Liverpool, Newcastle vagy Lipcse? Pénteken eldőlhet, hol folytatja Szoboszlai Dominik! Szavazzon a legesélyesebbre!

2023. június 30. 06:51

Egy napra zsugorodott a találgatások ideje, állítólag ma, azaz pénteken eldőlhet hol folytatja minden idők legértékesebb magyar focistája. Ön szerint mit választ Szoboszlai Dominik? Szavazzon!

2023. június 30. 06:51
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Elképesztően felpörögtek a dolgok Szoboszlai Dominik körül. Egy, nagyszerűen sikerült Bundesliga-szezon, egy Német Kupa-győzelem és a nemzeti tizenegyben nyújtott meggyőző teljesítmény – szinte nap nap után –

egyre magasabbra srófolta a 32-szeres magyar válogatott játékos árát a nemzetközi piacon. 

Már hetekkel ezelőtt megírtuk a tekintélyes német szaklap, a Kicker főszerkesztőjével készült exkluzív interjúnkban azt, hogy Jakob Jörg szerint is Szoboszlai annyira kilóg felfelé a Bundesligából, hogy szinte biztosan a Premier League-ban folytatja. 

 

Ezt követően már bőven megindultak a találgatások, és nagyon sokáig az a lehetőség tűnt a legvalószínűbbnek, hogy Szoboszlai a Newcastle Unitedhez igazoljon. Az már régóta köztudott, hogy a Newcastle szeretne a csatársor mögé egy olyan típusú irányító játékost,

aki összekötő kapocs lehet a középpálya és a támadósor között, akire az előkészítésben és a befejezésekben is lehet számítani.

Szoboszlai Dominik mellett erre a posztra az angol válogatott James Maddisont nézték ki, de, ahogy ezt már megírtuk korábban, Maddison időközben a Tottenham Hotspur játékosa lett.

Szoboszlai szempontjából a Newcastle mellett az szólhat, hogy a klub vélhetően olyan fiatal játékosokat keres az átigazolási piacon, akiknek már van nemzetközi tapasztalata és rájuk alapozva a következő négy, öt évben felépíthető egy új sikercsapat, akár a Bajnokok Ligájában is – elemzi a lehetőséget az Nemzeti Sport. 

Ha már Bajnokok Ligája! A napokban egyre erősödő, s a szokásos pletykáknál is komolyabbnak tűnő hírek szerint a jövő évben Bajnokok Ligája-szereplés nélkül maradó, de igen patinás angol klub, a Liverpool FC vezetői is tárgyalni kezdtek Szoboszlai szerződtetéséről, egyszerűen azon oknál fogva, mert

állítólag a sikeredző, Jürgen Klopp kinézte magának Szoboszlait a frissítésre váró csapata középpályájára.

Szoboszlai Dominik a világ egyik legjobb csapatához igazolhat!

Már nem is „csak" a Newcastle jöhet szóba?

Az is szóba került a Transfermarkt oldalán megjelent elemzés szerint, hogy

valójában szakmai szempontból semmi oka nincs Dominiknek eljönni Lipcséből,

hiszen jelenlegi klubja, a német RB Leipzig sem kicsi, a legutóbbi öt idényben mindig a top négyben végzett a Bundesligában, idén éppenséggel a harmadik lett – plusz Német Kupa-győztes –, ezáltal ugyancsak BL-szereplő. Ez utóbbit most a Liverpool sem tudja kínálni számára. 

Eközben egy mai friss Fabrizio Romano üzenet mégis a liverpooliak „nyomulását” erősíti meg. 

Ráadásul az sem biztos, hogy lesz olyan klub, amelyik leteszi a 70 millió eurós, június 30-ig rögzített kivásárlási árat, akkor pedig marad Lipcse Szoboszlai második otthona.

Ön mit gondol? Szavazzon!

 

 

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!