Belehalt sérüléseibe Ahmet Eyüp Türkaslan török kapus – Thomas Bach szerint az olimpiai mozgalom segíteni fog a földrengés áldozatainak

2023. február 07. 18:24

Újabb élsportoló áldozata van a törökországi és szíriai földrengésnek, Ahmet Eyüp Türkaslan török kapus a romok alatt lelte halálát. A feleségét ki tudták menteni, de a 28 éves játékost már nem tudták élve kihozni a a romok alól. Thomas Bach szerint az olimpiai mozgalom segíteni fog a törökországi és szíriai földrengés áldozatainak.

2023. február 07. 18:24
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Meghalt a romok alatt Ahmet Eyüp Türkaslan török kapus

Fiatal sportoló áldozatai is vannak a törökországi és szíriai földerengésnek – a nemzetközi olimpiai mozgalom igyekszik a segítségükre sietni.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, részvétét fejezte ki a két törökországi és szíriai földrengésben életüket vesztett embereknek, és kijelentette, hogy az olimpiai mozgalom támogatni fogja az érintett közösségeket.

Bach megjegyezte, hogy mély fájdalommal értesültek arról is, hogy az áldozatok között fiatal sportolók is vannak.

„A NOB nagy szomorúsággal értesült a Törökország délkeleti régióját és Szíriát sújtó földrengés által okozott tragikus halálesetekről és pusztításról, - mondta a sportvezető egy nyilatkozatban.

„Szívünk mélyen együtt érez az elhunyt sportolók családtagjaival illetve azokkal, akiket az érintett területen sportversenyeken való részvételük közben ért a katasztrófa.

A szíriai válogatottban 14 mérkőzésen kilenc gólt szerző csatárt, Nader Joukhadar és fia halálát is megerősítették a hatóságok.

Friss hír, hogy Ahmet Eyüp Türkaslan török kapus, aki a török első ligás Yeni Malatyasporban játszott, olyan súlyos sérüléseket szenvedett a romok alatt, hogy őt is elveszítette a futballvilág.

 

 

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Christian Atsu, a Chelsea volt focistája még hétfőn hajnalban tűnt el a törökországi földrengések közben. A török élvonalban játszó válogatott középpályást csodával határos módon élve találták meg a romok alatt.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy a romok alatt rekedt Atsu mellett a Hatayspor sportigazgatója és a klub tolmácsa is, három másik focistával egyetemben. Hétfőn este aztán a portugál A Bola sportlap közölte: a romok alól Alici korábban a maga erejéből már kiszabadult, és estére a másik három labdarúgót is megtalálták, mindannyian életben vannak.

„Együttérzésésünket szeretnénk kifejezni azok számára is, akik fáradhatatlanul dolgoznak a mentési munkálatokban.

Az olimpiai mozgalom készen áll arra, hogy minden lehetséges módon segítsen, mivel a sport fontos szerepet játszhat a közösségek újjáépítésében és abban, hogy segítsen az embereknek normalizálni az életüket"

- mondta a német sportvezető.

Mehmet Kasapoğlu török ifjúsági és sportminiszter további intézkedésig felfüggesztette a sporttevékenységet Törökországban.

A nyitóképen: Ahmet Eyüp Türkaslan kapus. Forrás: Twitter.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. február 12. 13:12
Részvétem és kitartás a törököknek. Respect a NOB-nak.
luxusbatar
2023. február 12. 13:12
Békét! Van elég gondja Világnak!
Ipolypart
2023. február 12. 13:11
Béke és barátság a világnak. Segítség a törököknek. A Jóisten és Allah legyen vlük.
simonvitéz
2023. február 12. 13:11
Részvétem az elhunyt hozzátartozóinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!