Bombaerős a keret, így állhat föl az új Fradi!

2023. július 06. 16:34

Jövő hét kedden a feröeri KÍ ellen megkezdi nemzetközi kupaszereplését a magyar bajnok. A játékoskeretben rengeteg változás történt. Nézzük, hogy állhat föl az új Fradi a szezon első tétmérkőzésén!

2023. július 06. 16:34
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Milyen konkrét változások történtek a Fradi játékoskeretében?

A korábbi válogatott kapus, Bogdán Ádám egészen bizonyosan elhagyja az Üllői útiakat, a hátvédsorból Adnan Kovacevic a lengyel bajnok Raków Czestochovához igazolt, az egykor az élvonal legdrágább játékosaként számon tartott szerb Zseljko Gavrics pdeig végleg a szlovákiai DAC játékosa lett. A tavaszi idényre a törökországi földrengés után a Fradit választó chilei Ángelo Sagal valamint a tunéziai Mehdi Boudjemaa szolgálatairól is lemondott a Fradi, és 

kisebb meglepetésre nem kapott új szerződést a válogatottba is visszakerülő (és ott gólt szerző) Vécsei Bálint sem.

Emellett a dolgok jelenlegi állása szerint több mint valószínű, hogy nem a Ferencvárosban kezdi az őszi szezont a marokkói válogatott testvérpár, Samy Mmaee és Ryan Mmaee, valamint a kezdőcsapatból fokozatosan kiszoruló argentin Carlos Auzqui sem.

Bár a magyarországi átigazolási szezon – igazodva a nemzetközi trendhez – szeptember 6-ig tart, az FTC már szinte az előző idény lezárása óta folyamatosan jelenti be az új igazolásokat. A cserekapus posztjára, Bogdán Ádám helyére a saját nevelésű, az előző szezonban az újonc Kecskemétben remekül teljesítő Varga Ádám érkezett, és végleg megszerezték a tavaszi szezonban a DVSC-től kölcsönben lévő Baráth Pétert is.

Az egyik legnagyobb igazolás a paksi gólkirály, a már a válogatottban is eredményes Varga Barnabás szerződtetése,

és ne feledkezzünk el a korábbi válogatott, Halmai Gábor fia, Ádám a költözéséről sem, aki a Fradi fiókcsapatából, a Soroksárból érkezik az Üllői útra. 

Dibusz Dénes Ferencváros
Dibusz Dénes kirobbanthatatlan a Fradi kapujából!
Forrás: fradi.hu

A magyarok mellett persze külföldi labdarúgókat is igazol a Fradi

Ha egy csapat eredményesen szeretne szerepelni a Bajnokok Ligájában (márpedig a Fradinak újra a főtábla a célja), akkor a kiemelkedő képességű légiósokról sem szabad lemondania. Az FTC külföldi kontingensét erősíti a Caen csapatából érkező francia-szenegáli védő, Ibrahim Cissé, a már az Aissa Laidouni téli távozása óta kiszemelt, szintén tunéziai, egyben szintén vb-résztvevő, Mohamed Ali Ben Romdan, 

az izraeli válogatott frissen igazolt játékmestere, Mohammed Abu Fani, 

a lett-marokkói, de a német utánpótlásban pallérozódott, ám a bolgár élvonalból érkező Cebrail Makreckis, a magyar szurkolók által egyelőre teljesen ismeretlen, a dán Randerstől érkező nigériai támadó, Tosin Kehinde, aki szerényen csak úgy mutatkozott be: „izgalmas játékos vagyok!”  A sor végére hagytuk a szerb Crvena zvezdától érkező Alekszandr Pesicset, hiszen a támadó rögtön az első edzőmérkőzésén súlyos sérülést szenvedett, így minimum két hónapos kényszerpihenőre kényszerül.

De milyen kezdővel lép majd pályára a Ferencváros?

A Ferencváros ausztriai edzőtáborozással készült az új szezonra, de már jövő hét kedden lejátssza az első tétmérkőzését, hiszen a Bajnokok Ligája selejtezőkörében a feröeri KÍ otthonában lép pályára. A rengeteg változás után különösen érdekes lehet: hogy néz ki majd az új Fradi?

Nos, a kapuban a csapatkapitány, Dibusz Dénes helye bombabiztos, a védelem jobb oldalán két magyar futballista, Botka Endre és Pászka Loránd is bevethető, a hátsó alakzat közepén (amíg az Üllői úton marad) Samy Mmaee helye megingathatatlan, a belső védő posztján Mats Knoster és a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Myenty Abena komoly riválist kapott Ibrahim Cissé személyében, míg balhátvédként, Eldar Civic mellett nem csak Pászka Loránd, hanem Botka Endre is bevethető.

Samy Mmaee Botosani
Samy Mmaee remek erőben van - nagy veszteség lenne a távozása
Forrás: fradi.hu

A legnagyobb tülekedés természetesen a középpályán van. Ha jó formában van, a nigériai izomkolosszus, Anderson Esiti (aki annak idején kifejezetten Sztanyiszlav Csercseszov kérésére került a Ferencvároshoz) helye biztos, mellette Baráth Péter, az első edzőmeccsén góllal bemutatkozó Cibrail Makreckis és a legutóbb megsérülő Abu Fani is bevethető, de természetesen nem feledkezhetünk meg a válogatott Sigér Dávidról sem!

Egy sorral előrébb az Adama Traoré, Marquinhos, Zachariassen hármas tűnik a legbiztosabb kezdő triónak, de természetesen beférhet a közönségkedvenc ifjabb Lisztes Krisztián is, aki már éket is játszott a csapatban. Amely pozícióban Varga Barnabás bérelhet ki magának stabil csapattagságot, már csak azért is, mert Ryan Mmaee a hírek szerint egészen bizonyosan távozik a klubtól, a tavasz nagy részében sérült Owusu Kwabenának pedig eddig csak felvillanásai voltak - de nyilván ő is megkapja a lehetőséget. 

A jövő keddi BL-selejtezőn tehát így állhat föl a magyar bajnokcsapat: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic (Pászka) - Esiti (Baráth P.), Makreckis - Traoré, Marquinhos, Zachariassen - Varga B. (Lisztes)

Abban azonban mindenki egyetért: a KÍ elleni páros meccsen bármilyen összeállításban is kezd a magyar bajnok – kötelező továbbjutni!  

Nyitókép: fradi.hu    

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2023. július 08. 20:04
A Feketevárosi TC-ben még az izraeli is arab LOL
Menő manó
2023. július 08. 15:18
Erős, erős, de erősen fekete is, erre vajon mi szükség! Én nem szeretném, ha itthon is ugyanazokat a rossz mintákat másolnák le, amit nyugaton tettek. Az itt lévő feketéket küldjék, haza, ne adjanak magyar állampolgárságot nekik, ne hozhassák a családjaikat ide. Boldoguljon a szülőföldjén ne Magyarországon. Elég volt ebből! Vesszen a Fradi!
Cserna János
2023. július 08. 00:16
Feleslegesnek tartom sok külföldi miatti élcelődést. Más országok csapataiban még inkább így van ez. Ez az európai futballpiac. A Fradi ezt választotta, egyelőre jól is megy. Ha nem lenne főtáblás csapatunk a Bl-ben vagy az EL-ben, az nagyobb baj volna. Így azért forog a magyar futball a nemzetközi piacon, s van, ami a honi labdarúgókat húzza a Ferencváros felé. A fő kérdés, szeretjük-e a csapatot vagy nem? Ha igen, a poénok és viccek elmondása után leülünk szurkolni a csapat meccsein. Hajrá, Fradi!
zavulon
2023. július 07. 23:01
"Dibusz Dénes kirobbanthatatlan a Fradi kapujából!" - - - - - ez i a sortörés helye - - - - - Különben ki nyilatkozna a mérkőzés után?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!