Keményen beleszállt Ronaldoba és társaiba az UEFA elnöke

2023. augusztus 31. 20:28

Szerinte csak a kiégett játékosok vágynak a szaúdi ligába.

2023. augusztus 31. 20:28
CRISTIANO RONALDO

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke határozottan elutasította azt a felvetést, hogy szaúd-arábiai csapatok vehessenek részt a Bajnokok Ligájában, vagy akár a Konferencia Ligában. Hozzátette, szerinte csak a már kiégett labdarúgók mennek Európából a szaúdi bajnokságba – írja a spanyol Marca alapján a Magyar Nemzet.

Emlékeztetett, egy évvel ezelőtt hasonló törekvések voltak kínai részről is. Szerinte akár csak a tavalyi, a mostani kezdeményezés sem lesz veszélyes az európai focira. 

„Hasonló kezdeményezést tapasztaltunk Kína esetében is, ahol sok pénzt kínálva vásároltak a pályafutásuk végén járó játékosokat. Az eredmény: a kínai futball ezután nem fejlődött, nem jutott ki a világbajnokságra. Nem ez a helyes út. Inkább a játékosok és az edzők képzésén kellene dolgozni, ez viszont nem az én problémám” nyilatkozta Ceferin a francia L'Équipe-nek.

 

Szerinte a karrierjük csúcsán járó futballisták nem vágynak Szaúd-Arábiába. Példaként két fiatal tehetséget, Mbappét és Haalandot említette, egyikük a PSG, másikuk a Manchester City játékosa. 

 

Ceferin ezzel a kijelentésével nem csak Cristiano Ronaldonak szúrt oda – aki feltehetően nem hagyja ezt szó nélkül –, de a Real Madrid másik korábbi nagy sztárjának, Karim Benzemának, vagy éppen a mindössze 28 éves Szergej-Milinkovics Szavicsnak, a 29 éves Fabinhonak és a 26 éves Rúben Nevesnek is.

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/José Coelho


 

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fater0921
2023. szeptember 02. 11:38
Nem biztos, hogy mind kiégett, annál inkább agyatlan, akiket elvakított a nagy pénz!!!!!! Teveszartipró liga.
contractor-2
2023. szeptember 01. 13:28
"csak a kiégett játékosok vágynak a szaúdi ligába" És tessék mondani ki/kik miatt is vannak kiégve ezek a játékosok? Nem éppen az UEFA miatt amelyik állandóan játékra kényszeríti őket? Talán lenni kéne egy 3 hónapos nyári és 2 hónapos téli szünetnek, amikor minden meccs tilos.
hatvanas
2023. szeptember 01. 11:57
A kiégett edzőkról, mint Mancini, nem ejtett szót....
paater-gregor
2023. szeptember 01. 10:05
Cicero >> Ciceróba Rio de Janeiro >> Rio de Janeiróba Ronaldo >> Ronaldóba AkH. 216.a)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!