A csehek háborognak, a bírókat szidják, Rátgéber László a centereink ellenállhatatlan játékában bízik a spanyolok ellen!

2023. június 23. 15:45

Amint az várható volt, nem mindennapi utózöngéi lettek a Magyarország – Csehország mérkőzésnek a női kosárlabda Európa-bajnokságon.

2023. június 23. 15:45
null
Vámos Tamás

Amint arról a Mandiner is beszámolt, hihetetlen izgalmak után, egy három másodperccel a találkozó vége előtt esett Dubei Deborah-találatnak köszönhetően nyertük meg a meccset, és mivel a hátralévő időben a cseheknek csupán egy kissé sutára sikeredett távoli dobásra tellett, a magyar válogatott jutott a kontinensviadal elődöntőjébe.

A történteknek egy minden bizonnyal még sokáig emlegetett előzménye is volt: öt másodperccel a vége előtt egy vitatott szituációt követően – melyet Székely Norbert szövetségi kapitány kérésére videózás követett – a játékvezetők nekünk ítéltek egy bedobást, mely után a már emlegetett Dubei-tempóval megnyertük a mérkőzést, így 26 év után jutott be újra a magyar női kosárlabda-válogatott egy Európa-bajnokság döntőjébe.

A találkozó lefújása után a cseh játékosok nagy része zokogott, a vezetők felháborodtak

a szerintük igazságtalanul alakuló végjáték miatt és a Denik beszámolója szerint az óvás is az eszükbe jutott.

A lapnak nyilatkozó csapatmenedzser, Simon Bytel szerint nem az 1500 eurós óvási díj tántorította el őket a fellebbezéstől, hanem az a FIBA-szabály, miszerint a játékvezetők pályán hozott ítéleteivel kapcsolatban óvásnak nincs helye!

Azóta már az is kiderült: a csehek a németek ellen játszanak az 5-8. helyért, míg mi Spanyolországgal, akiket a felkészülés során egyszer legyőztünk, egyszer kikaptunk tőlük.

A korábbi szövetségi kapitány, Rátgéber László szerint az elődöntőben már csak azért is jó játék várható tőlünk, mert a csehek ellen közel sem csúcsformában játszottak a lányok, másrészt a szakember a szóba jöhető ellenfelek közül éppen a spanyolokat tartja leginkább legyőzhetőnek.

Csakúgy mint a csehek, a spanyolok ellen is minden labdáért és pontért alaposan meg kell küzdenünk! Fotó:MTI/Kovács Tamás
Csakúgy mint a csehek, a spanyolok ellen is minden labdáért és pontért alaposan meg kell küzdenünk! Fotó:MTI/Kovács Tamás

Dubei Debóráék szombaton 17.45-kor lépnek parkettre a sporttörténelmi siker elérése érdekében, és Rátgéber szerint több ok miatt sem vagyunk esélytelenek!

- A felkészülés során két mérkőzésen már megismerhettük ellenfelünk játékerejét, egyszer le is győzzük őket, de ez is bizonyítja, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk.

A spanyolokról köztudott, hogy igen agresszív kosárlabdát játszanak, ellenük leginkább hatékony centerjátékkal lehetünk eredményesek,

éppen ezért nagyon bízom magas embereink, Goree Cyesha, Határ Bernadett és Kiss Virág ellenállhatatlan játékában!

Nyitókép Kiss Virág és Goree határtalan öröme a csehek legyőzése után Fotó: MTI/Vasavári Tamás    

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. június 24. 07:27
P.S.: UGYANIS. FÖL KELL KÉSZÜLNÜNK ARRA, HOGY AZ AGRESSZIV SPANYOLOKNÁL NAGYON KEVÉS LESZ AZ Ú.N. "BELEÁLLÁSI IDŐ" A DOBÁSBA, EZÉRT KÉNE "MINDENHONNAN" DOBÁLNI 3-ASOKAT--HA LEHET. DE LEGALÁBBIS MEG KELL PROBÁLNI. ÉS MÉG EGY. AZ ELLENFÉL "ZÓNAVÉDEKEZÉSÉNÉL", A LABDA FÉLPÁLYÁN VALÓ "ÁTHOZÁSAKOR" VIGYÁZNI KELLENE--A "KICSIKNEK" FŐLEG-- HOGY NE LEGYEN SOK "ELADOTT LABDA".- A FÖLVEZETŐ "PATTOGTATÁSOKNÁL" ILL. ARRA, HOGY MINDÉG LEGYEN "SEGITŐ TÁRS", AKINEK VISZONYLAG KÖNNYEN PASSZOLNI LEHET.
syphax
2023. június 24. 07:16
Elképesztően NAGY EREDMÉNY női kosár válogatottunk elődöntöbe jutása az EB-n--AMIÉRT TISZTASZIVŰ SZUPER GRATULÁCIÓM MINDEN HÖLGYNEK!!! Viszont: 1.) Nagyon gyengén "BÜNTETŐZÜNK"--eddig minden meccsünkön, amiért NEM ÉRTEM a teljes elégedettséget. Hiszen a "bünti"-zés gyakorolható és főleg begyakorolható..edzéseken és edzéseken kivül is...folyamatosan. ERRE NAGY SZÜKSÉG LENNE--FŐLEG A VÉGJÁTÉKOK KRITIKUS HELYZETEINÉL....EGYRÉSZT. 2.) MÁSRÉSZT A LEPATTANÓK SZEDÉSE--FŐLEG A "VÉDŐLEPATTANÓK"-É--NAGYON FONTOS LENNE. DE PERSZE A TÁMADÓLEPATTANÓKÉ IS, DE AZ TALÁN KEVÉSBÉ. 3.) Az agressziv spanyolok ellen fontos lenne, hogy a PALÁNK ALÁ--A "FESTÉKBE"(!)-- BETÖRÉSEKET NE CSAK AZ Ú.N. "KISEMBEREKTŐL"--STUDER ÁGITÓL, AHO NINÁTÓL, HORVÁTH BETTI-TŐL ÉS RUFF-NAGY DÓRITÓL VÁRJUK --HANEM A "KÖZÉPMAGASOKTÓL" IS: ESŐSORBAN DUBEI DEBBI-TŐL, LELIK RÉKÁTÓL,TÖRÖK ÁGITÓL ÉS VARGA ALIZ-TÓL. 4.) ÉS PERSZE AZ IGAZÁN MAGASAK HATÁR BETTI, KISS VIRÁG, KÁNYÁSI VERA, GOREE CHYESNA NE CSAK A SAROKBÓL DOBÁLJANAK 3 PONTOS TÁVOLIAKAT, HANEM AKÁR KÖZÉPRŐL IS!!!
theseur
2023. június 23. 20:22
Erről lehetne több cikket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!