Odáig van az új budapesti atlétikai stadionért az olimpiai bajnok angol lord, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke

2023. június 15. 12:45

Kilenc héten belül egy kiemelkedő, nagyszerű atlétikai világbajnokságot rendeznek itt, mindenkit biztatok, hogy jöjjenek el, mert olyan eseménynek lehetnek tanúi, amilyet hosszú évekig nem lesz újra lehetőségük látni – mondta Sebastian Coe, aki a létesítmény sajtóbemutatóján lefutotta az első kört a vb helyszínéül szolgáló sportközpontban.

2023. június 15. 12:45
null

Rendkívüli, különleges létesítmény – ezekkel a szavakkal jellemezte a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokságra készült Nemzeti Atlétikai Központot Sebastian Coe. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke a stadion és a sportközpont sajtóbemutatóján  sajtóbemutatóján mondott beszédet, amelyben minden magyar és külföldi szurkolót arra biztatott, hogy vegyenek részt az augusztus 2023. auusztus 19-e és 27e között rendezett világbajnokságon, és menjenek ki a stadionba szurkolni. 

Lord Sebastian Coe 1959 szeptember 29-én született Londonban. A korábbi kiváló középtávfutó, 1980-ban és 1984-ben is olimpiai bajnok lett 1500 méteres síkfutásban, és mindkét olimpián ezüstérmes 800-méteren. Utóbbi távon Európa- és világbajnokságot is nyert. Kontinensviadalon még két ezüst- és egy bronzérme van, 1500 méteren világbajnoki ezüstérmes. Számos világrekord fűződik a nevéhez. Atlétikai karrierjének végeztével konzervatív politikusként 1992-től 1997-ig a brit parlament alsóházának tagja. Később 2000 és 2022 közt a Lordok háza, azaz a felsőház tagja, 2012-2016 között a Brit Olimpiai Bizottság elnöke, majd szerepet vállalt a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottságának vezetőségében. 2015-től a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

 

Íme az új Nemzeti Atlétikai Stadion (galéria, szavazás)

Képösszeállításunkon megnézheti, hogy néz ki kívül-belül a budapesti atlétikai vb-re készült Nemzeti Atlétikai Központ.

„Kilenc héten belül egy kiemelkedő, nagyszerű világbajnokság veszi kezdetét ebben a létesítményben, amely kiváló atlétikai teljesítmények helyszíne lesz majd” – hangsúlyozta. Mind az Európa-bajnokságon, mind a Gyémánt-ligában látottak alapján biztos vagyok benne, hogy az atlétáink kiváló formában lesznek – tette hozzá Sebastian Coe. 

De vannak még jegyek a világbajnokságra, ezért biztatok mindenkit, hogy jöjjenek ki és szurkoljanak a helyszínen! – tette hozzá.

– fogalmazott a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke.

Sebastian Coe megjegyezte, hogy már az első naptól kezdve izgalmas döntőnek lehetnek szemtanúi, hiszen 19-én, az első napon rendezik például a női 10 000 méteres és az egyik legnépszerűbb szám, a férfi 100 méteres futást. 

– fogalmazott.

Megemlítette a magyar kalapácsvetők sikereit, emlékeztetve, hogy Magyarország legutóbbi tíz atlétikában nyert olimpiai aranyérme közül ötöt ők szereztek, érzékeltetve ezzel, hogy a hazai közönségnek is lesz kikért szorítania. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke külön megdicsérte,

kiválónak nevezte a világbajnokság helyszínéül felépült atlétikai stadiont és sportközpontot, 

amely szerinte később hasznos örökségként szolgálja majd a magyar embereket. Emlékeztetett, hogy egy éve elsőként futhatott a stadionban, ahogy tette ezt most is, amikor az eseményen lefutotta az első kört a stadion az olasz Mondo cég által legmodernebb technológiával készült futópályáján, amelyet külön méltatott, mint a vállalat egyik legjobb, és „leggyorsabb” termékét.

Sebastian Coe arra is biztatta a magyarokat, hogy vegyenek részt e hét szombaton, június 17-én az új atlétikai stadionban rendezett családi napon, amikor a létesítményt megnyitják a nagyközönség előtt. 

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke ifjú magyar sportolókkal lefutja az első kört a Nemzeti Atlétikai Stadionban (kép: Földházi Árpád, Mandiner)
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke ifjú magyar sportolókkal lefutja az első kört a Nemzeti Atlétikai Stadionban (kép: Földházi Árpád, Mandiner)

 

Nyitókép: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. június 15. 23:43
Rogán mikor áll a képernyők elé a zsíros tokájával?
brekker
2023. június 15. 23:42
Gondolom a köcsög Rogán valami köcsög haverja.
brekker
2023. június 15. 23:39
Ki az a krumplifejű köcsög aki a tájékoztatást viszi? Valami hihetelen irritáló stílusa van. Hiába a beleöntött pénz, ha ilyenek hirdetik. Senki sem akar visszajönni.
Doromb13
2023. június 15. 18:42
Hát az csak természetes, hogy amit mi (értsd Fidesz) csinálunk, az csodálatos,utólérhetetlen,és meglehetősen rohadt drága ! Az,hogy közben a nép nyomorog, kit érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!