Nem csak Ádám Martin, a kisfia is igencsak feltűnő jelenség Dél-Koreában!

2023. május 18. 17:17

A válogatott támadó tavaly, az NB I gólkirályaként szerződött az Ulszan Hyundai csapatához, és hiába került mintegy 8500 kilométerre szülőfalujától, a Csongrád megyei Forráskúttól, ma már otthonosan mozog a városban, annak ellenére, hogy előtte nem sokat tudott Dél-Koreáról…

2023. május 18. 17:17
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Talán ez is az oka, hogy a 12-szeres válogatott csatár – bár az Ulszan kitartóan ostromolta őt ajánlatával – nem kapkodta el a választ, és csupán a tavalyi, sikeres Nemzetek Ligája-mérkőzések után döntött úgy - a családjával egyetértésben -, hogy belevág az „Utazás az ismeretlenbe” című kalandba, és elfogadja az ázsiai klub ajánlatát. 

- Ma pedig már azt mondom – meséli Ádám Martin a Nemzeti Sportnak adott interjújában -, hogy remek döntés volt Dél-Koreába szerződni, még azzal együtt is, hogy a helyi élvonalbeli bajnokság egy igazi taposómalom: márciustól novemberig tart, és a meccsek között csupán egy-egy nap pihenőt kapunk.

Ezért is örül a támadó, amikor meghívót kap a magyar válogatottba, hiszen akkor további egy szabadnapot kap a klubtól, így haza tud látogatni Forráskútra is, ráadásul ilyenkor családostul térnek haza Magyarországra.

A gólerős csatár a válogatott legutóbbi meccsén, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn is eredményes volt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A gólerős csatár a válogatott legutóbbi meccsén, a Bulgária elleni Eb-selejtezőn is eredményes volt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ádám Martin egy korábbi interjúban elárulta: feleségét, Gittát szülőfalujában ismerte meg, és miután összeházasodtak, természetes, hogy a felesége mindenhová elkíséri, a család ma már a három és fél éves Konorral teljes.

A futballista nem titkolta, nagyon sokat jelent számára, hogy családja is vele van a légiós évei alatt, hiszen a tengerparton lévő, 33 emeletes ház apartmanjában igencsak egyedül érezné magát nélkülük – pláne, ha közeledik a tájfun… Erről így mesélt:

- Eddig egyszer éltünk át ciklont. A csapattal idegenben játszottunk, amikor esni kezdett és felerősödött a szél, de ez csak a „bemelegítést” jelentette. A szélvihar érkeztekor már én is itthon voltam.

Éjjel kettő körül arra ébredtünk, hogy mozog az épület, az ablakok ki akarnak szakadni a helyükről. Négy-öt órán át tombolt a szél, a parti sétányt elárasztotta a víz. Mi tagadás, nagyon féltünk.

A válogatott támadó a hétköznapokról is elárult kulisszatitkokat:

- Ahhoz már hozzászoktam, hogy a nagy termetemmel, a vörös szakállammal, az egyedi fizimiskámmal mindenhol feltűnő jelenség vagyok, de az igazi kuriózum a kisfiam volt!.

Amikor Konor először megjelent a játszótéren, a koreai srácok egyik része megijedt,

a másik része rácsodálkozott, hiszen Koreában állítólag nincsenek kék szemű fiúcskák. Időbe telt, mire játszótársakra talált, de ma már ő is otthonosan mozog közöttük, akárcsak a közelben lévő pláza játékboltjában, ahol már ismerősként köszönnek ránk az ott dolgozók.

Ádám Martin a koreai élvonal, a K-Leauge 1 színvonalát jobbnak tartja az NB I-nél, de nem csak a meccsek, az edzések is pörgősebbek a Magyarországon megszokottnál. Ami nem meglepő: a létesítmények első osztályúak, nem csak a stadion, az edzőközpont is nemzetközi színvonalú. Erre szükség is van, „hiszen minden játékos külön szobában pihen az edzések előtt és után, és napi háromszori étkezést is biztosít a klub; az európaiakra külön főznek. A meccsszámunk a topcsapatokéhoz közelít. Ha a hazai és a nemzetközi sorozatokban is sikeresen szerepelünk, összességében akár félszáz tétmérkőzést is vívhatunk egy idény alatt”

Ami örömteli: Ádám Martin a dél-koreai bajnokságot megnyerő Ulszan Hyundai kulcsjátékosának számít, és ezt a csapat vezetőedzője, a koreai futball-legenda, a négy világbajnokságon (1990, 1994, 1998, 2002) résztvevő Hong Mjung Bo is megerősíti: „Martin olyan csatár, akit a társak folyamatosan keresnek a passzaikkal. Remek a fizikuma, a labdával is jól bánik, s hatékonyan kapcsolódik be a rövid passzos, gyors kombinációs játékba”  

Nyitókép: Ádám Martin pályafutása első bajnoki címét ünnepelte Dél-Koreában Fotó: Ulsan Hyundai

   

      

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. november 17. 06:08
Bár sosem láttam a kis Konort, de úgy képzelem el, mint a papáját: hosszú vörös szakállal, csak kicsiben, Ami megmagyarázná, hogy megijedtek tőle a dél.-koreai gyerekek. Bár lehet, hogy valójában a papától ijedtek meg. Mindegy, lője a gólokat a válogatottban és érezzék jól magukat.
Syr Wullam
2023. május 18. 21:51
Konor? Ez most a menő név a felfelé mobil rétegekben? Csak kérdezem. :-)
smokey eye
2023. május 18. 20:40
Bírom a fazont, na de Konor ráadásul K-val . Jajjj ! Na , mindegy . Fogjuk a feleségére . :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!