Káprázatos győzelem a világsztárok ellen! Magyarország – Izland 30-28!

2023. január 14. 22:26

A magyar válogatott a végső győzelemre is esélyes északiak ellen – második félidei kiemelkedő játékával – hatalmas győzelmet aratott!

2023. január 14. 22:26
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A kora esti mérkőzésen Portugália legyőzte Dél-Koreát (32-24), és mivel az ázsiaiak elleni akadályt mi is sikerrel vettük (35-27), így az

Az olimpiai álom eléréséhez (a világbajnokság első hét helyezettje biztos, hogy továbbjut az ötkarikás rájátszásba) mindenképpen szükség van a bravúrokra, amelyet Izland ellen meg is kezdhetünk. Már csak azért is, mert a magyar válogatott jubileumi, 150. világbajnoki találkozóját játssza!

A meccs további érdekessége: női játékvezetők, a Bonaventura ikrek (Charlotte és Julie) dirigálnak majd!

Jól kezdünk: Szita Zoltán góljával rögtön vezetünk, a Veszprémben légióskodó Elisson egyből egyenlít, sőt az izlandiak egyik legnagyobb sztárja még rögtön szerez kettőt, így az állás elég hamar: 1-3.

Az 5. percben viszont már egyenlítünk: Lékai Máté egy hetest értékesít – jól van, sikerült lehűtenünk a kezdeti izlandi fellángolást! Az állás: 4-4.

A 6. percben megvan Mikler Roland első bravúrja: Gudjónsson ziccerét hárítja!

A 10. percben újból egyenlítünk: a sérülését még mindig érző Ancsin Gábor szerez önfeláldozóan gólt - 6-6 az állás!          

A 11. percben a mérkőzés első kiállítása Gislasoné, ami nem meglepő, hiszen a keménykötésű izlandit Portugália ellen is kétszer leültették a játékvezetők.

Szita Zoltán eddig remekel: immár harmadik átlövésgólját szerzi - tartjuk a lépést az északiakkal – 8-8!

Majd egy kis VAR-ozás után a Bonaventura ikrek két percre leküldik Sipos Adriánt (állítólag fejre ütésért), az izlandiak – Palmarsson révén - egyből ki is használják a lehetőséget - 9-8 oda! Még egy rossz hír: Lékai büntetőjét Gustavsson hárítja…

Bodó Richárd is megállíthatatlan volt! Fotó: MTI/Kovács Tamás
Bodó Richárd is megállíthatatlan volt! Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 19. percben Magnusson hetesével viszont már 11-8 az izlandiak javára, ráadásul Sipost rövid időn belül másodszor is kipontozzák a játékvezetők. Ami igaz: kicsit fölöslegesen ütött oda a már ziccerbe kerülő ellenfélnek.

Valamin kéne változtatni… Meg is tesszük: Mikler Roland helyett Székely Márton a kapuban, ráadásul időt is kér Chema Rodrigúez.

Egyelőre minden hiába,

Gustavsson kapus megbabonázza a mieinket. A negatív sorozatot Bóka Bendegúz gólja töri meg, az állás: 13-9. 

A félidő vége felé a szerencse sem velünk van: a Hanusz Egon elleni szabálytalanság után elmarad a kiállítás, a támadás végén ráadásul Bodó lő zúgó kapufát. A kipattanó természetesen ellenfelünk kezében landol.   

A 28. percben Székely Márton első hárítása, egy félidő alatt három védés kapusainktól – nem túlságosan sok…

A játékrész végül 17-12-es izlandi vezetéssel zárul – kár volt azért a 8 perces gólcsendért… Óriási formajavulásra lesz szükség – még az egyenlítéshez is…

SZÜNET UTÁN

A második játékrész Bánhidi Bence kiállításával valamint Magnusson büntetőgóljával folytatódik, majd három  üreskapus gólt kapunk (rendre rossz ütemben cserélünk kapust), ráadásul rengeteg technikai hibát is láthatunk a mieinktől, majd Chema Rodrigúez kap sárga lapot, a magyar szövetségi kapitány egyből fel is veszi a Dél-Korea ellen gyakran látott, „kar a karban” pozíciót. Ja, és az állás: 22-17 - oda!

Ezek Ancsin Gábor percei: előbb egy látványos átlövésgólt szerez, majd a középkezdésnél Vidarsson kicsit odébb taszigálja, ezért az izlandi kétperces büntetést kap!

A 42. percben már 25-19: egy belemenés után újra Elisson kerül zicccerbe, a klasszis nem hibázza el, ha így folytatja Veszprémben fizetésmegvonást kap!

Viszont

Ilics duplájával valamint Ancsin és Rosta góljaival már 25-23 – nincs még veszve a fejsze nyele?

Nem meglepő: az izlandi kapitány időt kér, ráadásul Gustavsson helyett a fiatal Hallgrímsson a vikingek kapujában.

Tíz perccel a vége előtt Szita Zoltán hosszú idő után újra villan – és már csak 27-25 oda!

ám végül Elisson lő gólt, szerencsére erre Bodó gyorsan válaszol, ráadásul egy remek védekezés után Bóka Bendegúz révén immár 28-27!

Mikler a legjobbkor hárít – öt perccel a vége előtt egyenlíthetünk, hiszen belül védekezés után heteshez jutunk: Rosta Miklós kiegyenlít – 28-28, gyerünk fiúk!

Jonas Elisson - korai öröm... Fotó: MTI/Kovács Tamás
Jonas Elisson - korai öröm... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mikler-bravúr, majd a támadás végén Bodó Richárd bombagólja 29-28 – összeroppant Izland? Mindenesetre egy Földön kívüli Mikler-bravúr után Bodó lő gólt, elképesztő magyar végjáték 30-28-as magyar vezetés. az izlandi kapitány kikéri a harmadik idejét is – honnan kapaszkodtunk vissza?!

Egy perccel a vége előtt újra Mikler Roland hűti le az izlandiakat (nagyon meglepődnénk, ha nem ő lenne a meccs embere) jókor kér időt Chema Rodrigúez, a végén még egy újabb magyar kapusbravúr – a magyar válogatott a második félidő végjátékában extra teljesítményt nyújtott! Egyben megdőlt az a teória, hogy nem tudunk felállni a padlóról…

A meccs embere a kilencgólos Jonas Elisson lett – a fene bánja!

A magyar válogatott legjobbja, Mikler Roland a mérkőzés után elmondta: a meccs nagy részében hiába Izland dominált, brutális végjátékot produkáltunk, és ez is bizonyítja a magyar válogatott csapategységét, hitét!   

A tarthatatlan Szita Zoltán szerint a magyar válogatott mindig a maximumra törekszik, ezt igazolja, hogy mínusz 6-ról sikerült a fordítás. A Szegedben kissé érthetetlenül mellőzütt játékos szerint a második félidőben sikerült redukálni a hibákat, és ebből is muszáj tanulni! Az átlövő azt is elmondta, mindenki tudta, hogy mennyire fontos ez a meccs. A döntő pedig az volt, hogy 

Chema Rodrigúez szövetségi kapitány bevallotta: a mérkőzés végén sírt örömében. "A lényeg: egy csapat voltunk. A diadal kulcsa, hogy a szünetben senki nem volt ideges, és bevallom: e siker után ez a csapat mindent elérhet!

Nyitókép A második félidőben nem csak Szita Zoltán, a teljes magyar válogatott kiemelkedőt nyújtott! Fotó: MTI/Kovács Tamás 

   

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugovics tibusz
2023. január 16. 16:50
A libernyákoknak rossz napjuk van. Szép volt fiúk!
Coupdetat
2023. január 16. 11:22
Ha a csuti Töpszli állna a kapuba, minden meccset 0-ra nyernénk.
vip era
2023. január 16. 11:21
Eb az a Vb,és női,nem férfi.A többi stimmel.
yanoo
2023. január 16. 11:21
Az női vb, te féleszű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!