„Szabadnapokon is edzett, és edzések után a pályán maradt gyakorolni” – volt edzője szuperlatívuszokban beszélt Szoboszlai Dominikról

2023. július 03. 13:00

Gerhard Stuber szerint az óriási tehetség és a hihetetlen munkamorál egysége segítette Szoboszlait, hogy eljusson a legmagasabb szintre.

2023. július 03. 13:00
null

Új edzője, Jürgen Klopp kifejezetten pozitívan nyilatkozott a frissen Liverpoolba igazolt Szoboszlai Dominikról, de nem ő az egyetlen, aki nagyon megdicsérte a magyar labdarúgót. Gerhard Stuber, aki az Fc Lieferingnél és a Red Bull Salzburgnál is edzette Szoboszlait, a liverpooli Redmen TV-nek nyilatkozott az új igazolásról. A szakember a 2017/2018-as szezonban 15 mérkőzésen irányította a játékost, ezalatt Szoboszlai 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. 

„Meglepett a teljesítménye, ez volt az első alkalom, hogy profi játékosként bemutatkozott a Lieferingnél. 17 éves volt ekkor. Az első pillanatban láttuk, hogy különleges tehetség, nagyon jó lövő- és cselezőkészséggel, aki emellett rendkívüli passzokra képes, és a labda elleni játékban is nagyon jó a hozzáállása” – jellemezte válogatottunk csapatkapitányát volt edzője.

Stuber, akinek a keze alatt jó pár különféle poszton játszott a magyar játékos (volt többek közt jobbszélső, balszélső, és támadó középpályás, klasszikus tízes is), úgy véli,

Szoboszlai olyan játékos, akinek szabadságra van szüksége,

hogy érvényesüljön az a kreativitás, amire a labdával képes. Kiemelte a sokoldalúságát, azt, hogy rendívül gyors a helyzetfelismerő képessége, és gyors megoldásokra képes.

A szakember szerint Szoboszlai Dominik épp ezért számos játékrendszerben, többféle pozícióban is megállja a helyét, képes ugyanúgy középső középpályást játszani (jellemzően a 8-as játékos, mint Steven Gerrard, akinek a mezszámát Szoboszlai kapta), mint klasszikus tízest, hamis kilencest vagy akár egyéb poszton. „De a védekezésben is nagyon jó, így el tudom képzelni, hogy a pályafutása vége felé védekező középpályás lesz. Jelenleg viszont klasszikus tízesként a legjobb, amit a magyar válogatottban is játszik, és szerintem ebben a pozícióban segítheti legjobban a Liverpoolt is” – fogalmazott Stuber. 

Az edző kiemelte azt is, hogy a magyar labdarúgó tehetsége mellett mindig is rendkívüli ambíciókkal és munkamorállal rendelkezett:

míg a többiek a szabadnapokon pihentek, Szoboszlai ilyenkor is a pályán volt, és edzett, speciális mozdulatokat, például szabadrúgásokat, szögleteket gyakorolt. 

Felidézte, hogy a magyar játékos az edzések végén egyedül, vagy az egyik kapussal kint maradt a pályán és tovább gyakorolta a távoli lövéseket. 

 – fogalmazott. A tehetség és a hihetetlen munkamorál egysége segítette, hogy eljusson a Liverpoolba, és ez engem is boldoggá tesz – mondta a szakember.       

Rossi: Szoboszlai Dominik fejlődése hatalmas segítség lesz a válogatott számára

A szövetségi kapitány szerint Szoboszlai még csak évek múlva éri el játéktudása csúcsát, de a Liverpoolnál végzett munka segíteni fogja a fejlődését, és egyre fontosabb lesz a válogatottnak is.

Úgy beszélgettünk Klopp-pal, mintha ezer éve ismernénk egymást

Ha azt mondtam, hogy a Lipcse nélkül most nem tartanék itt, akkor mit mondjak az édesapámról? Nem lehet szavakkal leírni, milyen sokat köszönhetek neki. Interjú.

Nyitókép: FC Liverpool, Facebook

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!