Nem történt csoda: a Fradi sorozatban tizenkettedszer is legyűrte a lilákat! FTC - Újpest 3-1

2023. február 05. 17:15

Az Újpest rendkívül balszerencsés körülmények között vesztette el a nem mindennapi derbit, ám ezzel együtt a Fradi teljesen megérdemelten nyert. A részleteket a mérkőzés tudósításában olvashatják.

2023. február 05. 17:15
null
Vámos Tamás

A találkozót felvezető cikkünkben olvasóink is óriási fölényben Fradi-győzelmet várnak (71 százalék), érdekes módon a döntetlenre adták a legkevesebb esélyt (5,96 százalék), míg az örök optimista Újpest-drukkerek ezúttal sem hagyták cserben kedvenc csapatukat (22 százalékuk vár bombameglepetést a derbin).

A mérkőzést Berke Balázs FIFA-játékvezető dirigálja, a két csapat pedig a következő összeállításban fut ki a Groupama Aréna gyepére:

Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Civic – Besic, Esiti – Tokmac, Zachariassen, Traoré – R. Mmaee

Újpest: Nikolics – Kastrati, Csongvai, Hall, Antonov – Onovo, Jakobi – Varga B. Katona M. Csoboth – Mudrinszki

Baljós árnyak: a hírek szerint a Groupama Arénához közeli MVM Dome-nál tömegverekedés tört ki a Ferencváros és az Újpest hívei között, a rendőrségnek komoly erőkkel kellett közbeavatkoznia.

Kövessék élő közvetítésünket!

Az Újpest vezetőedzője, Milos Kruscsics a következőket nyilatkozta a lefújás után: 

„A végeredmény mindig az igazságot mutatja, a Fradi megnyerte a mérkőzést, amihez gratulálok. Mindent megpróbáltunk, az első félidőben kivédekeztük a  támadásokat, erre kaptunk egy rendkívül peches gólt. A szünetben is arra biztattam a játékosaimat, és arra kértem, hogy legyenek bátrabbak, és jön majd a gól. Az egyenlítésünk után azonban a második hazai találat eldöntötte a mérkőzést. Ezzel együtt sokkal jobban nézünk ki, mint hat hónappal ezelőtt. Egyértelmű, hogy fiatal csapatunk meccsről meccsre fejlődik, éppen ezért büszke vagyok rájuk”  

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+5. perc

Rákezd a Fradi-tábor: „A győzelem a Ferencvárosé!” illetve „Jaaaj, szegény Dózsa!”

4 perc lesz a hosszabbítás - papíron biztos, hogy tovább tart a meccs.

90. perc

Kastrati szabályos szerelése után a rosszul talajt fogó Owusu sérül meg, hosszú percekig ápolják, végül hordágyon kell levinni a ghánai légióst.

89. perc

Ryan Mmaee le, helyette Vécsei Bálinté az utolsó pár perc.

88. perc

Traoré legurítását Owusu vágja fölé. 

80. perc

A rendkívül balszerencsés Djordje Nikolics nagyon rossz ütemben jön ki egy beadásra, így a tizenhatoson kívül letarolja Owusut, az ítélet nem lehet más, mint piros lap. A szerbet Banai Dávid váltja a gólvonalon, Csoboth Kevin az áldozati bárány, ő is elhagyja a pályát. A 22 méteres szabadrúgást pedig - mintha ez a világ legtermészetesebb dolga - Ryan Mmaee mesterien csavarja a kapu jobb oldalába. Banai ott áll, mégsem tud hárítani. Ferencváros - Újpest 3-1!  

Közben a lilák gólszerzője, Mudrinszki helyett Ambrose is a pályán. 

Ryan Mmaee ezúttal szép szabadrúgásgólt lőtt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Ryan Mmaee ezúttal szép szabadrúgásgólt lőtt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

76. perc

Vincent Onovo helyett a kameruni Petrus Boumal bizonyíthat.   

75. perc

Ryan Mmaee legurításába Zachariassen bikáz bele egy egészségeset, a lövés alig száll mellé. 

73. perc

Owusu keverget a 16-oson belül, megpattanó lövésébe a lesen lévő Marquinhos próbál fejjel beleérni, nem sikerül neki, de a labda így is a hálóba kerül. Ám mivel a brazil a mozgásával megzavarta Nikolicsot, a lilák jöhetnek közvetett szabadrúgással.   

70. perc

Ami késik, nem múlik! Zachariassen keresztbe tartó lövésébe a tavasszal remek formában lévő Marquinhos piszkál bele, így alaposan becsapja Nikolics kapust és a labda a hálóba jut. Ferencváros - Újpest 2-1.

68. perc

A szabadrúgás után a luxemburgi röviden kifejelt labdáját Marqunhos lövi rá, amely Zachariassen elé pattan, a norvég 8 méteres próbálkozása alig kerüli el a kaput. 

67. perc

Adama Traoré látványos felrúgásáért a meccs eddigi negatív főszereplője, Tim Hall kap sárga lapot. 

64. perc

Traoré lövésszerű beadását Nikolics paskolja a kapu fölé. Civic szöglete ezúttal is eredménytelen.

60. perc

Esiti kap sárga lapot, miután Katona Mátyást hátulról fellöki, az Újpest szabadrúgása után a nigériai le, helyére a paksi nyerőcsere, Owusu Kwabena áll be. 

56. perc

Rögtön cserélnek a lilák: a fiatal Varga György helyett a rutinos Branko Pauljevics adhat stabilitást az Újpestnek.

55. perc

Egyenlít az Újpest! Meglódulnak a lilák: Csoboth lendületesen lép meg a saját térfelén, remek labát ad Mudrinszkinek, a korábbi szlovén gólkirály hintába ülteti Knoestert, és szépen kilövi a hosszú sarkot. Ferencváros - Újpest 1-1.

Ondrej Mudrinszki szép góllal egyenlített! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Ondrej Mudrinszki szép góllal egyenlített! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

51. perc

Újabb  Csongvai-lövés, újabb Dibusz-védés, mely után nincs szöglet, ellenben Ryan Mmaee lódul meg, akit Vincent Onovo egy sárga lapért rúg föl. A szabadrúgást Cicvic tekeri kapu elé, amelyet a sértett fejel fölé. 

48. perc

Csongvai 25-26 méteres szabadrúgása megpattan Knoesteren, Dibusz Dénes földöntúli bravúrral üti szögletre a labdát. A beívelés után újabb lila sarokrúgás, mely után Antonov lövése vágódik le a Fradi-védelemről.

46. perc

A Fradi-tábor tűzijáték-bemutatója ellenére folytatódik a derbi.

Egyértelmű sárga lap - kapja Vincent Onovo... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Egyértelmű sárga lap - kapja Vincent Onovo... Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

SZÜNET UTÁN

45+1. perc

Antonov lő messziről, a Fradi-közönség nagyot derül, hiszen a szerb fiú próbálkozása után bedobással folytatódik a mérkőzés.

Csupán 1 perc lesz a hosszabbítás - nincs is ok több extra játékidőre.

44. perc

Kastrati felelőtlenül csúszik oda a fiatalabb Mmaee fivérnek (Ryannek), először villan ma Berke Balázs kezében a sárga lap.

43. perc

Civic remekül futatja a szélen Ryan Mmaee-t, aki jól ad középre, Botka fejesét magabiztosan fogja Nikolics. 

42. perc

A hivatalos adat: 18197-en kíváncsiak élőben a derbire.

37. perc

S láss csodát! A brazil máris felkavarja az állóvizet: a tizenhatoson belül Csongvai mellett húzza meg, erőtlen lövését könnyedén hárította volna Nikolics, ha a földön ülő Hall nem ér bele fikarcnyit. Ez azonban éppen elég ahhoz, hogy annyira megváltozzon a labda iránya, hogy a kapuba csorogjon... Ferencváros - Újpest FC 1-0!

A luxemburgi középső védővel eddig nem csinált jó vásárt az Újpest, hiszen az első tavaszi fordulóban, a Honvéd ellen Tim Hall egy fölösleges büntetőt hozott össze...

36. perc

A eddig négy derbin is eredményes Tokmacnak ennyi volt... A légiós megsérült, helyén Marquinhos játszik a Fradiban.

29. perc

Ezzel együtt nagyon sportszerűá a mérkőzés, alig van szabálytalanság.

26. perc

Miután Tokmac lerántja Vargát, kisebb csetepaté alakult ki. A Fradi-légiós szerint a fiatal újpesti kissé rájátszott, Csongvai szalad oda rendet tenni, de Civic is védi az övéit. Miután Berke spori rendet rak, Antonov lágy előre ívelését Dibusz könnyedén húzza le. Sok hűhó semmiért...

20. perc

Az első újpesti lehetőségecske: Varga György labdáját Mudrinszki passzolja Katonához, aki lő, Dibusz a labdát - biztos, ami biztos alapon - szögletre paskolja. A kornerből nem lesz semmi, ha csak az nem, hogy a két szurkolótábor hangos szócsatába kezd. 

15. perc

Besic remek labdát ad Tokmacnak, a kenyai-norvég légiós kissé hosszan veszi át a labdát, és ez éppen elég Nikolics kapusnak, hogy felszedje azt.  

11. perc

Magához tért az Újpest, egyre kiegyenlítettebb  a játék. Közben Eldar Civic és Liam Kastrati összefejel, szerencsére nincs komoly baj.  

6. perc

Egy újabb Civic-szöglet után sokan kezezést reklamálnak, de Antonov testrészét vétlenül érintette a labda.

4. perc

Bekezd a Ferencváros! Civic egymás után négy szögletet is rúghat - komolyabb eredmény nélkül...

2. perc

Civic szöglete után a Fradi egy hullófalevél-fejessel veszélyeztet (Knoester révén), Nikolics bravúrral tolja kapu fölé a labdát. 

1. perc

A két csapatkapitány, Dibusz Dénes és Csongvai Áron választása után a Fradi kezdi a mérkőzést.

 

Nyitókép A Ferencváros már a szünetben lépéselőnybe került Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. február 07. 14:41
S ha magyar foci vissza süllyed a 80-as-kilencvenes évek s a 2000-resek szintjére, akkor megint ti pofáztok majd a leghangosabban, szidva mindenkit, mint akkor! Mocsok fotelhuszár kibicek vagytok!
Papamaci1957
2023. február 07. 12:42
Szeretlek Erzsi Haver vagy János Csapat csak egy van Óóóó a Ferencváros!
Ildikó99
2023. február 06. 19:28
Nem láttad mennyi néző volt kinn? Plusz a tv előtt ülök.
fraktoaster
2023. február 06. 19:27
Jajj ne álszenteskedj már. A 95-ös BL csapat kb fele is külföldi volt már... A klub futball már régóta ilyen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!