Ráborult a hómobil Ken Block világhírű rallie-versenyzőre – ez lett a veszte

2023. január 03. 10:21

Oly gyakran fordul elő a legveszélyesebb műfajokat űző sportolókkal, hogy nem verseny közben történik meg velük a baj, hanem banálisnak tűnő balesetek áldozatai lesznek. Az egykori raliversenyző, Ken Block is az Egyesült Államokban, Utah államban szenvedett halálos motorosszán-balesetet hétfő éjszaka, úgy, hogy a lejtőn lezuhanó hómobil maga alá temette.

2023. január 03. 10:21
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Tragikus balesetben életét vesztette az egykori raliversenyző, Ken Block: a népszerű YouTube-videóiból is ismert sportoló hómobilozás közben szenvedett halálos sérüléseket – közölte a Hoonigan Racing kedd hajnalban, amelynek alapítója volt.

A 10 részes sorozat, amelyben merész versenyzői mutatványokat mutatott be, közel kétmillió feliratkozót hozott neki. A sors furcsa fintora, hogy egy banálisnak tűnő hómobilozás közben bekövetkező balesetben vesztette életét a látszólag semmitől sem félő rallie-virtuóz.

 

Ma ünnepli 54. születésnapját a korábbi hétszeres Forma-1 es világbajnok Michael Schumacher is, legalábbis csak remélhetjük, hogy ünnepli,

hiszen a világhírű német pilótát is egy 2013 decemberében elszenvedett síbaleset következtében érték olyan súlyos fejsérülések, hogy mesterséges kómában feküdt évekig, s jelenleg sem ismert, hogy otthonában milyen rehabilitációs kezelésben részesül.

Ken Block baleset illetően a The Guardian és a helyi hatóságok beszámolójából kiderült, hogy a korábbi ralis egy meredek lejtőn felborult, a jármű pedig rázuhant, végzetes sérüléseket okozva ezzel a pilótának.

„Ken látnok, úttörő és ikon volt. Ami viszont a legfontosabb: édesapa és férj is. Hiányozni fog”– írta Facebook-bejegyzésében a Hoonigan, Block csapata.

Az amerikai Ken Block 55 éves korában hunyt el. Pályafutása során több ralibajnokságban is elindult, köztük a WRC-ben is. Munkásságát milliók követték, a Hoonigan- és a Gymnkhana-videókat is ő álmodta meg.

A nyitóképen: Ken Block. Fotó: MASANORI INAGAKI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2023. január 10. 02:28
Mert egy bőven 1000 lóerő feletti, rommá tuningolt autóval centikre falaktól 4 keréken csúszni nem veszélyes? Költői kérdés... Neki ez volt a kikapcsolódás, és ahogy Karotta is mondta, mindenkinek ilyen halál járna, úgy elmenni, hogy közben azt csinálod, amit szeretsz.
csisztuzsuzsa
2023. január 10. 02:28
Igazi ízléstelen kegyeletet sértő bohóc vagy...
esmv
2023. január 10. 02:27
Isten nyugtassa, egy virtuóz volt, aki eszméletlen mutatványokat volt képes produkálni az autójával.
Lami66
2023. január 09. 17:43
Ezeknek a sofőröknek, nagy veszély a hó. Az előbb a Schumacher, most meg ez.... Minek mennek ezek oda ahol nem tudnak vigyázni magukra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!