Nincs még megegyezés a Liu fivérek távozásának részleteiről, de Telegdy Attila gyorsasági szakember az első áldozata az ügynek

2022. december 07. 13:09

Találgatás minden olyan információ, amely a Liu-fivérek országiváltáshoz kötődő „ingyen" távozásáról szól – a Mandiner információi szerint. Viszont Telegdy Attila gyorsasági szakátvezető távozik a MOKSZ-tól. Meglehet tehát az első vezéráldozata a Liu-fivérek országváltásának?

2022. december 07. 13:09
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Merő találgatás a Liu-fivérek „ingyenes" "távozása 

Számos portálon vezető hírként jelent meg, hogy a Liu-fivérek távozása „ingyenes" megegyezést hozott. A Mandiner megbízható információk alapján úgy tudja, hogy

még nincs megegyezés a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és a Liu-fivérek  közötti pénzügyi elszámolásban, minden más, úgynevezett „ingyenes távozásról" szóló információ egyelőre csak merő találgatás. 

Jelen pillanatban is zajlanak az egyeztetések és a pénzügyi kalkuláció a pontos elszámolás végett, s a MOKSZ elnöksége a jelenlegi információk alapján december 20-án ül össze, hogy bejelentést tegyen, amely tisztább képet adhat a távozás körülményeiről. 

Mint arról a Mandiner elsőként beszámolt, az országváltás miatt elvileg vissza kellene fizetniük azt az összeget, amelyet a legutóbbi olimpiai ciklusban kaptak felkészülési támogatásként, a MOKSZ-szal kötörr versenyzői megállapodás alapján.

Indexen megjelent  

710 millió forintos összeg is egy találgatás, a kalkuláció jelenleg is tart, az összeg a Mandiner információi szerint ennél jelentősen kevesebb. 

A  fivérek a tárgyalásokkal szeretnék elérni, hogy ne kelljen visszaadniuk ezt a tetemes összeget, amelynek esetleges elengedéséről még nem született hivatalos döntés, noha vélhetően a fivérek Orbán Viktor Miniszterelnökkel készült közös fotója adhatta sokaknak az alapot arra, hogy lezárt aktának tekintsék a dolgot. 

Ahogy azt a Mandiner is megírta, a szövetség is köszönettel tartozik a versenyzők történelmi eredményeiért és mindenkitől azt kéri, egy ebből a perspektívából tekintsenek a Liu-fivérek megismételhetetlen sporttörténeti eredményeire. 

Úgy tűnik azonban már most lehet egy vezéráldozata a Liu-fivérek távozásának. A Mandiner megbízható információk alapján úgy tudja, távozik Telegdy Attila,

a szakmában csak Totóként ismert gyorsasági korcsolya-szakember, aki korábban a gyorsasági szakágat, majd a junior gyorsasági szakágat felügyelte a MOKSZ-ban.

A képen: Telegdy Attila. Fotó: MOKSZ
A képen: Telegdy Attila. Fotó: MOKSZ

Egyes szakmai berkekből származó információk szerint megelőzte, hogy a szövetség köszönje meg neki a munkáját és

a tegnapi nappal bejelentette távozását, ami sokak szerint a szakmai fiaskónak tekinthető Liu-ügy ritkította meg körülötte a levegőt. A Mandiner kereste Telegdy Attilát,

hogy első kézből kapjunk információt és végül

A nyitóképen: Liu Shaolin Sándor. Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2022. december 10. 18:38
Nem értem ezt a visszafizetési mizériát. A felkészülési költségek fejében szállították az országnak az eredményeket. Azt sem értem, hogy egy lejárt szerződés alapján annak a szerződésnek az időszakára hogy lehetséges pénzt visszakérni, azért, mert nem írtak alá új szerződést. Logikusan a szerződés lejárta után nyújtott támogatást lehet visszakérni, de ha volt ilyen, azt mi alapján adták nekik? Érzelmileg sem kellene kicsinyeskedni és haragudni rájuk, mert itthonról haza mennek, nem zsoldosnak állnak, hiszen félig magyarok, félig kínaiak. Ráadásul kockázatos, amit csinálnak, még alakulhat úgy, hogy nem jön be a számításuk és visszajönnek.
gyaloggos
2022. december 10. 18:37
IGEN, KIDERÜLT, hogy NEM LAJOS a hunyó, - elnézést kérek tőle - Ő TÉNYLEG mindent megtett annak érdekében, hogy az edzőnő és a fiúk itt maradjanak! TELEGDY és a kolléganője a sáros!
kunzoo
2022. december 10. 18:35
Ráadásul extra tulajdonságokat hiszünk róluk. A minap az egyik úszót nyagykövetté nevezték ki. Sokan védték a döntést, mondván a rengeteg sportsiker után kijár neki. Erdekes módon a sikeres nagyköveteknek nem járnak ki úszóérmek.
Alcofrybas
2022. december 10. 18:35
Igen, így valahogy. Még soha nem fogalmaztam meg ilyen szépen önmagam vagy mások számára, mint ahogy te most. KÖSZÖNÖM. engeteget agyalok ezen: A sportoló példakép. Az atléta példakép. Ne csinálj hülyeséget! Figyelnek Rád. Ne fuss viharban, ne fuss a síneken, ne fuss befagyott folyón, ne ugorj le a hídról, gumikötél nélkül pláne! Ez nagyon kemény. Főleg fiatalon. (Ma se egyszerű.) Ne lépj pocsolyába! Hol a határ? Nehéz ez... S akkor itt van a példakép, bocsánat: nagy „P”-vel PÉLDAKÉP (eltekintek a névtől), NEM OLTATOD BE MAGAD?! Ennyire majom vagy? Ezért kár volt. Áh... Na, mindegy. Szóval igen. Ezzel a szurkolónak is van valami dolga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!