Európa-konferencialiga: a Fradi mellett a Debrecen, a Kecskemét és a ZTE is továbbjuthat!

2023. augusztus 03. 15:19

Egy kis szerencsével mind a négy kupacsapatunk túlélheti a második selejtezőkört.

2023. augusztus 03. 15:19
DEBRECENI VSC

Korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy a Ferencváros vezetőedzője, Máté Csaba milyen érzésekkel, gondolatokkal várja a visszavágót a harmadik számú nemzetközi kupában. Mindenesetre az biztos: a magyar bajnok áll a legjobban, hiszen múlt héten meggyőző játékkal, 4-0-ra verték az ír Shamrock Roverst. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Fradi mérkőzése 21.00 órakor kezdődik a dublini Tallaght stadionban (játékvezető a lengyel Tomasz Musial), a helyszín az FTC-játékosok többségének egyáltalán nem lesz ismeretlen, hiszen tavaly is itt játszották a visszavágót. Igaz, az a meccs az Európa Liga-csoportkörébe jutásról döntött... 

Dzsudzsák Balázs újra játszik!

A többi magyar csapat közül a Debreceni VSC várja legjobb esélyekkel az örmény Alaskert elleni visszavágót (a szintén 21.00 órakor kezdődő találkozót a német Robert Schröder dirigálja majd), hiszen idegenben 1-0-ra győztek Dzsudzsák Balázsék. Ráadásul a Loki tartalékosan is magabiztosan verte a Mezőkövesdet (többek között a csapatkapitányt is pihentette Szrdjan Blagojevics), no, és 

az is önbizalomnövelő tény, hogy április közepe óta (!) nem vesztett tétmeccset a hajdúsági együttes.

A meccs előtti sajtótájékoztatón a DVSC vezetőedzője többek között elmondta: „Szeretnénk élvezni a kupaszereplést és kihasználni az előttünk álló lehetőséget. Hasonló meccsre számítok, mint amilyet Örményországban játszottunk, és tisztában vagyunk vele, hogy még semmi sem dőlt el. Nagyon jó csapat ellen játszunk, amelynek képzett játékosai vannak. Tiszteljük az ellenfelet, de önmagunkban hiszünk.”

SZALAI Gábor
Szalai Gáboréknak nem szabad „leülniük” a Riga elleni hazai siker után Fotó: MTI/Bús Csaba (archív)

A KTE vezetőedzője 60 százalékot ad a továbbjutásukra

A Kecskeméti TE szintén győzelemmel kezdte a nemzetközi kupaszereplését (az első meccs 2-1-es végeredményt hozott a lett Riga FC ellen), és már csak azért is mindent megtesznek a játékosok a helytállásért, mert 

a továbbjutás történelmi tett lenne, 

hiszen korábban csupán egy oda-visszavágót játszott a csapat, 2011-ben a kazah Aktobe egy idegenbeli góllal (1-1; 0-0) ütötte ki a KTE-t az Európa Ligából. A Lóczi István-Szabó István páros által felkészített együttessel kissé kiszúrt a vendéglátó: a 700 ezres városban a rendezők szerint nem akadt szabad pálya, ahol a Kecskemét még készülhetett volna a találkozóra. A szezon előtt a szakmai stábba érkező Lóczi (erre többek között azért van szükség, mert az európai kupaküzdelmek során csak Pro-licences szakember dirigálhat a kispadról) nem titkolta: a hazai győzelem után 60 százalék esélyt ad együttesének a továbbjutásra. A 19.00-kor kezdődő találkozón a walesi Iwan Griffith fújja majd a sípot.

ZTE: két vereség után jöhet a győzelem!

A négy magyar együttes közül egyedül a Zalaegerszeg kezdte vereséggel a nemzetközi szereplést (0-1 Eszéken), ráadásul az sem volt túlságosan önbizalomnövelő, hogy a bajnoki nyitányon, hazai környezetben 2-0-s vereséget szenvedtek Tajtiék a Kisvárda ellen. Ezzel együtt az egygólos hátrány mindenképpen ledolgozható, Boér Gábor vezetőedző elsősorban a labdatartásban szeretne előrelépni, „valamint több támadást akarunk felépíteni, és az akciókat sikeresen befejezni”.

A hírek szerint akár telt ház is lehet a ZTE Arénában 18.45-kor kezdődő találkozón, a játékvezető az izraeli Gal Leibovitz lesz.  

Nyitóképünkön: Dzsudzsák Balázs újra a Loki élére állhat. Fotó: dvsc.hu

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2023. augusztus 03. 21:25
De a Fradin kívül úgy látszik mind kiesik... Egyszerűen csak a Fradi tud épkézláb eredményeket elérni a nemzetközi kupákban. Az összes többi egy kalap szar. Már 4-5 éve...
fraktoaster
2023. augusztus 03. 18:34
Lesznek meglepik. Pl. a Tobol most ütötte ki a Basel-t. Az a Tobol, akit tavaly a Fradi 5-0-ra elvert...
anegy_
2023. augusztus 03. 16:42
Na, akkor hajrá! Rajtam nem múlik, csak a csapatokon!
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 03. 15:43
A legszarabb kupában ... még jó, h létrehozták :))))))))))) ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Választások előtt ... Orbán: "Amit most hallok a baloldaltól, hogy a rezsit úgy kell csökkenteni, hogy kevesebb vizet, áramot meg gázt kell használni, ilyenkor van egy szó, amit az ember mond, csak az édesanyák iránti tiszteletből nem hangosan" és után ... Orbán: "az átlagfogyasztás felett fogyaszt, annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!