Dráma Messi meccsén – de a végén győztesen került új csapata, ő maga pedig rekorder lett

2023. augusztus 20. 16:28

Messinek 2004 óta ez volt a 44. megnyert trófeája, amivel újabb rekordot állított fel az argentin varázsló.

2023. augusztus 20. 16:28
null

Kifejezetten jól indult Lionel Messi amerikai pályafutása, ugyanis magyar idő szerint vasárnap hajnalban máris kupát nyert új csapatával, az Inter Miamivel. A Ligák Kupája először csoportokban, majd kieséses szakaszban lebonyolított tornán az MLS és a Liga MX csapatai vettek részt, vagyis összességében három ország klubjai (amerikai, mexikói és kanadai csapatok).

Az argentin klasszis jött, látott, győzött, a Barcelona korábbi ikonja hét találkozón tíz gólnál jár. Ennek ellenére a döntő mérkőzés Messivel a csapatban sem volt egyszerű az Inter Miami számára. Az elődöntőben a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Uniont búcsúztató Inter Miami a félidő feléhez érve megszerezte a vezetést, ráadásul egy nem akármilyen góllal: Lionel Messi a tizenhatos előtt jutott labdához, és 

egy csel után 17 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba.

A mérkőzésen annak ellenére, hogy Messiék vezetést szereztek a Nashville egyenlített, az Inter Miami pedig a 93. percben nagy lehetőséget puskázott el, így tizenegyespárbaj döntött a trófea sorsáról.

Az argentin klasszis kiemelkedően játszott ezen a tornán is, Messi olyan megoldásokat is elvállalt, például egy 30 méteres lövésből is szerzett gólt, amelyek korábban nem voltak rá jellemzők. Természetesen a Ligák Kupája legjobb játékosnak is őt választották. A kupa harmadik helyét pedig a Gazdag Dánielt is a csapatban tudó Philadelphia Union szerezte meg.

Fabrizio Romano a meccs után kiemelte, hogy Messinek 2004 óta ez volt a 44. trófeája, immár ebben is egyedülálló. Korábban Lionel Messi és a brazil Dani Alves holtversenyben vezették ezt a listát, 

Messi és volt csapattársa a mostani döntőig egyaránt 43-43 győzelemmel rendelkeztek.

***

Nyitókép forrása: (Fan) Leo Messi, Twitter

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. augusztus 20. 20:55
Profi.
connorj
2023. augusztus 20. 16:42
VIKTOR MESSI: https://m.youtube.com/watch?v=jV0PbW8fJKk&pp=ygUPbWVzc2kgdGhlIGJlc3Qg
Akitlosz
2023. augusztus 20. 16:41
"Messi olyan megoldásokat is elvállalt, például egy 30 méteres lövésből is szerzett gólt, amelyek korábban nem voltak rá jellemzők. " Korábban kevesebb volt az esélye az ilyen megoldások sikerének az erősebb ellenfelek ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!