Kovács Zsófia tornásznő kimondta: Párizsban olimpiai bajnok akar lenni (videó)

2023. július 02. 11:05

Nagyon ritka az a fajta nyíltság, ahogy a háromszoros Európa-bajnok tornásznő, Kovács Zsófia kimondja, mit vár a Párizsban sorra kerülő olimpiától. Portrébeszélgetésünk a torna szép részeiről és árnyoldalairól, a koplalásról, valamint a mostanában sokat kritizált edző-tanítvány viszonyokról.

2023. július 02. 11:05
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Kovács Zsófia imponáló határozottsággal kimondja, hogy szerinte

Párizs lehet az ő olimpiája, és azt sem bánná, ha a legfényesebb éremmel térne majd haza.

Zsófit a tavalyi évet követően az Európai Tornaszövetség internetes szavazásán Európa legjobb tornásznőjének választották. A háromszoros Európa-bajnok egészen káprázatos teljesítményt nyújtott az idei Eb-n is, de persze nemcsak ezekről beszélgettünk, hanem a tornasport kőkemény valóságáról is, így természetesen szóba került az embert próbáló fogyókúra kérdése. 

Beszélgettünk a manapság slágertémaként emlegetett testszégyenítésről, a sérülésektől és a nehéz elemektől való félelmekről is.

Természetesen azt a kényes témát sem hagytuk ki, hogy vajon mi az oka az elmúlt években számtalan edző és tanítvány között felbukkanó konfliktusnak, miért most látnak napvilágot az abuzálásról szóló esetek.

Tornasportunk jelenlegi csillaga mindenre őszintén válaszol. Kattintson a videóért!

 

Nyitókép: Kovács Zsófia az antalyai olimpiai kvalifikációs torna Európa-bajnokság döntőjében, MTI/EPA/Erdem Sahin

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!