anglia - Franciaország 0-1! Lemérték: a labda 108 km/órás sebességgel vágódott a kapuba. 

11. perc

Itt az első lehetőség: Griezmann - Dembelé - Griezmann-összjáték után a beadást Giroud kitekeredve, nagyon szép mozdulattal fejeli kapura,. Pickford magabiztosan védi a középre tartó kísérletet. 

8. perc

Ahogy a szakzsargon szokta írni: a két csapat tapogatózó játékkal kezdi a mérkőzést.

1. perc

A franciák kezdik a mérkőzést. Érdekesség: az angolok korábbi sztárja, Wayne Rooney azt mondta: amelyik csapat megnyeri ezt a meccset, az lesz a világbajnok! Meglátjuk... 

Nyitókép A francia válogatott Aurelien Tchouaméni (8-as mezben) vezető gólját ünnepli Fotó: MTI/AP/Frank Augstein 

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. december 14. 23:45
A sportszerűségnek ellentmond, és túl nagy hatalmat ad a bírók kezébe ez a mai büntető rendszer.
brekker
2022. december 14. 23:42
A meccs közbeni tizenegyeseket meg kell szüntetni! Helyette szabadrúgás. Ha közelebb van az alapvonalhoz mint 9 méter (tíz yard), akkor az alapvonalra merőlegesen kihozni annyival, hogy fel tudjon állni a sorfal.
ergo07
2022. december 11. 17:04
Örültem, hogy a végén is térdeltek
Bokros Birka
2022. december 11. 17:04
Lehet letérdelni és elhúzni a vakbelüket haza az Angoloknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!