„Megtiszteltetés lenne, de...” – Szoboszlai Dominik edzője elmondta, elhagyná-e a Liverpoolt a német szövetségi kapitányi posztért

2023. július 21. 11:01

Jürgen Klopp nem zárja ki, hogy egyszer a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

2023. július 21. 11:01
Budapest, 2021. március 10.
Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzés kezdete elõtt a Puskás Arénában 2021. március 10-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

„Ez a poszt nagy megtiszteltetés lenne, ez nem kérdés - mondta az 56 éves tréner egy csütörtök esti pódiumbeszélgetésen, Németországban. 

A gondot az jelenti, hogy lojális vagyok. Nem hagyhatom ott egyszerűen a Liverpoolt, mondván, most átveszem egy kicsit a német válogatottat.

 Ez nem így működik és egyébként sincs felkérésem a feladatra.”  – fogalmazott egy, a Liverpool edzőmérkőzését követően Németországban tartott beszélgetésben Szoboszlai Dominik csapatának vezetőedzője. A Liverpool - és Szoboszlai Dominik - jelenleg Donaueschingenben edzőtáborozik, a település Baden-Württemberg tartományban található, amely Klopp szűkebb hazája. 

(Jürgen Klopp 2015-ben érkezett a Liverpoolhoz, és jelenlegi szerződése 2026 június 30-ig él – a szerk.)

Ha valamikor szövetségi kapitány leszek, akkor elérhetőnek kell lennem, ami most nem igaz rám. Felelősséggel tartozom az egyesületem felé. Alapvetően érdekes munkának találom a szövetségi kapitányit. De hogy miután abbahagyom a munkát a Liverpoolnál, nem kezdek-e valami teljesen másba, ma még nem tudom. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeket önmagam számára” – fogalmazott a német szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

MTI

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. július 21. 12:10
Megújuló német társadalom nélkül nem lesz ismét nagy a német foci..
gyaloggos
2023. július 21. 11:10
HERR KLOPP , hát ne is! ESZÉBE ne jusson elmenni Liverpoolból mostanság !
laikus19-2
2023. július 21. 11:09
Majd ha hülye lenne, akkor menne át egy süllyedő hajóra. Mutti Merkelü és bandája elvették a német foci lelkét. Lesznek még sikereik a zsoldos beütésű válogatottjukkal, de amit egykor Lineker mondott, hogy a focit 22-en játsszák és a németek nyerik, ist vorbei / elmúlt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!