Szoboszlai Dominik a világ egyik legjobb csapatához igazolhat!

2023. június 28. 15:21

Már nem is „csak” a Newcastle jöhet szóba?

2023. június 28. 15:21
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

A The Athletic úgy tudja, hogy a Liverpool vezetősége a héten találkozott a 22 éves magyar középpályás menedzsmentjével az esetleges nyári átigazolása miatt.

A lap megjegyzi, hogy nem olyan egyszerű feladat Szoboszlai kivásárlása, hiszen a 32-szeres magyar válogatott labdarúgóért június 30-ig, azaz két napon belül kell 70 millió eurót kifizetnie a új vevőnek Lipcsében. Ez az összeg egyes hírek szerint július 1-jétől változhat, ezt az értesülést a The Athletic cikkének megjelenése után Fabrizio Romano olasz átigazolási guru is megerősítette.

 

A Liverpool azzal a céllal vágott neki a nyári átigazolási időszaknak, hogy Jürgen Klopp, a csapat német menedzsere szeretné megújítani a középpályát, s ehhez akár a magyar támadó középpályást is szemügyre vehetik a szakvezető megbízása alapján – érkeztek hírek a Pool háza tájáról. Ehhez az átalakításhoz már megszerezték a világbajnok Alexis Mac Allistert a Brightontól, de a hírek szerint a „vörösök”  kiszemelték a francia Nice középpályását, Khépren Thuramot és a Southamptonnal a másodosztályba kieső belgát, Roméo Laviát, míg az RB Leipzignál szóba került a Liverpoolnál létszám felettivé váló Fabio Carvalho megszerzése – akár kölcsönbe is – írja az nso.

Mindennek ellentmondani látszik az átigazolásokra szakosodott német Transfermarkt honlapja, amely

azt sem tartaná kizártnak, ha Szoboszlai maradna Lipcsében, hiszen jelenlegi klubja, a német RB Leipzig sem kicsi, a legutóbbi öt idényben mindig a top négyben végzett a Bundesligában,

idén éppenséggel a harmadik lett – plusz Német Kupa-győztes –, ezáltal ugyancsak BL-szereplő. A német portál persze ugyanarra a Fabrizio Romanora hivatkozik, aki a Newcastlet is szóba hozta és hozza Szoboszlaival kapcsolatban, hiszen ennek az angol klubnak szintén meglennének a forrásai egy ekkora tranzakcióhoz.

Ráadásul szakmai szempontból állítólag az is számít, hogy a pálya azonos területein és hasonló stílusban is játszik, mint az a James Maddison,

akit szerettek volna megszerezni, de az angol válogatott játékos a Szarkák helyett a Tottenhamet választotta.

Akárhogy is alakul, Dominik körül izzik az átigazolási piac, a legnagyobb klubok állnak sorban érte, és ha ő és a menedzsmentje is úgy gondolja, akkor akár megszülethet a magyar focitörténelem legmagasabb értékű játékosüzlete. 

 

A nyitóképen: Szoboszlai Dominik. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd. Mellette Jürgen Klopp. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
telekaszter
2023. június 29. 07:40
Leszarom, hol játszik, a legfontosabb, hogy tudjon fejlődni, NEKI legyen a legjobb, és tegyen hozzá minél többet a válogatott játékához.
laikus19
2023. június 28. 23:10
Szerintem a technikás déli foci (spanyol, olasz...), jobban feküdne neki, mint az eléggé rakkolós angol. A német foci valahol a kettő között van, éppen ezért is az lenne neki jó, ha abba az irányba kapna fejlődési lehetőséget, ami jobban fekszik neki.
bambuci
2023. június 28. 22:24
Nagyhiba! A liverpooli edzo utalja a magyarokat. Elobb beszelgessen bogdannal. Egy edzo eljesen le tudja nullazni barmelyik jatekos karrierjet.
akkor ki
2023. június 28. 22:10
Maradjon csak Lipcsében. Ott top játékos és kezdő, máshol újonc és padozik. Majd ha lesz olyan nagy csapat, ahol a posztjára Őt keresik, na oda menjen, ne oda, ahol sorban állnak a posztért. És lehet ez akár Olasz vagy Spanyol csapat is. A PL szerintem a legkeményebb a világon, így ahhoz még fejlődnie kell. Ha csak a 2 portugált nézzük, Brunot és Bernardot, hát Dominik attól még messze van! Lipcse szintjén pedig toppon, így javaslom, fejlődjön, Lipcse jó ugró deszka, Gvardiol a posztján ütősebb, mint Dominik a saját posztján. Jó játékos, technikás, sikeres lesz, de emocionális, motivációs lehetőségei még vannak. Az utóbbi válogatott meccsen többet vártam tőle. Hajrá Szobi! Maradj egyelőre, mert ha te nem kapsz csak 10-20 percet, az neked kevés lesz a motivációdhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!