Ezt gondolja ifj. Lisztes Krisztiánról a Fradi és a válogatott kapusa

2023. június 12. 14:15

Dibusz Dénes nem kertel, elmondja mit gondol az ifjú középpályásról és a Fradiban játszó magyar játékosok számáról.

2023. június 12. 14:15
null
Csisztu Zsuzsa

Magyar csapat tud-e maradni a Fradi? – Dibusz így látja

Az idei magyar bajnok Ferencvárossal kapcsolatban állandó téma, hogy hány magyar játékos kellene a csapatba, és hogy lehet-e helye egy nemzetközi kupákban is magának helyet követelő klubcsapatnál  feltörekvő magyar tehetségeknek. Dibusz Dénes, a vele készült exkluzív videó-interjúban nem rejtette véka alá mit gondol a „magyar csapat-e még a Fradi?” kérdésről: 

„Mindenkinek az lenne a vágya, álma, hogy nyolc-kilenc magyar játékos legyen a kezdőcsapatban. Talán, ha így lenne, akkor lenne istenigazából igazi magyar csapat a Fradi, de látni kell azt is, hogy azért

és akiket azt gondolom, hogy nagyon szívesen látnánk a csapatban, de sajnos azok megfizethetetlenek egyrészt, másrészt pedig nem biztos, hogy karrierjük szempontjából az ide igazolás előrelépés lenne” – vélekedik a hazaigazolásról Dibusz. 

A képen: A ferencvárosi Lisztes Krisztián ünnepel, miután gól szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. május 6-án. MTI/Illyés Tibor
A képen: A ferencvárosi Lisztes Krisztián ünnepel, miután gól szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. május 6-án. MTI/Illyés Tibor

Jönnek az „ifjabb Lisztesek?”

Azért látjuk, hogy a válogatottban most egy jó generáció ért össze, vannak fiatalok, vannak rutinosabb játékosok, de mindegyikőjükre igaz az, hogy már komoly nemzetközi tapasztalatuk van, és ezt azért hétről hétre bizonyítani is tudják. Számukra azt gondolom, hogy még nem igazán lehet vonzó az, hogy Magyarországra igazoljanak, hiszen legyünk őszinték, hogy előttük áll még egy olyan jövőkép, ami szerintem kivételes lehetőségeket tartogat számukra.

– mondta a csapatkapitány Dibusz Dénes, a Ferencváros ebben az évben a felnőtt csapatban igen sikeresen debütáló játékosáról. 

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg: 

 

Eközben a Fradi folyamatosan magyar játékosokat igazol a következő idényre: 

A fiatal magyar hálóőr, Varga Ádám a nemrég véget ért idény meglepetéscsapatában gyűjtögette élvonalbeli mérkőzéseinek számát, majd a szezon végén visszatért nevelőegyesületéhez, ahol Bogdán Ádám távozásával ő lesz a Fradi második számú kapusa épp Dobusz Dénes mögött – írja a Ripost.

Varga már a negyedik magyar nyári igazolása a sok légiós alkalmazása miatt az utóbbi évek során sokat bírált Fradinak:

a klubvezetők korábban a debreceni Baráth Péterrel, a soroksári Halmai Ádámmal  és az NBI gólkirályával, a Paksról érkező Varga Barnabással is megállapodtak. Rajtuk kívül a lett-marokkói Cebrail Makreckis és a nigériai Tosin Kehinde is a napokban állapodott meg a klubbal.

„Nem véletlen, hogy ezek a játékosok most lehetőséget kapnak, mindannyian keményen megdolgoztak érte. Akárcsak másfél éve Pászka Lórándnál, esetükben is mindegyikükben látjuk a lehetőséget a további fejlődésre. Baráth Pétert, Halmai Ádámot és Varga Ádámot jobban ismerjük, hiszen testközelből láttuk, látjuk mire képesek.

Ezek az igazolások is azt bizonyítják: a kapu mindenki, így a magyar tehetségek előtt is nyitva áll! – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának Hajnal Tamás sportigazgató.

A nyitóképen: Ifj. Lisztes Krisztián és Dobusz Dénes. Mandiner Grafika. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd – MTI/Mónus Márton

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2023. június 16. 07:34
Lassan ki tud állítani a Ferencváros (!) egy magyar játékosokból álló kezdőt... Nem is tudtuk, milyen jól állunk játékosból Nyíl meg Lipcsei, meg az Európa-verő Vidi idejében. Dibusszal nem'tom mi bajotok van. Totál megbízhatóan pótolja a szivárványos Gulácsit.
occam borotvája 5
2023. június 13. 16:06
Nagy kár Prakker hogy nem te vagy a szöv. kap. :-)))))))))))))
Ildikó99
2023. június 13. 10:34
Szerintem meg jó kapus.
brekker
2023. június 13. 02:54
Lisztesből még lehet valaki, akár Dibusz is tanítgathatja fejelésre, hogy hogyan jönnek ki a rossz kapusok. Majd meglátjuk, a semmi tetkó nálam jó jel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!