Tíz híres labdarúgó, akiket börtönbüntetésre ítéltek

2024. február 28. 05:24

Összegyűjtöttük a legismertebb eseteket, amikor híres labdarúgók börtönbüntetést kaptak.

2024. február 28. 05:24
https://www.standard.co.uk/sport/football/liverpool-fc-xi-vs-southampton-predicted-lineup-confirmed-team-news-injury-latest-fa-cup-2024-b1141610.html

A sportolókat gyakran tüntetik fel példaképként, és igaz ez a futballistákra is, de azzal szinte minden futballrajongó tisztában van, hogy a profi labdarúgók jó része nem feltétlenül decens polgári életmódot folytat. Ez egészen szélsőséges esetekig terjed, és néhány labdarúgó bizony a börtönt is megjárta. Épp közelmúltban látott napvilágot két konkrét eset, melyek egyike egy világsztárt, a másik pedig egy kevéssé ismert magyar labdarúgót érint. Ezek apropóján összegyűjtöttük a –vagy a labdarúgó ismertsége vagy az történtek súlyossága miatt – legismertebb eseteket. 

Ezt is ajánljuk a témában

1. Daniel Alves – szexuális zaklatás

A brazil válogatott és az FC Barcelona legendás játékosa, Daniel Alvest, aki karrierje alatt 43 trófeát nyert, ezzel a világ egyik legeredményesebb labdarúgója négy és fél éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság, mert 

a vádak szerint 2022 szilveszterén egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, akinek feljelentése nyomán őrizetbe vették. 

A tavaly január óta előzetes letartóztatásban lévő, 40 éves Alves tagadta bűnösségét és még fellebbezhet a döntés ellen. Korábbi klubja, az FC Barcelona, melynek színeiben Alves legnagyobb sikereit elérte (23 trófeát nyert a katalánokkal, köztük 3 Bl-címet) óvatos az üggyel kapcsolatban és a fellebbezés miatt fenntartja vele kapcsolatban az ártatlanság vélelmét, de az ítéletet követően kitörölték a labdarúgó nevét a klub legendás játékosai közül

Ezt is ajánljuk a témában

2. Bruno Fernandes da Souza – gyilkosságra való felbujtás

Mind közül a legsúlyosabb eset egy gyilkossági ügy, amely szintén egy brazil játékost érint. Az Corinthians és a Flamengo egykori kapusát Bruno Fernandes da Souzát (véletlenül sem azonos a Manchester United portugál sztárjával, Bruno Fernandessel) 2013-ban 22 év börtönbüntetésre ítélték, mert meggyilkoltatta barátnőjét. 

3. René Higuita – emberrablási ügy, kábítószer

A skorrpiórúgásnak nevezett mozdulatról és extravagáns kinézetéről elhíresült, El Loco (az őrült) becenevű egyébként kiváló kolumbiai kapus 

jó kapcsolatot ápolt a hírhedt drogbáróval, Pablo Escobarral, és 1993-ban egy, a drogkartell által szervezett emberrablási ügybe keveredett,

 ugyanis kézbesítette az pénzt a felek közt. Összesen hét hónapot töltött börtönben, ezért nem tudott részt venni az 1994-es labdarúgó vb-n. 2004-ben pedig kokainhasználat miatt bukott le.

4. Jermaine Pennant – ittas vezetés 

A Liverpool és az Arsenal csapatában is megfordult Jermaine Pennant ezért került bíróság elé, mert miután 2004-ben elvették a jogosítványát, 2005. január 23-án vezetői engedély nélkül, ittasan nekiment egy lámpaoszlopnak egy kölcsönkért gépjárművel, és a kiérkező rendőröknek Ashley Cole-ként mutatkozott be. A labdarúgót három hónap börtönre ítélték, de végül mindössze 30 napig volt bent. 

5. Fabio Cannavaro – betörés 

Az aranylabdás, világbajnok olasz legenda, Fabio Cannavaro egészen furcsa ügy miatt kapott 2015-ben tíz hónap börtönbüntetést. 

A Real Madrid és a Juventus egykori játékosát azért büntették meg, mert saját otthonába tört be!

A labdarúgó ellen ugyanis adócsalás gyanúja miattnyomozást rendeltek el, és lefoglalták a házát. Cannavaro eazonban bement a lezárt házba, és az ügyészség közlése szerint még a medencében is megfürdött felesége és testvére társaságában.

6. George Best – ittas vezetés

Egy másik aranylnabdás, a legendás északír George Best, akivel alkoholizmusa végzett, ittas vezetés és a rendőrök elleni erőszak miatt került rács mögé. Az ötödik Beatles-fiúként emlegetett világklasszist három hónap börtönbüntetésre ítélték.  

7. Ronaldinho – hamis okirattal való visszaélés

Van még egy börtönviselt játékos az Aranylabdával díjazott játékosok között, mégpedig a selecao, a Barcelona és a Milan egykori világklasszisa, Ronaldinho. A brazil labdarúgót és testvérét 2020-ban Paraguay fővárosában vették őrizetbe, mert hamis paraguay-i útlevéllel utazott. A labdarúgó útlevelét a brazil hatóságok még 2018-ban bevonták mert nem fizetett be egy korábbi nagy összegű bírságot. Ronaldinho állítása szerint fogalma sem volt arról, hogy az útlevél, amival utazott, nem érvényes. A labdarúgót és testvérét 30 napig tartották fogva, és 1.6 millió dollár (568 millió forint) óvadék kifizetése után engedték el. 

Ronaldinho egyébként jelenleg újabb vádakkal néz szembe, amelyek szerint piramisjáték-szerű csalásba keveredett, ezért az egykori világklasszis újfent börtönbe kerülhet. 

8. Robinho – nemi erőszak

Egy újabb brazil világbajnok, akit börtönbüntetésre ítéltek. A Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan egykori támadóját Olaszországban kilenc év börtönbüntetésre ítélték, mert a vádak szerint egy szórakozóhelyen leitatott és megerőszakolt egy nőt még 2013-ban. Az egykori labdarúgó azonban egy napig sem volt börtönben, ugyanis időközben visszautazott Brazíliába, és mivel az országnak nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, jelenleg is szabadlábon van.

9. Fabrizio Miccoli – zsarolás

Az egykori olasz válogatott játékost, Fabrizio Miccolit, 2021-ben 3,5 év börtönre ítélte zsarolásért az olasz bíróság, mert a támadó még a Palermo játékosaként az olasz maffia egy tagjának segítségét kérte egy tartozás behajtásához.  

10. Joey Barton – testi sértés

Az angol labdarúgás fenegyereke, Joey Barton mindenképp helyet követel magának az elítélt labdarúgók között. Az egykori Manchester City-játékos karrierje tele volt botrányokkal, és nem csak a pályán mutatott durva játéka miatt – egyszer például állítólag ég cigarettát nyomott egy csapattársa arcába. Bartont végül azért ítélték el, mert testvérével és egy ismerősével verekedésbe keveredett egy gyorsétteremben, és súlyos sérülést okoztak az ellenfeleknek. A labdarúgó mindössze 77 napig volt fogdában. 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­g­­ö­­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­­k­ ­v­­­á­­­r­n­­a­k­­­ ­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
2024. február 28. 09:00 Szerkesztve
"Alves tagadta bűnösségét " Ja. Háromféleképpen. Az hogy egy focista a farka után szaladgálva egy kocsmai vécébeli numera miatt kockára teszi a teljes pályafutását, családját, szabadságát és vagyonát, hát istenkém, láttunk már ilyet.( Boris Becker a műfaj balekja, bár ő teniszező, de neki sikerült szoptatással egy orosz "modellt" teherbe ejtenie.) Viszont hogy egy gazdag embernek ilyen hülye ügyvédekre fussa, az még ebben a kategóriában is páratlan.
Gullwing
2024. február 28. 08:30
A labdarúgó is ember....😂
c-critical
2024. február 28. 06:34
"Összesen hét hónapot töltött börtönben, ezért nem tudott részt venni az 1194-es labdarúgó vb-n" Na ja...Meg azért sem mert nem időutazó. LoL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!