Ganxstáék kendőzetlen véleménye ifjabb Lisztesről, a Fradiról és a PSG sztárjairól – Jobbfelső pipa

2023. május 07. 13:45

„Anyák Napja ≠ Anyád Napja”? Kell-e a káromkodás és a verekedés a fociba? Érdemel-e büntetést ifjabb Lisztes Krisztián a fáklyás ünneplésért? És Messi, mert elutazott Szaúd-Arábiába? Stílusos dolog-e a volt csapatod kispadja előtt ünnepelni egy gólt? Itt a Jobbfelső pipa legfrissebb adása a visszatérő Ganxsta Zoleeval, Harsányi Leventével és Hevesi Tamással.

2023. május 07. 13:45
null
Csisztu Zsuzsa

 

 

Ifjabb Lisztes Krisztián, a magyar labdarúgás most berobbant tehetsége, aki szombaton góllal ünnepelte 18. születésnapját, MLSZ-vizsgálat elé néz, és büntetést is kaphat azért, mert az Újpest elleni derbit követően – amelyen az ijfú tehetség győztes gólt szerzett – egy szurkoló által a kezébe adott fáklyával ünnepelt pár másodpercig.

De vajon érdemel-e ezért büntetést egy játékos, különösen egy ilyen mérkőzés után? Hevesi Tamás szerint véletlenül sem. Az énekes-fociedző úgy látja, a „kis” Lisztes nagy tehetség, és hála Istennek egyelőre a földön jár, annak ellenére, hogy a magyar sajtó a tavaszi berobbanását követően (6 mérkőzésen 5 gól és 1 gólpassz, jellemzően csereként beállva*) már kissé túl sokat és túl mélyrehatóan foglalkozik az életével. Nem kellene „túlhypeolni” ezt a tiszta, ártatlan gyereket! – mondta.

Ganxta Zoleet nem érdekli a „kis” Lisztes, ami Újpest-szurkoló lévén érthető, az azonban felháborítja, hogy a Fradi káromkodás/trágárság elleni kampányt indított a szurkolók körében 

Anyák Napja ≠ Anyád Napja

szlogennel. A rapper szerint ezzel mindent kiölnek a fociból, ami a hangulatát adja.

„Elveszik tőlünk a verekedést, elveszik a tőlünk most már a sértegetést... Annyira gáz! Mi lesz ebből a fociból? ”

 – mondta. 

A többiek is egyetértettek vele, bár Hevesi megjegyezte, hogy az Újpest és Fradi hétfői derbijén azért volt hangulat – négyszer is meg kellett szakítani a mérkőzést!  Harsányi Levente egészen érdekes megoldást javasolt a hangulat fokozása érdekében: szerinte néha olyan mérkőzéseket kellene rendezni, ahol végig füst van a pályán és neonszínnel világít a labda. 

És vajon hozzátartozik-e a labdarúgáshoz, illetve sportszerű dolog-e, hogy egy játékos volt csapata kispadja előtt ünnepli a gólját, ahogy ezt Ulbrik József, a Vasas játékosa tette a Puskás Akadémia ellen, sőt még volt edzője arcába is üvöltötte, hogy „Ott van, te! Mi van!”. Ganxsta szerint teljesen oké, ha a fiúk is kiadják magukból a feszültséget, még az egyébként visszafogott Lionel Messi is megtette ezt, amikor a Copa Américán azt mondta az ellenfélnek, hogy 

„Most táncolj, te gyökér! Most táncolj!”.

Messit egyébként jelenlegi csapata, a Paris Saint-Germain épp most büntette meg két hetes fizetésmegvonással és eltiltással, mert a klub engedélye nélkül utazott el Szaúd-Arábiába. Ezzel kapcsolatban felidézték a labdarúgás legnagyobb sztárjait, akiknek igenis szabad volt megtenni, amit a többieknek nem. 

Hevesi Tamás úgy véli, a PSG-nél épp azért vannak ilyen problémák, mert sztárokból álló az egész csapat. Neymarral ugyanez a probléma szerinte.

„Ez a klub úgy, ahogy van egy káosz!”

– fogalmazott. Ezzel Ganxsta is egyetértett, szerinte a PSG nem posztra igazol, az a céljuk, hogy legyen még egy eladható mez. „Így nem lehet csapatot építeni! Ez nem csapat, ez világsztárok gyülekezete!” – tette hozzá még. 

Az argentin világbajnokkal kapcsolatban egyébként régóta napirenden van a hír, hogy a PSG-nél szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg (ez persze a francia csapat és a játékos közt kialakult konfliktus fényében nem meglepő), hanem visszaigazol korábbi sikereinek helyszínére. A nemzetközi média szinte tényként kezeli, hogy

Szó esett a Magyar Kupa döntőjéről is, ahol a Zalaegerszeg egy hosszú és unalmas mérkőzésen végül nyert a Budafok ellen. Hevesi Tamás szerint Mátyus János „Matyek” kinőtte magát, kiváló edző lett, és előbb-utóbb biztosan egy komolyabb csapat kispadján fogjuk látni. 

Végül néhány nagyon megható videóra reagáltattuk vendégeinket, amelyeken kisgyerekek láthatók, akik kedvenc labdarúgóikkal találkoznak. Mindent elmond a felvételekről, hogy még a nem épp romantikus alkatáról ismert Ganxsta Zolee is elérzékenyült láttukon. 

*Ifjabb Lisztes Krisztián az adásunk felvételét követő szombati napon, épp a 18. születésnapján ismét betalált, most a Kisvárda csapatának lőtt gólt. Íme: 

 

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mazsola0408
2023. május 07. 17:19
Honnan van benned ennyi vad gyűlölet, hol siklott ki enyire az életed?
Phm045
2023. május 07. 17:16
Koma!!! Ez a kis pöcsinzon ugyanúgy tünik el a sülkyesztőben, mint az apja. Várjuk ki a végét, aztán ha neked lesz igazad, akkor lefaszkapozhatsz. Viszont a kisgyenyóval már most gond van.................
Phm045
2023. május 07. 14:43
Hagyjuk mar ezt a lisztes faszkalapot. Az apuka is csak egy faszkalap volt. Három lépést vitte a labdát aztán elesett......... Mi a fasznak kell ilyen seggfejeket egekig sztárolni. A kölyöknek már most botrányai vannak........egy nagyarc kisköcsög.......... Anno a válogatottunk tele volt ilyen apukaféle szarhalmazokkal, az eredmény ismert. Rossi Mesternek remélem van annyi ázsiója, hogy nem tudják ezt a kis majmot ráerőltetni.
Misi500
2023. május 07. 14:37
Kanca zoli a szokásos szar suttyó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!