Összegyűlt az egymillió eurós kilépő: Dani Alves szabadlábon védekezhet!

2024. március 25. 13:25

A brazil focistát szexuális zaklatás miatt elsőfokon 4,5 évres börtönbüntetésre ítélték. Az áldozat fellebbez, a Barcelona legendája fordulatra vár.

2024. március 25. 13:25
ALVES, Dani

Nyitókép: MTI/EPA/EFE pool/Alberto Estevez

***

14 hónap után szabadul Dani Alves, miután sikerült összegyűjteni a rendkívül magas, egymillió eurós (közel 400 millió forintos) óvadékot. A 40 éves jobbhátvéd elhagyhatja a barcelonai börtönt, az ügye azonban még korántsem ért véget.

Neymarék hezitáltak

Dani Alves számláit befagyasztották, így nagy nehézségekbe ütközött a pénz előteremtése. A Marca beszámolója szerint nem is sikerült az első határidőre, ezért a hétvégét is rácsok mögött töltötte. Számított a Neymar család segítségére, végül a hírek szerint azonban mindössze 150 ezret kapott tőlük. Hétfőre meglett a szükséges összeg, de 

a brazil nem hagyhatja el a várost, hetente meg kell jelennie a bíróság előtt. Le kellett adnia a spanyol és a brazil útlevelét is, nehogy szökni próbáljon.

 Eddig éppen azért utasították el az ideiglenes szabadlábra helyezésért benyújtott kérelmeit, mert nagy a kockázata, hogy elhagyja Spanyolországot, amelynek nincs kiadatási egyezménye Brazíliával.

Ellentmondások

A labdarúgót, akit a felesége elhagyott, februárban a katalán városban elítélték egy nő megerőszakolásáért: négy és fél év börtönbüntetést kapott. Az eset még 2022 december 31-én történt egy helyi klubban, 20 nappal később tartóztatták le, miután feljelentést tett az áldozata, aki azt állította, megerőszakolta a brazil férfi.  Elítélésekor figyelembe vették, hogy a labdarúgó 150 ezer dollárt ígért az áldozatnak, az ügy kimenetelétől függetlenül. Alves többször is megváltoztatta vallomását, eredetileg azt mondva, hogy nem ismerte a nőt, majd azt, hogy a klub mellékhelyiségében találkoztak, majd végül, hogy mindketten beleegyeztek a közösülésbe. A bíróság döntése szerint ez nem így történt, a nő többször is nemet mondott.

Folytatódik a per

Spanyolországban nemi erőszak vádjáért akár 15 évnyi börtönbüntetést is kaphat az elkövető, Alves ellen az állam kilenc évet kért. Az ügyészség és a sértett súlyosbításért fellebbezett, a futballista az ítélet megváltoztatásában reménykedik.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­g­ö­s­­ ­­­l­­­á­n­­y­o­­k­ ­v­­­á­r­­n­a­­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
bagoly-29
2024. március 25. 15:20
Mindezt kizárólag a nő állítása alapján! S az ügyész szerint ez azért hiteles mert mindvégig ezt mondta a meghallgatásakor. Ja, a focista meg részegségre hivatkozva változtatta vallomásait. Csak hát, a valóságban ez a valószinübb, mivel az ártatlanságot nehezebb bizonyítani, egy kifundált hazugságot meg változatlanul lehet ezer évig hangoztatni.
ekeke1
2024. március 25. 14:08
Sokadik hülye, akinek egy vécés ,részeg rossz dugásért rámegy a karrierje, a családja, a pénze és még a személyes szabadsága is.
zatoicsi
2024. március 25. 13:56
megmítúzták a csókát, a picsa belement majd hazudott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!