A Fradi számára kedd este a BL-főtábla és több milliárd forint a tét – a játékosok mellett Csercseszov is bizonyíthat

2023. július 11. 12:07

A bajnok Ferencváros a feröeri KÍ otthonában kezdi meg kupamenetelését. A végső cél idén is az, hogy a Fradi csoportkörbe jusson – lehetőleg a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában.

2023. július 11. 12:07
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A Fradi Kí Klaksvík elleni keddi mérkőzésén a tét a presztízs mellett természetesen a pénz. Emlékezetes, a 2022/2023-as idényben a Ferencváros nem pusztán résztvevő volt az Európa-liga csoportkörében, hanem meg is nyerte azt, így tavasszal már a legjobb nyolc közé jutásért játszhatott a Bayer Leverkusennel. 

A Fradi ezzel az Európa-ligában összesen 9,48 millió eurós bevételre tett szert – márciusi árfolyamon ez 3,7 milliárd forintot jelentett.

Korábban már írtunk arról, hogyan állhat fel az „új Fradi”, amelynek idei célja egyértelműen a Bajnokok Ligája-csoportkör, ehhez a feröeri Klaskvíkar Ittrotarfelag (Kí Klaksvík) elleni csata után  még három kört kellene sikeresen teljesíteni. A klub korábbi legendáit arról kérdeztük, mit várnak az átalakított Ferencvárostól, és az idei első tétmérkőzéstől, amelyre kedd este kerül sor a KÍ otthonában. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bombaerős a keret, így állhat föl az új Fradi!

Jövő hét kedden a feröeri KÍ ellen megkezdi nemzetközi kupaszereplését a magyar bajnok. A játékoskeretben rengeteg változás történt. Nézzük, hogy állhat föl az új Fradi a szezon első tétmérkőzésén!

Csank János, a Fradi korábbi vezetőedzője: Csúnya lenne, ha kikapnánk, sőt még a döntetlen is necces eredmény lenne.

Az edzőmérkőzéseket figyelve minimális gond van, de ahol ennyi játékost cserélnek, ez egyáltalán nem meglepő. Szerencsére a Fradi egy verhető csapattal találkozik, amely ellen még az sem lehet akadály, hogy egy kis méretű műfüves pályán kerül sor az első találkozóra. Csúnya lenne, ha kikapnánk, sőt még a döntetlen is necces eredmény lenne, de nem hiszem, hogy különösebben nehéz dolgunk lesz, hiszen két mérkőzésen dől el a továbbjutás. 

Kicsit meglepett, hogy ennyi új játékos érkezett,

 de annak örülök, hogy van remény, hogy minél több magyar játékos beférjen a kezdőcsapatba. 

Hajdú Attila, a Ferencváros korábbi válogatott kapusa: Ennyi új játékosból rövid idő alatt ütőképes csapatot formálni igazán embert próbáló feladat.

Egy kezdőcsapatnyi új játékos érkezett a Fradihoz. Éppen ezért azt mondom, az őszi idény nem csak a játékosok, hanem Sztanyiszlav Csercseszov számára egyfajta vizsga is lesz. Most bizonyíthat azoknak, akiknek kétségei voltak afelől, hogy milyen edző, hiszen ennyi új játékosból ennyire rövid idő alatt egy ütőképes csapatot formálni – igazán embert próbáló feladat lesz. A Klaksvík ellen – mint mindenki – én is sikert várok már az első mérkőzésen is, de tudjuk, hogy mindig a kötelező győzelmek a legnehezebbek. 

Ifjabb Lisztes Krisztián, a Fradi középpályása
Ifjabb Lisztes Krisztiánból végleg meghatározó játékos válhat! Fotó: fradi.hu

Lisztes Krisztián, a Ferencváros korábbi válogatott középpályása: Bízom benne, hogy Krisz fiam szerzi a győztes gólt.

A Fradinál mindig a bajnoki cím a cél, és most már az is, hogy valamelyik nemzetközi kupában újra megéljék  tavaszt. Ha egy csapathoz sok új futballista érkezik, akkor mindig vannak kérdőjelek is az emberben, de bízom benne, hogy mindannyian meghatározó játékook lesznek. Mindenesetre 

Varga Barnabás jó benyomást tett rám, erőteljes, jól fejel, de a francia másodosztályból érkező Ibrahim Cissé is a Fradi erőssége lehet.

 No és persze abban is bízom, hogy fiam, Krisz – nem csak a bajnoki, hanem a nemzetközi kupamérkőzéseken is – minél gyakrabban be tud kerülni a kezdőcsapatba, és ahogy tavasszal, ismét fontos gólokkal tudja segíteni a Fradit a jó szereplésben. A Klasvik ellen nehéz meccsre számítok, hiszen a hazai pálya mellett az időjárás és a műfű is nekik kedvez, jó formában is vannak, és a közelmúltban a nemzetközi porondon is elkaptak már egy-két nagy nevet.  Bízom benne, hogy az első félidőben megszokjuk a körülményeket, a második játékrészben pedig megnyerjük a meccset. Az sem baj, ha éppen Krisz szerzi majd a győztes gólt!

Nyilas Elek, a Ferencváros korábbi válogatott középpályása: Magabiztos fellépést és karakteres teljesítményt várok.

Gondolom, azért érkezett ennyi új játékos a holtszezonban, mert újra a Bajnokok Ligája főtáblájára szeretne kerülni a klub. Az őszi szezonban a Fraditól nagyon kiegyensúlyozott és jó játékot várok. Egyértelműen nagy tervek vannak születőben, boldog lennék, ha ismét egy BL-főtáblára jutó csapatnak szurkolhatnánk. Nem lesz egyszerű a feladat, hiszen a rengeteg új játékos beépítése időigényes lehet. A Klasvík nem egy közismert csapat, több amatőr, de annál lelkesebb játékossal rendelkezik, akik ameddig bírják, mindent megtesznek majd a jó eredmény elérése érdekében. A Fraditól az első perctől kezdve magabiztos fellépést várok, és azt, hogy egy karakteres teljesítménnyel tudatosítsa az ellenfélben: már az első meccs végén is csak a mieink jöhetnek le győztesen a pályáról!  

Cibrail Makreckis
Egy új igazolás a sok közül: Cibrail Makreckis góllal debütált a Ferencvárosban Fotó: fradi.hu

Vincze Ottó, a Ferencváros korábbi válogatott középpályása: A feröeriek végig érezzék, hogy egy domináns Ferencvárossal játszanak! 

A nyáron érkezett új igazolások többnyire válogatott futballisták, jó a pedigréjük, de a pályán dől majd el, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek. Mindenesetre Varga Barnabás biztatóan játszott az edzőmérkőzéseken, sőt az A-válogatottban is góllal mutatkozott be. A Fradi kerete igen bő, izgalmas szakmai feladat lesz összerakni a legütőképesebb csapatot. A KÍ elleni meccs papíron sima mérkőzés lesz, de ehhez az is kell, hogy a Fradi már az elején eredményes legyen a lelkes ellenféllel szemben. A meccset úgy kell lehozni, hogy a feröeriek végig érezzék: egy domináns Ferencvárossal játszanak, amely a BL főtáblájára igyekszik, így cseppnyi kétség sem lesz, hogy ki jut majd tovább! 

Csercseszov: Ezzel csak megzavartuk volna magunkat

A Fradi edzője a feröeri BL-selejtező előtt beszélt.

Nyitókép: fradi.hu

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 20. 01:37
Hát, ez nagy leégés lett! 🤣🤣🤣
Anyádcsipája
2023. július 11. 13:25
Ha már a pénz szóba került: Én megtettem a meccset hazai győzelemre 100 rugóval, ahogy -szerintem- a játékosok is, meg az edző is, csak ők sokkal több pénzzel. Szerény 1-0 lesz a vége, de -furcsa módon- nem lesz a magyar csapat elkenődve. Ahogy én sem . Aztán továbbjut a Fradi egy hazai 3-0 (összesítésben 3-1) eredménnyel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!