Tizenegy tizenegyes, két piros lap – maratoni csatában a Ferencváros nyerte a Magyar Kupa nyolcaddöntőjét a Debrecen ellen

2024. február 28. 21:51

A Ferencváros majdnem másfél órát emberhátrányban játszva, Varga Ádám kiváló védéseinek köszönhetően tizenegyespárbajban nyert a DVSC ellen.

2024. február 28. 21:51
Debrecen, 2024. február 28.
Ferenczi János, a Debrecen (j) és Kristoffer Zachariassen, a Ferencváros játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Debreceni VSC-Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 28-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

Óriási küzdelem folyt a Debrecen és a Ferencváros labdarúgócsapatai között szerda este a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A Nagyaerdei Stadionban több mint tízezer néző előtt rendezett mérkőzés első félidejében a hazai csapat volt az aktívabb, de a Ferencváros kapusa, Varga Ádám kiválóan védett, így a játékrész hajrájáig egyik csapat sem szerzett gólt.

A 42. percben azonban Besics lövése Manrique kezén pattant a tizenhatoson belül, és a bíró két perccel később a videóbíró jelzése alapján az eset visszanézését követően tizenegyest ítélt.

A büntetőt már a hosszabbítás első percében Pesics értékesítette.

A Ferencváros vezetésével indult a második félidő, de a zöld-fehérek nem sokáig lehettek nyugodtak, mivel az első percben kiállították tőlük Abenát, aki a tizenhatos vonala előtt lerántotta Dominguest. A megítélt szabadrúgást Dzsudzsák tekerte el a sorfal mellett, de Varga Ádám megint résen volt.

A Debrecen hiába próbálkozott, jó ideig nem tudott egyenlíteni. A 79. percben ugyanis Domingues lövésénél Cissé kezéről pattant el a labda, és a játékvezető rövid videózást követően tizenegyest ítélt a Debrecennek. A büntető Bárány végezte el, és Varga elsőre ugyan kivédte, de a kipattanót már belőtte a debreceni labdarúgó. 

Sztankovics dührohamot kapott az ítélet láttán, a bíró pedig túlzott reklamálásért először csak egy sárga lapot adott neki, majd pár másodperccel később ki is állította a Fradi edzőjét. 

A Debrecen az egyenlítést követően úgy támadott, mintha a játékosok vért ittak volna, de a Fradi állta a sarat, hiába szorították be a zöld-fehéreket, egészen a 96. percig tartani tudták az eredményt, így 2x15 perc hosszabbítás következett. 

A hosszabbításban mindkét együttesnek voltak lehetőségei, ám egyik sem tudott élni vele, így következtek a tizenegyesek.

 Az első büntetőt Kenan Kodro magabiztosan belőtte, a Debrecen részéről Bódi válaszolt egy magasra lőtt labdával. Abu Fani következett, aki szintén értékesítette a maga tizenegyesét. Kocsis következett, és Varga Ádám védeni tudott, Christian Ramirez viszont belőtte a magáét. 

A fiatal Szuhodovszki Soma lövését megelőzően egy kis balhé történt a kezdőkörben, de a debreceni labdarúgót nem zavarta meg a közjáték, erőteljes rúgását Varga nem tudta védeni. Marquinhos is belőtte a magéáét, ezért Ferenczinek muszáj volt góllal válaszolni, és ez sikerült. Zachariassen azonban szintén berúgta a tizenegyesét, ezzel lezárva a továbbjutás kérdését, és megnyerve a Fradinak a meccset. (5-3) 

Debreceni VSC–Ferencvárosi TC 1–1, tizenegyesekkel 3-5

Magyar Kupa, nyolcaddöntő 
Debrecen, Nagyerdei Stadion. 10 371 néző. 
Vezeti: Karakó Ferenc.
DVSC: Megyeri – Baranyai (Loncsar, 66.), Dreskovics, Lagator, Manrique (Szuhodovszki, 66.) – Domingues (Bódi, 90.), Pellumbi (Romancsuk, 10.), Dzsudzsák, Ferenczi – Szécsi (Kocsis, a szünetben), Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
FTC: Varga Á. – Makreckis, Mmaee (Botka, 74.), Abena, Ramírez – Loncar (Zachariassen, 59.), Besic (Maiga, 59.), Abu Fani – Szevikjan (Cissé, 48.), Pesics (Kodro, 91.), Ben Romdan (Marquinhos, 59.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Gólszerző: Bárány (80.), ill. Pesics (45+1. – 11-esből)
Kiállítva: Abena (46., Ferencváros)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­v­­á­­r­n­a­k­­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
2024. február 29. 03:36 Szerkesztve
Ez a fradi szintje.Kell még néhâny feka a csapatba de ami nem megy azt ne eröltessük!A fâk nem nônek az égig.Fôleg ez.Túlfizetett,tehetségtelen focisták.Tudom,szívet nem cserélünk,de ezeknek ez a maximum.A blacc 2 kenguruharc.Ez van,ezt kell szeretni és szeretjük is!!
Srptk
2024. február 29. 03:28
Ilyen alattomosan játszó hajdú-bihariakat régen nem láttunk!
Halder_1899
2024. február 28. 22:42 Szerkesztve
Karakó a bíró megint hozta döbbenetes aljasságait, szétrúgták a Fradit és tehették, mint egy éve is büntetlenül. Hajrá Fradi !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!