Doppinggyanús eset egy magyar atlétánál

2023. január 21. 13:22

Ezúttal egy magyar atléta biológiai útlevelének értékeivel van a gond, a MACS egyelőre nem mond többet, csak a sportágat fedte fel.

2023. január 21. 13:22
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Az úszó, a súlyemelő és a birkózó esetek mellett most egy atléta is doppinggyanúba keveredett

 

Ahogy a Mandiner korábban erről beszámolt több magyar sportoló biológiai útlevelével is gond van a Magyar Antidopping Csoporthoz érkezett értesítések szerint. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által 2009-ben bevezetett biológiai útlevél program segítségével olyan kiválasztott, változó adatokat követnek nyomon egy adott időtartam alatt, amelyek a tiltott szerek hatását mutatják ki a szervezetben. 

A korábbi esetekről lent olvashat.

 

 

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) honlapján megtalálható, a folyamatban lévő ügyeket is tartalmazó, január 17-én frissített listára egy atléta is felkerült, miután a biológiai útlevelében változásra figyeltek fel az illetékes szervek.

A képen: Képernyőfotó a MACS weboldalán található doppingeset miatt eltiltott és gyanúba keveredett magyar sportolók listájáról. Fotó: MACS weboldal
A képen: Képernyőfotó a MACS weboldalán található doppingeset miatt eltiltott és gyanúba keveredett magyar sportolók listájáról. Fotó: MACS weboldal

 

Az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően ezúttal is csak az érintett sportágát hozták nyilvánosságra.

A Magyar Atlétikai Szövetség az érintett sportoló személyét illetően egyelőre nem nyilatkozhatott, mivel folyamatban lévő ügyről van szó.

A nyitóképen: Vizsgálatra váró minták. Képünk illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Balaton József

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. február 19. 07:48
Érdekes módon már megint nem egy konkrét anyaggal való doppingolás van felröppintve, hanem a csupán statisztikai véleményezésen alapuló fránya "biológiai útlevél"! Mikor jön az, hogy a MACS-nak nem tetszik valaki képe, alakja, mert nem eléggé sportos?
B_kanya
2023. január 26. 15:43
Nahát, a ruszkikkal kezdték, folytatják rajtunk...
bölcsbagoly
2023. január 24. 22:03
Amit nem keresnek, azt nem is találják meg! Pláne, ha nem is akarják!
bölcsbagoly
2023. január 24. 22:02
MI a véleménye a cikkírónak Biles biológiai útleveléről? Esetleg a MACS-osoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!